Home » , , » Οι μπάτσοι σε ρόλο μπράβων γερμανικής εταιρείας, ξυλοκοπούν κατοίκους της Τήνου, που διαμαρτύρονται για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που επιχειρείται στο νησί τους, (Βίντεο)

Οι μπάτσοι σε ρόλο μπράβων γερμανικής εταιρείας, ξυλοκοπούν κατοίκους της Τήνου, που διαμαρτύρονται για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που επιχειρείται στο νησί τους, (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 | 3:05 μ.μ.


Οπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε - πηγή του, όπως και των παρακάτω φωτογραφιών, η σελίδα στο f/b που φέρει τον τίτλο "Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών"- δεν υπάρχει κάτοικος του Κυκλαδίτικου νησιού που να μην έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο γερμανικών συμφερόντων.

Το σύνθημα σε πανό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του νησιού, τα λέει όλα: «Οι "πράσινες" μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ομως οι επιθυμίες των καπιταλιστών, ντόπιων και ξένων, είναι διαταγές για την κυβέρνηση των "αρίστων".
Ετσι οργάνωσε και διέταξε εισβολή και κατοχή του νησιού, από δεκάδες αστυνομικούς ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, που παλεύει να αποτρέψει το οικολογικό έγκλημα.

Κι ενώ ο λαός του νησιού σύσσωμος διατράνωσε την απόφασή του να αποτρέψει την υποβάθμιση της ζωής του, για χάρη της κερδοφορίας επιχειρηματικού ομίλου, η κυβέρνηση έστειλε τους μπάτσους αναθέτοντας το ρόλο των μπράβων της εταιρεία, για να ξυλοκοπήσει και να ανοίξει κεφάλια του "εχθρού λαού" που είχε συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί στην περιοχή, για να αποτρέψει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες της εταιρείας, να προχωρήσουν σε σχετικές εργασίες στην περιοχή «Πράσα», της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου.

Το βίντεο και οι εικόνες μιλούν αναλυτικά για όλη αυτή την περίπτωση






 Επίσης από την σελίδα "Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη", αντιγράφουμε:

Ματ, ξύλο, διήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Τήνο.

Αυτό είναι το σκηνικό που έχει στηθεί από νωρίς το πρωί σήμερα στο νησί  με σκοπό την επανέναρξη των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ προκειμένου να συνεχίσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, προχωρά στη σκυροδέτηση των βάσεών τους. Μάλιστα την πρώτη βάση την έριξαν εν μέσω καραντίνας και υπό τις απειλές των προστίμων.

❗️Από νωρίς το πρωί η κυβέρνηση έστειλε για άλλη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν τη συγκέντρωση των κατοίκων. Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί σήμερα τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν δίπλα στη μπετονιέρα απέναντι από τους κατοίκους της Τήνου, ενώ λίγο αργότερα δημιουργήθηκε ένταση όταν τα ΜΑΤ άρχισαν να σπρώχνουν τους συγκεντρωμένους για να τους απωθήσουν. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές πολιτών στο Α.Τ.

❗️Παράλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων ανακοίνωσε διήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων (Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαΐου, 07:00-19:00) για τη διευκόλυνση της κίνησης βαρέων οχημάτων για τη συνέχιση των έργων της εταιρείας σε συνδυασμό με τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων στο νησί, δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα στο νησί της Τήνου.

 Οι κάτοικοι της Τήνου αντιδρούν στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών,  ωστόσο η κυβέρνηση επιστρατεύει για ακόμη μία φορά την καταστολή για να επιβάλει στην τοπική κοινωνία τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών και των πολυεθνικών της ενέργειας με τις θυγατρικές τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Μαΐου 2020 στις 11:53 μ.μ.

Καλα κανουν εστω συτοι οι λιγοστοι κατοικοι της τηνου που διαμαρτυρονται για το περιβαλον.
Αλλα οι αλλοι 8000 που ειναι; εχουν παει να αναψουν κερια στο εκκλησιαστικο καταστημα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger