Home » , » Αφού συναντήθηκε ο Χαφτάρ με τον Γκαντέμη ...

Αφού συναντήθηκε ο Χαφτάρ με τον Γκαντέμη ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 | 1:56 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πριν πόσους μήνες είχαμε προβλέψει τι θα γίνει στη Λιβύη; Και πέσαμε πάλι 100% μέσα. Αν δεν ήμασταν Υλιστές, θα λέγαμε πως είμαστε μέντιουμ και θα οικονομούσαμε. Όχι τόσα, όσα τρώνε από το Δημόσιο Ταμείο οι γαλάζιοι απατεώνες, πάντως θα βγάζαμε κάμποσα φράγκα.

Τι είχαμε πει; Πέρα από την πλάκα, πως, αφού συναντήθηκε ο Χαφτάρ με τον Γκαντέμη την έχει βαμμένη, είπαμε πως κάνει μεγάλο λάθος όσον αφορά την τακτική του.
Γιατί ο τύπος μας θύμιζε κάτι ανόητους στρατηγούς του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι οποίοι έκαναν συνέχεια επιθέσεις στο ίδιο ακριβώς σημείο, εκεί που τους περίμενε ο εχθρός και φυσικά είχε ενισχύσει τις δυνάμεις του!

Υπάρχει σειρά όπου ο Άγγλος κωμικός Ρόουαν Άτκινσον διακωμωδεί τον πόλεμο και την αντίληψη των στρατηγών. Σε ένα επεισόδιο ο στρατηγός λέει πως θα κάνει επίθεση στο ίδιο σημείο που έκανε τις προηγούμενες 18 φορές! Κι όταν ο λοχαγός τον ρωτάει γιατί, ο στρατηγός απαντά πως κανείς δεν θα περιμένει να ξανακάνει το ίδιο λάθος, άρα θα αιφνιδιάσει τον εχθρό!

Είπαμε λοιπόν το αυτονόητο: Οι άλλοι δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρά θα αποκρούουν αυτές τις αυτοκτονικές επιθέσεις. Και μόλις αποδυναμωθεί αρκετά, θα τον πάρουν φαλάγγι.

Φυσικά κάναμε και λίγη πλάκα στους εθελοντές από την Ελλάδα που έχασαν το δρόμο και πήγαν στην Τρίπολη της Αρκαδίας και όχι στη Λιβύη.

Υπάρχει αντίλογος, πως έπρεπε γρήγορα να τελειώσει ο πόλεμος πριν ενισχυθούν οι αντίπαλοι καθώς τους υποστήριζε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Με την τακτική του όμως κατάφερε ο Χαφτάρ να δώσει τη νίκη στους αντιπάλους του.

Νομίζω πως ο Μητσοτάκης βοήθησε στην ήττα του Χαφτάρ ως ένα σημείο. Αν πχ του υποσχέθηκε βοήθεια με αντάλλαγμα μια νίκη στο πεδίο της μάχης, τον χαντάκωσε.
Καθόλου τυχαία μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα, πάθαινε συνέχεια νίλες.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη δεν μας αφορούν άμεσα. Είπαμε πως όποιος κερδίσει, ο λαός θα υποφέρει.

Ο εγκληματίας Μητσοτάκης, αφού έβγαλε τη μάσκα αυτού που ενδιαφέρεται δήθεν για την Υγεία μας θα πιάσει τα παλιά παραμύθια. Λίγο Εξάρχεια, όπου εκτός από το ξύλο θα ξεσπιτώσει πρόσφυγες, λίγο Έβρο, όπου αόρατοι κομάντος δήθεν θα εισβάλουν στα σύνορα μεταμφιεσμένοι σε γυναικόπαιδα, λίγο ΑΟΖ και ο Τσιόρδας του.
Ο οποίος είναι χειρότερος κι από το Χαρδαλιά. Πέρα ως πέρα υποκριτής.

Ανοίγουν μέχρι και τα Δημοτικά! Για να δουλέψουν οι σκλάβοι γονείς. Γιατί, αν τα κρατήσει κλειστά, οι γονείς θα μείνουν σπίτι και θα πρέπει να τους πετάξει ένα ξεροκόμματο.
Ακόμα και αυτά τα ψίχουλα δεν θέλει να τα δώσει. Ενώ δίνει εκατομμύρια στους κουμπάρους και τα λαμόγια που βάφτισε ο αποστάτης και προδότης μπαμπάς του.

Τώρα μάλιστα θα χρεωθούμε και την Aegean, ώστε να πάρει κατιτίς κι “φτωχός” Βασιλάκης. Τυχερέ Βασιλάκη, εσύ και η Σταχτοπούτα έχετε νονούς, που σας τα δίνουν όλα. Το που τα βρίσκουν, είναι μια άλλη ιστορία.

Πίσω όμως στο Χαφτάρ.
Κλάιν οι δεξιοί για την ήττα του. Γιατί τόσος θρήνος;
Γιατί δεν πήγατε, όπως σας προτρέψαμε, για να πολεμήσετε ως εθελοντές; Προσωπικά ήθελα να πάτε. Στην έρημο, στα όρη, στ' άγρια βουνά...

Μην πείτε πως μείνατε σπίτι εξ αιτίας του ιού, εσείς που θα παίρνατε την Πόλη. Άλλωστε η Λιβύη έχει υψηλότερη θερμοκρασία και λιγότερα κρούσματα, μόλις 65! Αλλά κανείς δεν πάει διακοπές εκεί.

Να ξέρετε πως η ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης. Όχι από συμφέρον, αλλά επειδή το διέταξε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Και ποτέ - μα ποτέ δεν έκανε κάτι εναντίον της. Ακόμα και η συνάντηση με το Χαφτάρ ήταν εις βάρος του Λίβυου στρατάρχη κι ένα από τα επικοινωνιακά κόλπα του Γκαντέμη.

Ο Μητσοτάκης δούλεψε το Λίβυο κανονικά. Δεν είναι ο μόνος, ο υιός της συμφοράς έχει κοροϊδέψει πάρα πολλούς.

Μόνο που τώρα του τελειώνουν τα ψέματα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Μαΐου 2020 στις 6:14 μ.μ.

Πρέπει να είναι εντελώς άχρηστος και ως στρατηγός και ως πολιτικός αυτός ο Χαφτάρ,αν στα σοβαρά είχε πιστέψει πως θα έπαιρνε κάποια στρατιωτική βοήθεια ή έμπρακτη στήριξη από τους πιο δεξιούς αστούς της Ελλάδας, δηλαδή από τους πιο ασπόνδυλους υποτακτικούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πάντως η νίλα του Χαφτάρ είναι σφαλιάρα σβουριχτή για κάτι κατακαημένους φουκαράδες της εδώ "αγωνιστικής" μεν ρεφορμιστικής δε πτέρυγας πρώην συριζαίων, με πρώτο και καλύτερο εκείνο τον παντέρμο το Λαφαζάνη! Είχαν ποντάρει κάτι τέτοιοι τα ρέστα τους στο λίβυο στρατηγό της συμφοράς,θεωρώντας τον αφελέστατα ως κυρίαρχο του παιχνιδιού και ως "σύμμαχο της Ελλάδας". Έτσι τώρα αυτοί έμειναν ταπί! Τά δώσανε όλα και ξανάμειναν στο απόλυτο μηδέν. Ο (μυγο)Χαφτάρ μία μόνο πιθανότητα είχε να κερδίσει εκείνη την άλλη ποντικομαμμή, τον λούστρο του ΝΑΤΟ Σάρατζ: Αν ο ίδιος έπειθε το ΝΑΤΟ ότι είναι αποτελεσματικότερος λακές του,πρωτού κινήσει για την Τρίπολη. Στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να είχε ήδη εμπλέξει ανοιχτά και ενεργά το ρωσικό ιμπεριαλισμό,ώστε ο ρωσικός παράγοντας να καθαρίσει συρατιωτικά, υποτίθεται για πάρτη του Χαφτάρ. Έπρεπε δηλ. να έχει ήδη εμπλέξει τον Πούτιν, με αντάλλαγμα την πλήρη παράδοση της Λιβύης στα ρωσικά σαγόνια. Ο Χαφτάρ ούτε κανένα λαϊκό,προοδευτικό ή επαναστατικό κίνημα αντιπροσωπεύει,ούτε καν εκφράζει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του λιβυκού λαού. Έπαιξε κι ο ίδιος στο βρώμικο παιχνίδι των ιμπεριαλιστών το 2011,ώστε να φαγωθεί ο γερόλυκος ο Καντάφι και να πατήσει τη Λιβύη η Δύση. Το διέπραξε,σαν και τους άλλους λίβυους προδότες και λακέδες, άσχετα αν στη συνέχεια οι δυτικοί έμποροι των εθνών βρήκαν το άλλο ξεσκονόπανο πιο αποτελεσματικό για τα νιτερέσα τους Έτσι ο στρατηγός της συμφοράς έχει ελάχιστα ερείσματα,αν δεν τον στηρίξει αποφασιστικά κάποιος ιμπεριαλιστής πάτρωνας. Φαίνεται όμως ότι ο Πούτιν αδυνατεί να ανοίξει νέο στρατιωτικό μέτωπο με τους δυτικούς στη Λιβύη,μετά από κείνο στη Συρία, ενώ η Κίνα είναι ακόμη πολύ πολύ μακριά από αντιΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές επιχειρήσεις και μάλιστα στη Μεσόγειο. Τα γαλλογερμανικά κοράκια πόνταραν επίσης στον Σάρατζ και ο ψευτοσουλτάνος του τουρκικού φασισμού κουβαλάει πολεμοφόδια και ενισχύσεις και παίρνει αντάλλαγμα τις συμφωνίες για την κυριαρχία στη θάλασσα και την ΑΟΖ. Συνεπώς αν κάτι δεν αλλάξει,ο (μυγο)Χαφτάρ ας μη διανοηθεί να ζητήσει ούτε καν πολιτικό άσυλο από τον "Κουλοϊό" Μητσοτάκη, γιατί θα καταλήξει σίγουρα ή στο Γκουαντάναμο ή στη γκιλοτίνα του Σάρατζ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger