Home » , , » Η ΕΛΑΣ θεωρεί σκουπίδια γιατρούς και ασθενείς

Η ΕΛΑΣ θεωρεί σκουπίδια γιατρούς και ασθενείς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 | 10:48 μ.μ.

Λογικά θα έπρεπε να είναι απίστευτα τα όσα κατάγγειλε σήμερα, 27/6/20 , στον 105.5 FM και στην εκπομπή του Δ. Ελευθεράτου, ο  νευροχειρουργός γιατρός, και γ.γ της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου  για την απαράδεκτη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ ενάντια σε ασθενείς και γιατρούς του ΨΝΑ.

Παραθέτουμε το σχετικό ηχητικό και παράλληλα, αντιγράφουμε την σχετική ανάρτηση που έχει στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ πράγματα ... κρατηθείτε ...

Από την περασμένη Τρίτη 23/6 τα ξημερώματα αιφνιδιαστικά το Τμήμα Μεταγωγών της ΓΑΔΑ  απαίτησε να ... επιβιβάζεται στην κλούβα (!) γιατρός του ΨΝΑ (Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθήνας - Δαφνί (!!) κάθε φορά που γίνεται μεταγωγή κάποιου ασθενούς του ΨΝΑ προς τα δικαστήρια Ευελπίδων λόγω δικαστικής διαδικασίας που αφορά  ασθενή, πράγμα που τυχαίνει κάθε μέρα. Η διοικήτρια του ΨΝΑ όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά έδωσε εντολή στους γιατρούς να υπακούσουν.

Μάλιστα, τις τέσσερεις αυτές τελευταίες μέρες (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) έχουν συμβεί τα εξής εκπληκτικά :

1. Η κλούβα ξεκινά μεταξύ 6.30 - 7 πμ από το ΨΝΑ παραλαμβάνοντας τον ασθενή και τον γιατρό. Στην συνέχεια περνά από ΓΑΔΑ, αστυνομικά τμήματα και φυλακές Κορυδαλλού παραλαμβάνοντας κι άλλους κρατουμένους. Καταλήγει στην Ευελπίδων στις 9πμ αφού ο ασθενής και ο γιατρός έχουν απολαύσει μια χορταστική πρωϊνή βόλτα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο.

2. Αν και οι δίκες που αφορούν Ψ/Χ ασθενείς είναι συνήθως πρώτες στο πινάκιο της ημέρας (9πμ) για ευνόητους λόγους και η διαδικασία ολοκληρώνεται πριν τις 10πμ και αν και στα σχετικά εισαγγελικά έγγραφα ρητά προβλέπεται η "άμεση επαναμεταγωγή" του ασθενούς πίσω στο ΨΝΑ, οι υπεύθυνοι του Μεταγωγών ΔΕΝ τηρούν αυτήν την ρητή πρόβλεψη. Κρατούν στην Ευελπίδων ως τις 3μμ ασθενή και γιατρό οπότε η κλούβα ξεκινά πάλι την ... αντίστροφη διαδρομή, από Ευελπίδων προς ΓΑΔΑ - Κορυδαλλό - αστυνομικά τμήματα κλπ για να καταλήξει στο ΨΝΑ στις ... 5μμ ( !!!) με τον γιατρό και τον ασθενή κυριολεκτικά εξοντωμένους.
3. Οι γιατροί και τις 4 αυτές μέρες αντιμετώπισαν ΣΚΑΙΟΤΑΤΗ συμπεριφορά από αξιωματικούς του Μεταγωγών με ειρωνείες - εξυπναδούλες ("το Μεταγωγών δεν είναι Ταξί", "εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς" κλπ και μάλιστα ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ η χορήγηση από τον γιατρό της αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής (!!!!) στον ασθενή. Ο οποίος ασθενής για τις 5 (πέντε) περιττές ώρες που παρέμενε στα κρατητήρια της Ευελπίδων (από τις 10πμ που είχε τελειώσει η δίκη του ως τις 3μμ που άρχιζε η ... Οδύσσεια της επιστροφής στο ΨΝΑ) σε κοινό κελί με δεκάδες άλλους κρατουμένους κατά παραβίαση του κανονισμού που προβλέπει παραμονή του Ψ/Χ ασθενούς - κρατουμένου "σε ιδιαίτερο χώρο".

Το αποτέλεσμα :

1. Μία τουλάχιστον γιατρός (από τις 4) ασθένησε από την "περιποίηση" και δεν έχει αναρρώσει ακόμα.

2. Ένας τουλάχιστον ασθενής (από τους 4) όταν επιτέλους έφτασε πίσω στο νοσοκομείο το απόγευμα παρουσίαζε σοβαρή αρτηριακή υπόταση.

Εκτός από τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ του Μεταγωγών, τεράστια ευθύνη για το παραπάνω αίσχος έχει η διοικήτρια του ΨΝΑ που από την Τρίτη ως και την Παρασκευή δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να το σταματήσει και το άφησε να συνεχίζεται. Αν είναι ανίκανη να προστατεύει τους ασθενείς και τους γιατρούς της από τα βίτσια του καθενός μάλλον είναι ανίκανη να είναι διοικήτρια και γενικότερα.
Αν όμως από Δευτέρα επαναληφθούν τα παραπάνω ανεκδιήγητα, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τον κύριο Κικίλια και τον κύριο Χρυσοχοΐδη.
Τέλος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger