Home » , , » Δημοσιογραφική ανεπάρκεια; - Αντιπαράθεση Ν.Δ με τον διευθυντή της "Εστίας" Μ. Κοττάκη

Δημοσιογραφική ανεπάρκεια; - Αντιπαράθεση Ν.Δ με τον διευθυντή της "Εστίας" Μ. Κοττάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 | 5:15 μ.μ.

Του Σ. Λ.

Το πρώτο θύμα σε κάθε πόλεμο είναι η αλήθεια, λέει το χιλιοτριμμένo δημοσιογραφικό τσιτάτο. Και στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον λόγο ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά που εισέπραξε κάθε ΜΜΕ για την ενημερωτική καμπάνια προφύλαξης από τον κορονοϊό, η αλήθεια είναι ... λιπόθυμη.

Σήμερα, λοιπόν  στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, ακούσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας λέει ότι μόλις ολοκληρωθούν οι πληρωμές από το Υπουργείο Οικονομικών, θα δημοσιοποιηθούν όλα τα ποσά που δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης

Δεν θα αναφερθούμε στις φήμες που ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία. Το μόνο που θέλουμε να κρατήσετε είναι η πληροφορία ότι γίνεται "μαγείρεμα", ώστε στον τελικό κατάλογο που θα δημοσιοποιηθεί να παρουσιαστούν οι εκδότες που έχουν ήδη λάβει τεράστια χρηματικά ποσά (Ευαγγελάτος, Μαυρίδης), να έχουν πάρει πολύ λιγότερα χρήματα απ' αυτά που ξέρουμε. (Θα έχουν επιστρέψει πίσω δηλαδή ένα σημαντικό ποσό απ' αυτά που έχουν πάρει).

Ας προσπεράσουμε όμως την φημολογία και ας μείνουμε στα γεγονότα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "ο θόρυβος έχει ξεσπάσει από ένα συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, το οποίο –σύμφωνα με τον κ. Πέτσα- έχει ρίξει λάσπη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένεια" και σύμφωνα με τον ίδιο το «Documento» «φαίνεται να είναι ένα μέσο το οποίο έχει πάρει στην προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλα ποσά από τράπεζες και ορισμένες ΔΕΚΟ τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον σε 1,8 εκατ. ευρώ».

Εύστοχο, είναι το άρθρο της "ΕφΣυν" που έχει τίτλο "Η μπάλα στην εξέδρα από τον Πέτσα για τα λεφτά στα ΜΜΕ" και σχολιάζει τα όσα διαδραματίστηκαν στο σημερινό  briefing. Για μένα όμως είναι άλλο το πιο σημαντικό και μόνο στην ανεπάρκεια των δημοσιογράφων που έλαβαν μέρος στην ενημέρωσή τους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μπορεί να το αποδώσω.

Γιατί κάποιος δημοσιογράφος δεν ρωτάει τον κ. Πέτσα αν είναι αλήθεια ότι ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γρ Δημητριάδης ήταν το πρόσωπο που συνέταξε τον πυρήνα του καταλόγου με τα ΜΜΕ που θα συμμετείχαν στην διαφημιστική καμπάνια και τι ποσά θα λάβει το καθένα, αναθέτοντας στον ίδιο να τον προώθηση στην  «ανάδοχο εταιρεία» Initiative Media για τα περαιτέρω; 

Υ.Γ: Δεν καταλαβαίνουμε τι νόημα έχει η παρότρυνση του Πέτσα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον οποίο είπε: "Παρακαλούμε τον κ. Τσίπρα που ενδιαφέρεται για τα ποσά να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πόσα χρήματα δόθηκαν στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 έως το 2019". Δεν υπάρχει αρχείο στο υπουργείο του; Γιατί δεν τα δίνει ο ίδιος;

Ενα άλλο πολύ σημαντικό που προέκυψε στο σημερινό briefing και θα λέγαμε ότι προκάλεσε συζητήσεις αιφνιδιάζοντας αρκετούς δημοσιογράφους είναι η επίθεση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην "Εστία".
Κάποιοι που γνωρίζουν αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται ενοχλημένο από κάποια άρθρα που υπογράφει ο ο δημοσιογράφος Μανόλης Κοττάκης στην "Δημοκρατία", καθώς επίσης για τον τρόπο που διευθύνει την εφημερίδα "Εστία".
Αυτή η κυβερνητική ενόχληση σήμερα εκφράστηκε δημόσια στην εκφορά του λόγου του κ. Πέτσα και στο σημείο που αναρωτιόταν "πώς είναι δυνατόν να ταυτίζονται σαν να είναι βγαλμένες από καρμπόν πρωτοσέλιδα εφημερίδων που κινούν από την Αριστερά και εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εφημερίδες που η εστία τους βρίσκεται στην Κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα";".

Αναμένουμε την Δευτέρα ο κ. Κοττάκης να δώσει απάντηση, από το βήμα της ραδιοφωνικής εκπομπής που έχει μαζί με τον Ν. Μπογιόπουλο στον ρ/σ Real fm.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger