Home » , » Αφού το λέει η κ. Μάνδρου ... πρέπει να το καταλάβουμε.

Αφού το λέει η κ. Μάνδρου ... πρέπει να το καταλάβουμε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 | 12:15 π.μ.

Μήπως τελικά ο μοναδικός τρόπος που αρμόζει για να αντιμετωπίζουμε τα κυβερνητικά δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια είναι η ειρωνεία;
Λέτε να είναι χάσιμο χρόνου κάθε προσπάθεια να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί τους;

Οκ να πιστέψουμε, λοιπόν την "κυρία φως, νερό τηλέφωνο" -όπως είναι γνωστή η κ. Μάνδρου από τότε που αμειβόταν σαν εργαζόμενη ταυτόχρονα στα γραφεία Τύπου της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ. 

Εχουμε όμως μια απλή απορία σαν άσχετοι εμείς. Ας μας δώσει λοιπόν την εξήγηση η πολύπειρη. έγκυρη δημοσιογράφος.
Novartis  έκανε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Παραδέχτηκε τις "αθέμιτες πρακτικές"  των υπευθύνων της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας και συμφώνησε να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 345 εκατ $.

Στο σχετικό κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα όντος δεν αναφέρεται κανένα όνομα, ούτε καν των υπαλλήλων της εταιρείας, μια πάγια τακτική που υπάρχει σ' όλες αυτές τις διαδικασίες.

Με μια απλή ανάγνωση στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όμως, υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές περί χρηματισμού αξιωματούχων, ώστε να ληφθούν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις για την τιμολόγηση των φαρμάκων με αποτέλεσμα να μεγεθύνει τα κέρδη της η  Novartis.

Αφού, λοιπόν η "εταιρεία παγκοσμίου κύρους" λέει, σύμφωνα με την κ. Μάνδρου,  -που δεν το λέει- ότι "δεν έδωσε χρήματα σε πολιτικούς στην Ελλάδα", ας μας πει η καλή δημοσιογράφος, ποιοι είναι οι "Ελληνες αξιωματούχοι" που αναφέρονται στο κείμενο και οι οποίοι μαζί με τους υπευθύνους της εταιρείας "συνειδητά και εσκεμμένα συνενώθηκαν, συνωμότησαν, συνασπίστηκαν, και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους διαπράττοντας διεφθαρμένες πράξεις".
Ποιοι δηλαδή "αξιωματούχοι" του ελληνικού κράτους θα μπορούσαν να καθορίσουν και να επιβάλουν υπουργικές αποφάσεις.

 Αναμένουμε, κρεμασμένοι από το πληκτρολόγιο της κ. δημοσιογράφου, συμπληρώνοντας μόνο ότι ο αμερικανικός νόμος με τον οποίο βρέθηκε κατηγορούμενη η Novartis, αφορά στην περίπτωση «χρηματισμού ξένων κρατικών αξιωματούχων». Αφού λοιπόν οι "κρατικοί αξιωματούχοι", δεν είναι πολιτικοί, μήπως πρόκειται για εξωγήινους κ. Μάνδρου;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger