Home » , , » Νέες προεκτάσεις στην σοβαρή αντιπαράθεση Τράγκα - κυβέρνησης

Νέες προεκτάσεις στην σοβαρή αντιπαράθεση Τράγκα - κυβέρνησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 | 5:50 π.μ.

Του Σ.Λ.

Απ' τους πιο "βρόμικους" τύπους που έχουν υπάρξει στο εκδοτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο τον τελευταίο μισό αιώνα της πολιτικής ζωής στην χώρας, είναι και ο "τετραπέρατος" Γ. Τράγκας.

Σχετικά πρόσφατα, όταν με κυβερνητική παρέμβαση είχε απομακρυνθεί απ' τον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά", των Μαρινάκη - Κουρτάκη, είχα αναφερθεί αναλυτικά στην επαγγελματική του διαδρομή, κάτι που με απαλλάσσει τώρα να ασχοληθώ  εμπεριστατωμένα με το ποιόν αυτού του μουτρόμουτρου.

Μη έχοντας την δυνατότητα να γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό παίρνονται αποφάσεις σε παρασκηνιακά εξουσιαστικά κέντρα, μόνο επιδερμικά μπορεί να σχολιάσουμε τα όσα ακούσαμε να λέει ο Τράγκας στην συνέντευξη τύπου που έδωσε για να αναφερθεί στην "πιεστική" παρέμβαση του ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, στην ιδιοκτησία του καναλιού ACTION24, κάτι που οδήγησε στην απομάκρυνση του δημοσιογράφου από αυτόν τον τηλεοπτικό δίαυλο.

Παρακολουθώντας την συνέντευξη όπως αυτή παρατίθεται στην ιστοσελίδα crashonline.gr περισσότερα ερωτηματικά μας δημιουργήθηκαν, παρά ασφαλή συμπεράσματα, για την "εκβιαστική, φασιστική παρέμβαση από το Μαξίμου" -όπως την χαρακτήρισε ο Τράγκας- που οδήγησε στην απόλυση του.

Οπως είχαμε ξαναγράψει «αυτός ο εκδότης - τηλεοπτικός παραγωγός, πάνω απ' όλα είναι ένας άριστος έμπορας. Εχει τον τρόπο να κατορθώνει να πουλάει πανάκριβα την "πραμάτεια" του». Και τώρα είναι παρακινδυνευμένο να εκτιμήσουμε σε ποια συμφέροντα παρέχει τις υπηρεσίες του. Αυτά που επικαλείται ο ίδιος περί "ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος" είναι φούμαρα. 
Η δημοσιογραφία είναι επάγγελμα και τις περισσότερες φορές με "χορηγούς" κάτι που παρακολουθούμε και στις μέρες μας με την "Πέτσινη καμπάνια".

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει για όσους/ες παρακολουθήσουν το οπτικό υλικό με την συνέντευξη Τράγκα είναι: Το πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρεί διαχειρίσιμο το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί ή η εξουσιαστική αλαζονεία τους έχει οδηγήσει να αντιδρούν εντελώς απερίσκεπτα;

"Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το Μαξίμου επενέβη μέσω του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού που δουλεύω, στο ACTION24, και επέβαλε πιεστικά, φορτικά εκβιαστικά να απομακρυνθώ", δήλωσε με έμφαση ο Τράγκας για να συμπληρώσει ότι "ως άνθρωπος θεωρώ προσβεβλημένος απ' αυτές τις ωμές αλλεπάλληλες φασιστικού τύπου επεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ειδικά του ανιψιού του Γρ. Δημητριάδη".

Ο Τράγκας - Φράγκας είναι σκληρό καρύδι, -"κακό σπυρί", τον χαρακτηρίζουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν- και το έχει αποδείξει στην μακρόχρονη πορεία του.
Οπότε θεωρούμε ότι δεν θα περάσει τόσο "αναίμακτα" για την κυβέρνηση το μέτωπο που άνοιξε μαζί του.
Μια πρώτη γεύση παίρνουμε με την απόφαση του να προχωρήσει σε ένδικα μέσα γιατί "υπέστη βλάβες η επαγγελματική λειτουργία" του, ενώ όπως ισχυρίστηκε .θα πάει το θέμα του "στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσιογράφων στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παντού".

"Εάν εγώ σιωπήσω, κάνω την πάπια, αυτό θα τους δυναμώσει. Θα τους κάνει περισσότερο αλαζόνες, παράφρονες, φασίστες του κερατά. Δεν θα τους κάνω τη χάρη" υπογραμμίζει στην συνέντευξη του ο Τράγκας, συμπληρώνοντας ότι κυβερνητικά στελέχη "ως κοινοί εκβιαστές, πίεσαν το κανάλι σε χαλεπούς καιρούς να με ανταλλάξει!!!". 

"Στο κανάλι ήμουν χωρίς μισθό. Εφερνα εγώ τους σπόνσορες στην εκπομπή μου και το κανάλι κέρδιζε πάρα πολλά χρήματα σε χαλεπούς καιρούς από μένα. Υπάρχουν λοιπόν και οικονομικές βλάβες τις οποίες δεν ξέρω πώς τις αναπλήρωσε το κανάλι αφού εγώ κατά μέσω όρο έδινα σ' αυτό το κανάλι από 15-20.000 το μήνα", τόνισε ο Τράγκας.

Κι εδώ κάποια πρωτόλεια συμπεράσματα μπορεί να υπάρξουν. Παίρνοντας δεδομένο ότι ο "τετραπέρατος" διαθέτει τα στοιχεία για να τεκμηριώσει τα όσο επικαλείται βλέπουμε μια κυβέρνηση να λειτουργεί με όρους μαφίας.
Πιέζει και εκβιάζει ιδιοκτήτες ΜΜΕ να απολύσουν έναν "εμπορικότατο" δημοσιογράφο που οι εκπομπές του ήταν πρώτες σε τηλεθέαση και ακροαματικότητα. Κι αυτοί υπακούουν, όχι προφανώς χωρίς ανταλλάγματα.
Ποια είναι αυτά; 

Το τίμημα της ανταλλαγής προφανώς δεν το γνωρίζουμε. Αυτό όμως που μπορεί βάσιμα να υποθέσουμε, είναι ο Τράγκας έχει την οικονομική δυνατότητα και δείχνει αποφασισμένος να ανοίξει σφοδρό μέτωπο στην κυβέρνηση.
Και εδώ είναι που προκύπτουν σοβαρά πολιτικά ζητήματα για την κυβέρνηση τα οποία δεν είναι δυνατόν να προσπεραστούν, όσο και να προσπαθήσουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ.

Οταν ο Τράγκας συνεπικουρούμενος με ένα μεγάλο νομικό επιτελείο εκδικάσει αγωγή -θα είναι άκρως ενδιαφέρον να μάθουμε το περιεχόμενο της-  σε βάρος του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη τι εξελίξεις θα προκύψουν και τι θα αποκαλυφθούν;

Οταν διεθνοποιήσει την περίπτωση του όπως προαναγγέλλει αποδεικνύοντας ότι "το Μαξίμου δεν ανέχεται την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος", τί επακόλουθα θα υπάρξουν;.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger