Home » , » Παίζει παρασκηνιακά παιχνίδια ο Βενιζέλος με όργανό του τον Σ. Μουμτζή;

Παίζει παρασκηνιακά παιχνίδια ο Βενιζέλος με όργανό του τον Σ. Μουμτζή;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 | 8:01 μ.μ.

Του Σ.Λ. 

Το πρωτοσέλιδο "καρεδάκι" που έχει σήμερα η ακροδεξιά εφημερίδα "Δημοκρατία" και αναφέρει "Το γεύμα του Βενιζέλου με τον πρόθυμο "φωνακλά" Σάκη Μουτζή στη Θεσσαλονίκη", μου έκανε αίσθηση και είπα να ψάξω λίγο το θέμα.

Ο λόγος ήταν ότι σχετικά πρόσφατα υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι αναμένονται προσχωρήσεις βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στην Νέα Δημοκρατία. 
(Είναι γνωστό ότι η ιστοσελίδα liberal, του Θ. Μαυρίδη, όπου αρθρογραφεί καθημερινά ο Σ. Μουτζής έχει ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαζίμου, ενώ από τους 22 βουλευτές του κόμματος της Φ. Γεννηματά, 3 τουλάχιστον παρουσιάζονται προσκείμενοι στον πρώην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ).

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θεωρούμε καθόλου αξιόπιστη την φυλλάδα που κατ' ευφημισμό ονομάζεται "Δημοκρατία".
Για να αιτιολογήσουμε όμως το σχόλιο μας παραθέτουμε το "κάρφωμα", (τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία ψάξαμε να βρούμε αντιδράσεις από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά δεν εντοπίσαμε), που κάνει στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά και υπάρχει στον ιστότοπο της:

Γεύμα στο ρεστοράν Νavona με τον φίλο του και «his master’s voice» Σάκη Μουμτζή είχε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο πρώην αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος.

➥ Γράφουμε πρώην αντιπρόεδρος διότι έτσι αυτοπροσδιορίζεται στα άρθρα του ο ίδιος, δεν διευκρινίζει ποιας κυβερνήσεως. Εύχαρις ήταν ο Ευάγγελος, αλλά -μεταξύ μας- το πολιτικό συνοικέσιο που ετοίμαζε για τη μετεγγραφή των πολιτικών τέκνων του από το ΚΙΝ.ΑΛ. στη Ν.Δ. πήγε πίσω. Γι’ αυτό, άλλωστε, έσκουζε ο «his master’s voice» όταν το αποκαλύψαμε.

Ο φίλος και "μέντορας" μου, στην δημοσιογραφική σχολή που παρακολουθώ μου έχει δώσει κάποιες συμβουλές και προτροπές.
Για να γίνεις κάποτε καλός επαγγελματίας μου, έχει πει, πρέπει να αποκτήσεις την ευρυμάθεια και οξυδέρκεια ενός Ραφαηλίδη, την μαχητικότητα ενός Βιδάλη, και την ακεραιότητα ενός Πασαλάρη.
Οσο δε αφορά τον τρόπο γραφής, μου έχει συστήσει να αποφεύγω τις πομπώδης εκφράσεις, τις αντιαισθητικές λέξεις, και ... τις προβλέψεις.
Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητες οι πολιτικές εκτιμήσεις που θα στηρίζονται σε δεδομένα.

Κατέχοντας, λοιπόν αυτό το σκεπτικό και αναλαμβάνοντας το ρίσκο της διάψευσης, θεωρώ ότι τέτοια δημοσιεύματα, όπως της "Δημοκρατίας", απέχουν παρασάγγες από την πραγματικότητα.

Λογικά, αν πρωτοστατεί σε ένα τέτοιο οργανωμένο σχεδιασμό ο Ευ. Βενιζέλος - την μετεγγραφή δηλαδή των πολιτικών τέκνων του από το ΚΙΝ.ΑΛ. στη Ν.Δ, όπως αναφέρει η εφημερίδα- θα έχει προηγηθεί μια συνεννόηση του με τον αρχηγό της Ν.Δ και να έχει αποδεχθεί την έγκρισή του.
.
Και εδώ προκύπτουν κάποια ερωτηματικά  Εχει κάποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τέτοια ανοησία και να κατηγορηθεί ότι παρότρυνε σε αποστασία -δεν θα του θυμίζει ότι και το καλύτερο αυτή η λέξη- βουλευτές του ΚΙΝΑΛ;
Φυγόκεντρες κινήσεις από την κυβερνητική βουλευτική του ομάδα δεν υπάρχουν. Ανετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία διαθέτει. Γιατί, λοιπόν να εμπλακεί σε μια τέτοια κατάσταση; Μόνο  φθοροποιά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την προσωπική εικόνα που θέλει να προβάλλει.

Και πολιτικά όμως, είναι συζητήσιμο αν θα υπάρξουν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι όση εκτίμηση ναι να έχουν στον Ευ. Βενιζέλο, θα διακινδυνεύσουν το ενδεχόμενο της πολιτικής τους αυτοκτονίας στιγματιζόμενοι σαν αποστάτες. 

Μας φαίνεται επίσης δύσκολα αντιληπτό το να έχει τέτοιες προθέσεις ο πρώην ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και να κάνει το ΚΙΝΑΛ άνω-κάτω. 
Αν παροτρύνει βουλευτές να εγκαταλείψουν το Κίνημα Αλλαγής και να ενταχθούν στην Ν.Δ., τότε η σύγκληση μεγάλης μερίδας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σχεδόν δεδομένη.
Σήμερα που οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis -όπου είναι εμπλεκόμενος και ο Ευ. Βενιζέλος- είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι βουλευτές που συμμετέχουν από Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ συμπορεύονται απόλυτα, θα ήταν εντελώς ηλίθιος -και δεν είναι- ο Βενιζέλος να τα τινάξει όλα στο αέρα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger