Home » , » Μην τυχόν σας ευχηθεί η συγχαρεί ο Κούλης .... την βάψατε ...

Μην τυχόν σας ευχηθεί η συγχαρεί ο Κούλης .... την βάψατε ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 | 5:35 μ.μ.

Να ευχηθούμε κανείς αναγνώστης/ια μας να μην έχει την ατυχία ποτέ να δεχθεί συγχαρητήρια η ευχές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Φυσικά κάτι τέτοιο το θεωρούμε σχεδόν απίθανο, αφού ο πρωθυπουργός κολακευτικά λόγια και ευχές απευθύνει σ' αυτούς με τους οποίους θεωρεί ότι βρίσκονται σε έναν "κοινό" αγώνα.

Εμείς όμως θα θέλαμε να ευχηθούμε στο γιο του «εφιάλτης της δημοκρατικής παράταξης, της ίδιας της δημοκρατίας», -σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που είχε δώσει ο Αντρέας Παπανδρέου, στον Κώστα Μητσοτάκη-, ο Κούλης να έχει την ίδια κατάληξη μ' αυτή που έχει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Οπως λοιπόν μας έλεγε ο Ελληνας πρωθυπουργός, ένιωθε "ενωμένος στον αγώνα κατά του λαϊκισμού" με τον Γάλλο ομοϊδεάτη του.
Το πώς προσδιορίζουν οι δεξιοί  αυτή την έννοια μας και τι κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση μας το λέει η σημερινή ειδησεογραφία.

Απ' ότι ενημερωνόμαστε, λοιπόν, το ζεύγος Φιγιόν καταδικάστηκε με αυστηρές ποινές και πρόστιμο 375.000 ευρώ για απάτες που είχε κάνει σε βάρος του Γαλλικού δημοσίου.
Ο πρώην πρωθυπουργός σε φυλάκιση 5 ετών, τα δύο εκ των οποίων χωρίς αναστολή,  και η σύζυγός του, η Πενέλοπι Φιγιόν, σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή.

Το δικαστήριο του Παρισιού, που εξέδωσε την απόφαση, για το σκάνδαλο «Penelope Gate», «πλασματικών θέσεων εργασίας», υποχρεώνει το ζεύγος Φιγιόν και τον συγκατηγορούμενός τους, Μαρκ Ζουλό, να επιστρέψουν στο γαλλικό κοινοβούλιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε τη σύζυγό του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εργασία που φέρεται να μην έκανε ποτέ όταν εργαζόταν ως βοηθός του. Παράλληλα κατέβαλε χρήματα σε δύο από τα παιδιά τους για αντίστοιχες υπηρεσίες στη Γερουσία.

Τώρα θα πείτε ότι στην Γαλλία εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προσχήματα αστικής δημοκρατίας .... Σωστό κι αυτό....
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Ιουνίου 2020 στις 6:17 μ.μ.

Κάποτε οι Γάλλοι έκοβαν κεφάλια κηφήνων. Μετράει κι αυτό.
Στην αποικία μας αντί να κρεμάσουν τους προδότες, τους επιβράβευσαν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger