Home » , » Νικολό Μακιαβέλι, ο δάσκαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νικολό Μακιαβέλι, ο δάσκαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 | 2:10 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Μητσοτάκης είναι αδίστακτος και διεφθαρμένος. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, θεωρεί όλο τον κόσμο σαν τα μούτρα του. Μισεί τους πολλούς. Άλλωστε ο λαός, οι εργαζόμενοι, έριξαν το μπαμπά του κι αυτό δεν το πρόκειται να μας το συγχωρέσει ποτέ.
Αν κάνει νίλες στον Τράγκα ή τον Σαμαρά, τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, εμάς έχει σκοπό να μας καταστρέφει εντελώς.
Με την Πανδημία βρήκε ευκαιρία να εφαρμόσει ένα συνδυασμό νεοφιλελευθερισμού στην Οικονομία, φασισμού και μακιαβελισμού στη Διοίκηση.

Ο Μακιαβέλι έζησε δίπλα στα μεγαλύτερα καθάρματα. Ο “Ηγεμόνας” δεν είναι απλά θεωρία, είναι η περιγραφή των χειρότερων καθαρμάτων: Των υποκριτών θρησκευτικών ηγετών (Πάπες) και των διαφόρων ελεεινών πολιτικών στρατιωτικών παρασίτων.
Ο Μητσοτάκης εφαρμόζει το Μακιαβέλι κατά γράμμα, όπως άλλωστε έκανε ο Αποστάτης μπαμπάς του.

Επιτυχημένος ηγεμόνας, κατά τον Μακιαβέλι, είναι εκείνος με δύναμη και προσαρμοστικότητα. Η συνέπεια δεν έχει επομένως καμία σημασία. Είναι ο τυχοδιώκτης, αυτός που καπηλεύεται τα πάντα. Περιγράφει όχι μόνο την τακτική της ΝΔ, αλλά και όλων των αστικών συμμοριών: Ο Μητσοτάκης αφού καπηλεύτηκε το Μακεδονικό, που ο πατέρας του δημιούργησε, άλλαξε έπειτα εντελώς θέση σα να ήταν κάτι εντελώς φυσικό!

Ο Μακιαβέλι περιγράφει το Μητσοτάκη εκατοντάδες χρόνια πριν.
“Ο επιτυχημένος ηγεμόνας καθοδηγείται όχι από το θρησκευτικό δόγμα ή από τα ηθικά παραγγέλματα, αλλά από την αυστηρά ωφελιμιστική επιλογή των μέσων που είναι κατάλληλα για τους σκοπούς του. Μπορεί να χειραγωγεί τους νόμους που διέπουν την πολιτική συμπεριφορά και να διαμορφώνει την πορεία των γεγονότων, σύμφωνα με τα σχέδιά του”.

Αλλά εκείνο που εφαρμόζει ο Μητσοτάκης είναι η συμβουλή του Μακιαβέλι να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν! Γιατί αυτό; Για να δίνει μετά δήθεν “λύσεις”, ώστε να φαίνεται σωτήρας!

Λιποθυμούν για παράδειγμα άνθρωποι από την πείνα, εξ αιτίας της πολιτικής του; Βρίσκει δουλειά σε μια γυναίκα και το τσούρμο των πληρωμένων παπαγάλων του πλέκει το εγκώμιο! Μόνο που χιλιάδες άλλα παιδιά και ηλικιωμένοι δεν έχουν να φάνε.
Η υποκρισία αυτή θυμίζει τη “χάρη” που δίνει κάθε χρόνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια γαλοπούλα, ενώ εκατομμύρια άλλες θα φαγωθούν.

Τα λάθη του ΕΟΔΥ είχαν ως αποτέλεσμα τη διασπορά του κορονοϊού, χιλιάδες κρούσματα και πολλούς νεκρούς.
Χωρίς τεστ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κι όμως, αντί να απολογηθεί για την υποβάθμιση του ΕΣΥ και την καταστροφή που προκάλεσε, εμφανίζεται ως δήθεν σωτήρας!

Ακόμα και ο “μεγάλος περίγελος” του ανιψιού αυτή την τακτική ακολουθεί. Βασανίζει τους κατοίκους της πρωτεύουσας, ληστεύει το δημόσιο, όμως τα ΜΜΕ μιλάνε για το δήθεν σπουδαίο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Αθήνας!
Οι τενεκέδες μιλούν για τους τενεκέδες.

Ο φασιστικός νόμος περί διαδηλώσεων ακολουθεί την ίδια συνταγή.
Άλλωστε ναζί και φασίστες, Χίτλερ και Μουσολίνι, είχαν επηρεαστεί πολύ από το Μακιαβέλι. Βασικά από το διεφθαρμένο Πάπα Βοργία, που περιγράφει.
Στις Διατριβές του Ιταλού συγγραφέα – πολιτικού αξιωματούχου φαίνεται το σκεπτικό των νόμων
“όποιος θεμελιώνει πολιτεία και της βάζει νόμους, να παίρνει προκαταβολικά για κακούς όλους τους ανθρώπους”.

Για το Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι είναι οι εχθροί. Όχι ο Σουλτάνος, ούτε οι ιμπεριαλιστές ομοϊδεάτες του, εμείς.
Όσοι διεκδικούμε καλύτερη ζωή. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ανθρώπινα δικαιώματα, Δημόσια Υγεία, Παιδεία για όλους. Ισονομία και Ελευθερία.

Αφού μας θεωρεί εχθρούς του, είναι εχθρός μας. Ξέρουμε με τι έχουνε να κάνουμε. Μ' ένα κάθαρμα. Και θα τον ρίξουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger