Home » , » “Μαλάκα αράπη του κερατά” και “μαϊμού” αποκαλεί τον Αντετοκούμπο “καθηγητής” στο ΕΚΠΑ και υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας

“Μαλάκα αράπη του κερατά” και “μαϊμού” αποκαλεί τον Αντετοκούμπο “καθηγητής” στο ΕΚΠΑ και υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 | 4:28 μ.μ.


Ο Κ. Καλέμης, “Καθηγητής” (;) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων (από το 2017), εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση, μέσω twitter, στον Γιάννη Αντετοκούμπο (με αφορμή την συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο, όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του) και τον αποκαλεί “μαϊμού” και “μαλάκα αράπη του κερατά”. (Πηγή: jodi.graphics)

Το ότι κατά καιρούς εμφανίζονται μια σειρά "διαπρεπείς επιστήμονες", που με προκλητικότατες απάνθρωπες, ρατσιστικές, αντιεπιστημονικές και φασιστικές δηλώσεις τους, μας εξοργίζουν, είναι γνωστό.

Κι αν αυτοί είναι απλοί ιδιώτες, μπορεί να καυτηριάσεις την συμπεριφορά τους και το το ξεπεράσεις.
Οταν όμως η επίσημη πολιτείας αναθέτει σε τέτοιας ποιότητας άτομα, υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις, με σοβαρές αρμοδιότητες, τότε το πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Δεν έχει τύχει να ακούσουμε το όνομα του "κ" Κ. Καλέμη ούτε έχουμε άποψη για την "επιστημονική" και πολιτική του διαδρομή.
Αν όμως επιχειρούσαμε να σχολιάσουμε τους εμετικούς χαρακτηρισμούς που απέδωσε, αυτός ο "επιστήμονας", στον Γ. Αντετοκούμπο, θα δηλώναμε αδυναμία να το κάναμε με δημοσιεύσιμο λεξιλόγιο. 
(Με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα η Κεραμέως έκανε δήλωση όπου "καταδικάζει απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού" και τον "απομακρύνει άμεσα από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας").


Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε, ειδικά για τους νέους αναγνώστες/ιες μας που πιθανόν αγνοούν το ποιος είναι ο σημερινός διάσημος αθλητής, να διαβάσουν την ανάρτησή μας απ' όπου θα πληροφορηθούν για την πορεία του φτωχού και άσημου μετανάστη μικροπωλητή Αντετοκούμπο που πριν γίνει αναγνωρίσιμος, αυτός και η οικογένεια του βίωσαν για δυο δεκαετίες στην Ελλάδα εισπράττοντας ξενοφοβία, μισαλλοδοξία και καθαρό ρατσισμό.

Το συμπέρασμα είναι ότι ένα τέτοιο σάπιο σύστημα λογικό είναι να στελεχώνεται από άτομα επιπέδου Καλέμη.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

24 Ιουλίου 2020 στις 5:35 μ.μ.

Α ρε κονσερβοκούτι πού χρειάζεται σε ωρισμένους. Η πηγάδα χωράει πολλούς ακόμη.. Θρασίμια του κερατά...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger