Home » , » Παραδοχές

Παραδοχές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 | 11:38 μ.μ.

Του Σ. Λ.

Δυο μικρά παραπολιτικά σχόλια.

Πριν περίπου δυο χρόνια η "ΕφΣυν" φιλοξενούσε κείμενο το οποίο τιτλοφορούσε "Πώς μεταμορφώθηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος σε Στέφανο Χίο".  
Σ' αυτό  σχολίαζε ολοσέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου των "Νέων" που υπέγραφε ο Γ. Παπαχρήστος και στο οποίο χρησιμοποιούσε τόσο χυδαίους χαρακτηρισμούς για τον Κώστα Καραμανλή "που μέχρι τώρα τους συναντούσαμε μόνο σε έντυπα τύπου «Μακελειό»".

«Στα όσα απίθανα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση κατέχει ένα πραγματικό “μετέωρο”, που όμοιό του δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς, όσο κι αν το αναζητήσει στο βάθος των δεκαετιών της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Ακαμπτο. Ακούνητο. Αμίλητο. Μία ασώματος κεφαλή. Ενα δικό μας Ράσμορ. Αυτό το “μετέωρο” έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αλεξάνδρου», έγραφε τότε ανάμεσα στα άλλα ο Γ. Παπαχρήστος.

Εκανα μια σχετική τοποθέτηση για τον συγκεκριμένο δημοσιολόγο σε περασμένη  περασμένη ανάρτησή μου. Τώρα την τοποθέτηση που κάνει, ο ίδιος,  σήμερα στο twitter του, επιβεβαιώνοντας ότι θεωρεί συνάδελφο του δημοσιογράφο, την πιο χυδαία, αλήτικη έκφραση που έχει να παρουσιάσει ο ελληνικός τύπος, ή για να χρησιμοποιήσουμε τις εκφράσεις του ομοϊδεάτη του Μπογδάνου, τον "γλοιωδέστερο και χαμερπέστερο των σκωλήκων των ΜΜΕ", εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.

Το δεύτερο σχολιάκι μας έχει να κάνει με τον υπουργό Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Πολύ αδράνεια παρακολουθούμε εκ. μέρους του.
Σήμερα είχαμε δυο δολοφονικές επιθέσεις. Η μια στον Στέφανο Χίο και η άλλη  έξω από κατάστημα στη Βούλα Αττικής. Και ενώ έχουν περάσει τόσες ώρες δεν έχουμε δει ούτε μια επιχείρηση εκκένωσης κατειλημμένου κτιρίου, ούτε καν ένα ασφαλίτικο πογκρόμ στην περιοχή των Εξαρχείων;

Τι έγινε κ. Χρυσοχοϊδη μας; Εσφιξαν οι ζέστες και πέσαν οι αποδόσεις; Οταν όμως δεν κάνουμε τα αυτονόητα δεν παράγεται έργο ....

Το αφήγημα "νόμος, ξύλο, τάξη" και αν χρειαστεί κανένα ξεγύμνωνα, κάποια απειλή για βιασμό, βασανισμούς σε τυχαίους πολίτες, και όλο το μενού των δυνάμεων της τάξης πρέπει να βρίσκεται καθημερινά στο τραπέζι της καταστολής.

Δεν απαιτείται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, εσύ υπουργέ μας Ξέρουν απ' αυτά τα ένστολα "παλικάρια σου, που έχουν την πλήρη κάλυψη σου. Απλώς να σφυρίξεις.
Εχουν άλλωστε την εμπειρία τα ΜΜΕ για να σου δώσουν και το παράσημο μετά -αν και υποδεέστερο απ' αυτό με το οποίο σε αντάμειψε το FBI για την προσφορά σου, έχει κι αυτό την αξία του-, για τις ενέργειες σου.

Μην μας απογοητεύεις, λοιπόν μ' αυτή την εντελώς αδικαιολόγητη αδράνεια σου. Πόσο μάλλον όταν έχουμε περιστατικά όπως τα σημερινά, με τις ένοπλες δολοφονικές επιθέσεις. Μην σου διαφεύγει άλλωστε ότι είσαι πρωτοκλασάτο στέλεχος στην κυβέρνηση των αρίστων. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger