Home » , » Αναξιόπιστοι

Αναξιόπιστοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 | 4:05 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η Χαλκιδική είναι ένα πανέμορφο μέρος. Η Eldorado Gold ρήμαξε το δάσος στις Σκουριές, αλλά υπάρχουν ακόμα μέρη που οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές.

Όπως ανακοινώθηκε όμως χτες σε εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων (ελαιολάδου κλπ) στην περιοχή υπήρξαν 50 κρούσματα! 
Φυσικά αυτό γεμίζει ανησυχία τον κόσμο.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε κάτι για τον ιό. Δεν μεταδίδεται από τρόφιμα, ιδιαίτερα, αν αυτά μαγειρευτούν. Επίσης δεν μεταδίδεται, αν τηρούνται οι αποστάσεις. Σε συνδυασμό με τη μάσκα, καθαριότητα κλπ, δεν χρειάζεται πανικός.

Όμως οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα, έχουν πριν ταξιδέψει οι περισσότεροι σα σαρδέλες. Σε αυτούς δεν γίνονται παρά ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ. Εδώ είναι η αιτία διασποράς του ιού. Όσο κι αν μας πονάει για τον τουρισμό, ο ιός ήρθε απ' έξω.

Προφανώς οι συνθήκες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν ήταν οι πρέπουσες. Κι ας λένε οι εταιρίες ό,τι θέλουν. 50 από 300 εργαζόμενους θετικοί, σημαίνει έλλειψη μέτρων προστασίας για το προσωπικό.

Όμως όφειλε κι η κυβέρνηση να ελέγξει στα σύνορα όλους όσους πηγαινοέρχονται. Όχι μόνο ξένους, αλλά και Έλληνες ,που έφυγαν από τη χώρα, και ξαναγύρισαν. Αυτό δεν έγινε και τώρα τρέχουνε.
Μην ξεχνάμε τα κρούσματα από τους Αγίους Τόπους στην Ηλεία. Πήγαν στο εξωτερικό, γύρισαν χωρίς να ελεγχθούν, κι αυτό ήταν! Θρηνήσαμε δυστυχώς θύματα.

Η κατάσταση μπορούσε να αποφευχθεί, αν γίνονταν τεστ, όπως ζητάει ο ΠΟΥ, κι όπως γράφαμε εδώ και μήνες. Εμείς γράφαμε τι πρέπει να γίνει, αλλά κάποιοι τα έγραφαν όλα στα παλιά τους τα παπούτσια.

Και δεν μπορεί να λένε πως “δεν έχουμε λεφτά για τεστ”, όταν έδωσαν εκατομμύρια σε παπαγάλους να κολακεύουν τη Μαρέβα, τον Κυριάκο και τους υπόλοιπους καθώς και σε σκανδαλώδεις αναθέσεις σε “ημετέρους”.

Τα εισαγόμενα κρούσματα υποψιαζόμαστε πως είναι περισσότερα. Λιγότερο από 14% είναι ο έλεγχος που γίνεται στους τουρίστες επίσημα.

Πρέπει κυβέρνηση και ΕΟΔΥ να καταλάβουν πως η αξιοπιστία τους επλήγη ανεπανόρθωτα, χάρη στις δικές τους κινήσεις.

Αυτό δημιουργεί πανικό. Σε τουρίστες και ντόπιους. Η κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια. Όσο κι αν είναι άσχημα τα πράγματα, έχοντας την πραγματική εικόνα, μπορούν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. Και δεν εννοώ καραντίνα για όλους, καθώς αυτό θα ήταν τελειωτικό χτύπημα στην ήδη ρημαγμένη οικονομία. Θα πεθάνουν περισσότεροι από πείνα!

Γνωρίζοντας όμως τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων φροντίζεις να μη διαδοθεί περισσότερο ο ιός. “Κύριες και κύριοι έχετε ιό. Παρακαλούμε αποφεύγετε επαφές που δεν είναι απόλυτα αναγκαίες. Ιατρικό προσωπικό θα είναι δίπλα σας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο”.

Βέβαια η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την Υγεία. Αλλιώς τόσους μήνες θα είχε προετοιμαστεί μοιράζοντας δωρεάν μάσκες, οινόπνευμα, κατασκευάζοντας αξιόπιστα τεστ για όσο το δυνατό περισσότερους (κυρίως για τους τουρίστες) και φυσικά δίνοντας χρήματα στο ΕΣΥ, όχι σε χρυσά παγκάκια “ψησταριές”.

Διόρισαν μπάτσους, αντί για γιατρούς! Γι αυτό κοπανάνε πρόστιμα. Αντί να πάρουν προσωπικό στα Μέσα Μεταφοράς και να αυξήσουν τα δρομολόγια, θριαμβολογούσαν διορίζοντας μετακλητούς!

Οι λιτανείες είναι επικίνδυνες. Όμως τα λεωφορεία, εδώ που τα λέμε, είναι πιο επικίνδυνα, καθώς είναι κλειστός χώρος. Και σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν πάμε στην δουλειά, κι όταν επιστρέφουμε, γίνεται χαμός. Ούτε η μάσκα προστατεύει απόλυτα. Χρειάζεται συνδυασμός μέτρων. Μάσκα + απόσταση + καθαριότητα + τεστ + ενίσχυση του ΕΣΥ... κι όχι μερικά από αυτά.

Ξέρουν τι πρέπει να γίνει, τα έχουν πει οι γιατροί. Οι πραγματικοί, όχι οι κομπογιαννίτες ή τα κομματόσκυλα. Αλλά έχουν άλλες προτεραιότητες. Την επικοινωνία και το κέρδος.

Μόνο που έτσι όπως πάνε, θα τα χάσουν όλα. Ήδη χάθηκε η αξιοπιστία τους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger