Home » , , » Κάτι που συχνά λησμονούμε, όταν μιλάμε για σχολεία στον καιρό του covid-19 και της μαύρης αντίδρασης..

Κάτι που συχνά λησμονούμε, όταν μιλάμε για σχολεία στον καιρό του covid-19 και της μαύρης αντίδρασης..

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 | 7:55 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

(Ιδιαιτέρως αυξημένος ο κίνδυνος για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς... ).       

Για άλλη μια φορά, μέσα από την τόσο γλαφυρή, την τόσο μα τόσο αληθινή ανάλυσή του, ο σ. Μήτσος 175, αποτύπωσε στο χθεσινό άρθρο του όλη τη διάσταση του κινδύνου που απειλεί τους συνταξιούχους συνανθρώπους μας, εξαιτίας της αχαρακτήριστης πολιτικής των κυβερνώντων αντιδραστικών στον καιρό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φτάνουμε λοιπόν ξανά στο άνοιγμα των σχολείων. Κι ο αρθρογράφος μας κρούει τον κώδωνα και προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση, για να έχουν το νου τους όλοι οι ηλικιωμένοι.
Κι αυτό θα γίνει, μόνο αν λάβουν υπόψη τους τι πραγματικά πρεσβεύει για την τρίτη ηλικία η αντιδραστική ιδεολογία της δεξιάς. 
Ιδίως δε αν η ηλικία αυτή έχει το 'προνόμιο' να παίρνει σύνταξη και δε σέρνεται ακόμα στη δουλειά ως την τελευταία της πνοή πράγμα που αποτελεί το ιδανικό της δεξιάς κι όλων των ανεπάγγελτων παρασίτων που αυτή εκφράζει, δηλ.των κανίβαλων με τον άφθονο παρά στην τσέπη.

Ιδανικό φυσικά όχι για να το υποστούν τα τομάρια των αχόρταγων παραλήδων εκμεταλλευτών μας, αλλά "όραμα" που αφορά ... όλους εμάς τους υπόλοιπους, δηλ. τους εργαζόμενους και την πολυθρύλητη... 'μοίρα μας'!
Και δεν είναι μόνο ο θανάσιμος κίνδυνος για τους ηλικιωμένους συνταξιούχους στο σπίτι, από μια τυχόν διάδοσή του κορωνοϊού διαμέσου του συγχρωτισμού των μαθητών στα σχολεία. Υπάρχει εξαιρετικά αυξημένος κίνδυνος για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, γεγονός που πολλοί το λησμονούμε ολότελα, όταν συζητούμε το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων.

Οι φίλοι αναγνώστες πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ειδικά στα σχολεία των μεγάλων πόλεων η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και καθηγητών είναι πλέον σε ηλικίες μεταξύ 50-60 χρόνων, ενώ λόγω οικονομικών δυσχερειών έχουν ήδη αναγκαστεί να παραμείνουν στην εργασία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ηλικίας άνω των 60-62 σε όλη την Ελλάδα!
Μιλάμε ακόμη και για 65 ετών ανθρώπους! Πρόκειται, δηλ. για ηλικίες εντελώς επικίνδυνες σε σοβαρή νόσηση από covid-19, αν μάλιστα συνυπολογιστεί πόσοι και πόσοι από αυτούς τους εκπαιδευτικούς έχουν κι άλλα χρόνια ζητήματα υγείας,για τα οποία παίρνουν ήδη ένα κάρο φάρμακα καθημερινά: καρδιοπάθειες, υπέρταση,σακχαροδιαβήτη κ.α.

Η άθλια αντιλαϊκή πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων ήδη έχει δημιουργήσει στην εκπαίδευση τρομερά ηλικιακά χάσματα 40,45 ή και 50 χρόνων ανάμεσα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς,αφού μόνιμους εκπ)κούς οι κυβερνώντες έχουν δέκα χρόνια να προσλάβουν, αν εξαιρέσουμε αυτούς που φέτος, προ ενός μήνα, διόρισαν στην ειδική αγωγή.

Αντί για αυτό έχουν θεσμοθετήσει σύνταξη στα 67, μετά το 2021, ανεβάζοντας μάλιστα ταυτοχρόνως στα ύψη και τα ποσά για μια εξαγορά μερικών "πλασματικών" ετών ασφάλισης, δηλ. σπουδών και στρατιωτικής θητείας.

Ταυτόχρονα, σταδιακά αλλά μεθοδικά, με κάθε τρόπο, οι εξουσιαστές ροκανίζουν βαθιά ακόμα κι αυτό το εναπομείναν καθεστώς μονιμότητας στο δημόσιο σχολείο.
Μια μονιμότητα, που όλοι αυτοί τη βλέπουν σαν βαρίδι του παρελθόντος, σαν εμπόδιο στα σχέδιά τους για σχολεία- κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, και που σκοπό δεδηλωμένο έχουν να την καταργήσουν ολοκληρωτικά με κάθε δυνατό μέσο, αργά η γρήγορα.
Ήδη έχουν κάνει πάρα πολλά γι'αυτό, αν σκεφτούμε ότι ήδη ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών είναι συμβασιούχοι, γνωστοί με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "αναπληρωτές", ενώ βέβαια καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων.

Και φτάσαμε ήδη στο σημείο να ... συνταξιοδοτούνται εξηντάρηδες "αναπληρωτές" εκπαιδευτικοί, που ποτέ τους δεν ήταν τίποτε άλλο από συμβασιούχοι στο δημόσιο.
Χώρια το γεγονός ότι ήδη υπάρχει πλήθος άφθονο "αναπληρωτών" πάνω από 50 χρόνων...
Όλα αυτά λοιπόν καθιστούν ένα επιπόλαια σχεδιασμένο άνοιγμα των σχολείων, μες στην πανδημία, κυριολεκτικά κοφτερό λεπίδι στα κεφάλια των ίδιων των διδασκόντων, ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία όπου πλειοψηφεί η ..."γερουσία", οι εκπαιδευτικοί δηλ. με δεκαετίες ολόκληρες στην πλάτη εντός των διδακτηρίων και σε άλλες εργασίες, χρόνια πριν το διορισμό στην εκπαίδευση.

Επισημαίνω την παράμετρο αυτή του ζητήματος, γιατί, αν οι τωρινοί νεοφιλελεύθεροι δυνάστες του λαού μας έχουν απώτερο στόχο, όπως λέει κι ο σ. Μήτσος 175, να φύγουν από τη μέση με την πανδημία κάμποσες χιλιάδες συνταξιούχοι, για να μη ζουν πολύ και παίρνουν σύνταξη (όπως άλλωστε έκρινε και ελάλησε κάποτε σχετικά με τις ζωές τους ένας... κορακοζώητος προεστός, σκέτος μεγαλοβρικόλακας  αυτού του δυστυχισμένου τόπου) τότε συλλογιστείτε, αγαπητοί φίλοι, ότι στην περίπτωση των εκπαιδευτικών που περιγράψαμε παραπάνω, πιθανότατος σκοπός των τυράννων μας είναι αυτοί οι άνθρωποι να μη φτάσουν καν τη συνταξιοδότηση...

Υπό την έννοια αυτή,για τους τωρινούς επιγόνους του μεγαλοβρικόλακα εκείνου προεστού, ο κορωνοϊός καθίσταται πλέον ο ... καλύτερος σύμμαχος των κανιβαλικών τους προθέσεων.

Όλα αυτά τα φρικτά και μακάβρια σενάρια υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να πραγματοποιηθούν στους επόμενους μήνες, αν φυσικά δεν ξεσηκωθεί τώρα και δεν δράσει οργανωμένα και μαχητικά το Εργατικό-Λαϊκό κίνημα της χώρας μας, στερώντας από τους δυνάστες τη σημερινή τους δυνατότητα να "παίζουν μπάλα μονότερμα" εις βάρος μας, με τόπι- κλωτσοσκούφι τα ίδια μας τα κεφάλια.
Ας τους κόψουμε εμείς την αλαζονεία και την ιταμότητα, κι ας τους επιβάλουμε να λειτουργήσουν τα σχολεία μόνο με πλήρη μέτρα υγειονομικής ασφαλείας της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά, χωρίς καμία έκπτωση.

Αλλιώς ας παραμείνουν κλειστά, μέχρι να βρεθεί θεραπεία της αρρώστιας. Και να δράσουμε έγκαιρα, πριν αυτοί οι αδίστακτοι κύριοι και κυρίες, περιχαρείς μας ...  σβήσουν από τα τεφτέρια της μισθοδοσίας ή της συνταξιοδότησης και μας καταγράψουν με μια ληξιαρχική πράξη στην "αντίπερα όχθη", κηρύσσοντας μάλιστα υπεύθυνους γι'αυτό το συμβάν είτε εμάς τους ίδιους είτε τη ... νέα γενιά.
Μια νέα γενιά που -για τιμωρία της!- σκοπεύουν να την παραδώσουν στην κόλαση του πορίσματος ενός διαβόητου Ελληνοκύπριου ... νομπελίστα!
Στα νύχια ενός "διανοούμενου" αρχισατανά (σκέτος πίσσα και κατράμι), γκουρού μιας "επιστήμης" που τρώει τις ανθρώπινες σάρκες! 
Για να μην υποστεί η νέα βάρδια της εργατικής τάξης όλα τα προβλεπόμενα (εφ' όρου ζωής) βασανιστήρια του πορίσματος-πίσσα, αυτά που γλίτωσαν οι αείμνηστοι παππούδες της στην μακρινή, προ κορωνοϊού, εποχή της -κάπως πιο πολιτισμένης- ανθρώπινης προϊστορίας μας, στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Για να ζήσει αυτή η βάρδια σε μια νέα κοινωνία όπου επιτέλους ο Άνθρωπος λεύτερα και συνειδητά θα πλάσει την πραγματική του Ιστορία...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Αυγούστου 2020 στις 8:59 μ.μ.

Συμπλήρωμα και επίλογος στο παραπάνω κείμενο. Τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για μια ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων βρίσκονται συνοπτικά στο παρακάτω κείμενο προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ο γράφων συνυπογράφει σε όλα του τα σημεία:
"... Άμεσα να εξασφαλίσετε και να υποβάλλετε δωρεάν σε προληπτικά τεστ ανίχνευσης του covid 19 όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της χώρας πριν ανοίξουν τα σχολεία – Δια ζώσης διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο με εκπαιδευτικούς και μαθητές παρόντες.
Να εξασφαλίσετε την καθημερινή λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα (12 έως 15 μαθητών) με αύξηση των προσλήψεων εκπαιδευτικών (κάλυψη όλων των κενών πριν ανοίξουν τα σχολεία),
Να εξασφαλίσετε το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία καθώς και να προμηθεύσετε για όλους (μαθητές, εκπ/κούς, βοηθητικό προσωπικό) τα αναγκαία μέσα (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ.) σε καθημερινή βάση και απόλυτα δωρεάν,
Να εξασφαλίσετε άδειες ειδικού σκοπού για τους εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας και κατ’ οίκον διδασκαλία για όλους τους μαθητές που για λόγους υγείας δε θα μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο.
Οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή από αυτήν που περιγράφουμε και προτείνουμε σε ό, τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων θα είναι καταστροφική και επικίνδυνη για μαθητές, εκπαιδευτικούς και την κοινωνία. Ιδιαίτερα προτάσεις περί υιοθέτησης του εκπαιδευτικού εργαλείου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την δια ζώσης διδασκαλία και ανοιχτά σχολεία θα απογειώσει περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες ταξικές ανισότητες στη μάθηση και θα δυναμιτίσει την παιδαγωγική διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές και θα συναντήσει τεράστιες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών.(...)
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ."
Χρήστος Κάτσικας
Μάκης Μαυρέλης
εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Δ΄ΔΔΕ Αθήνας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger