Home » , » Αν είμαστε "θεσμολάγνοι" και "νομιμόφρονες" θα ζητούσαμε από εισαγγελέα να μπουζουριάσει τον Χαρδαλιά

Αν είμαστε "θεσμολάγνοι" και "νομιμόφρονες" θα ζητούσαμε από εισαγγελέα να μπουζουριάσει τον Χαρδαλιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 | 6:49 μ.μ.


Αναρωτιέσαι αν αντέχουν σε σοβαρό σχολιασμό οι σημερινές δηλώσεις του Ν. Χαρδαλιά. 

Και μόνο κάποιος να του θέσει την παρακάτω ερώτηση, παίρνει στο "πιάτο" την απάντηση στον ισχυρισμό του "δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την άνοδο των κρουσμάτων":

Πώς γίνεται στις αρχές Μάη, όταν είχε λήξει το lockdown, ο ελληνικός λαός να είχε δείξει τέτοια υποδειγματική συμπεριφορά και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, να είμαστε το υπόδειγμα σε όλη την Ευρώπη, με μηδαμινά κρούσματα κρούσματα από τον ιό και με το μπούκαραν ουσιαστικά ανεξέλεγκτα στην χώρα μας 2,5 εκατομμύρια τουρίστες να μετράμε πάνω από 200 κρούσματα την ημέρα κατά μέσω όρο;  

Οσες λεκτικές ακροβασίες και να επιχειρήσει αυτός ο υπουργός πειστική απάντηση δεν πρόκειται να δώσει.

Πάμε παρακάτω. Οι σημερινές δηλώσεις του Χαρδαλιά είναι πιο γελοίες και προκλητικές ακόμα και απ' αυτές που είχε κάνει για τον τηλεφωνικό αριθμό 112, ενώ για την γνωστή καραμέλα που πιπιλίζουν μέρες τώρα τα κυβερνητικά στελέχη, περί "ατομικής ευθύνης", δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω απ' ότι γράφαμε πρόσφατα. 

Δυο αποστροφές του λόγου του υπουργού, κατά την σημερινή του συνέντευξη αξίζει να  σχολιάσουμε.τηλεγραφικά.

Καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών αποσιώπηση κρουσμάτων κορονοϊού από την κυβέρνηση, και λαμβάνει μια απίστευτη απάντηση από τον υπουργό.
Πέρα του ότι ουσιαστικά επιβεβαιώνει την την καταγγελία και ειδικά σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις για Πάρο και Αντίπαρο δηλώνει ο Χαρδαλιάς «Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων κρουσμάτων ανά νησί, γίνεται για να μην υπάρχει στοχοποίηση τους».

Εδώ και αν είμαστε "θεσμολάγνοι" και "νομιμόφρονες", θα-ζητούσαμε να υπάρξει εισαγγελέας για να μπουζουριάσει τον Χαρδαλίά.
Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμιά λογική να μην ανακοινώνονται τα κρούσματα στην Πάρο ενώ να γίνονται γνωστά αυτά που υπάρχουν στην Λέσβο π.χ ,που εξ' αιτίας τέτοιων ανακοινώσεων έχουν καταστραφεί οικονομικά επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ακόμα και τυπικά να το δει κανένας, οι επαγγελματίες ενός οποιουδήποτε νησιού που ανακοινώνονται τα κρούσματά του, έχουν έννομο συμφέρον να κινηθούν δικαστικά εναντίον στον Χαρδαλιά, αφού σύμφωνα με την φρασεολογία του, "στοχοποιούνται" τουριστικές περιοχές με αποτέλεσμα μειωμένα έσοδα από τους επαγγελματίες τους.


Αυτό επίσης που μας έστειλε αδιάβαστους είναι η απάντηση του σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν γίνονται τεστ στα λιμάνια και αεροδρόμια όταν επιστρέφουν οι εκδρομείς.
Αφού ο Χαρδαλιάς είπε ότι πρακτικά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα συμπλήρωσε: "Η καμπάνια που κάνουμε είναι μια καμπάνια επιστροφής που λέει το αυτονόητο. Οτι όσοι γυρνάνε πρέπει να χρησιμοποιούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Να τηρούν τα μέτρα. Η λογική δεν είναι να κάνουμε τεστ. Μπορεί να κάνουμε τεστ σήμερα σε κάποιον που γυρνάει και αυτό να του δώσει το λάθος μήνυμα. Δηλαδή να βγει αρνητικός και αυτός να θεωρήσει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζει τα μέτρα". 

Ε.μια τέτοια απίστευτη μαλακία μόνο ο Χαρδαλιάς θα μπορούσε να πει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger