Home » , » Αρχίζουν νέο πλιάτσικο εις βάρος της τσέπης μας. Αλλά ας είμαστε “εθνικά υπερήφανοι” γι' αυτή τη λεηλασία.

Αρχίζουν νέο πλιάτσικο εις βάρος της τσέπης μας. Αλλά ας είμαστε “εθνικά υπερήφανοι” γι' αυτή τη λεηλασία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 | 12:34 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ας μιλήσουμε για το νέο σκάνδαλο των εξοπλισμών. 10.000.000.000 (δέκα δισεκατομμύρια) ευρώ για μίζες πολιτικών - στρατιωτικών και για να ενισχυθούν οι Γαλλικές εταιρείες όπλων.
Αυτά είναι μέτρα! Όχι το τίποτε που ανακοίνωσε για τους ιθαγενείς ο Δρακουμέλ στη ΔΕΘ.

“Καθώς το αεροσκάφος (το RAFALE) δεν έχει ακόμα κάποιον συμβατό σκοπευτήρα λέιζερ, είναι απαραίτητο οι στόχοι του να φωτίζονται από άλλα αεροσκάφη, όπως το Μιράζ 2000 ή ακόμα και τα παλαιά Super Etendard, ένα γεγονός το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω επιχειρησιακή χρήση του τύπου”. (Εγκυκλοπαίδεια)

Τι, δεν είναι σαν το Battlestar Galactica; Ούτε σαν το Starship Enterprise; Τι λένε μετά τα ΜΜΕ;

Το συγκεκριμένο μαχητικό 4ης γενιάς, το έχει μόνο η Γαλλία γιατί δεν το ήθελε κανένας άλλος. Θεωρητικά είναι καλύτερο από τις παλαιότερες παρτίδες των F-16. Στα καινούρια F-16 υπερτερεί το αεροπλάνο που έχει καλύτερο πιλότο. Θεωρητικά πάντα εκτοξεύει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, πράγμα που κάνουν και τα παλιά Mirage – 2000.

Τα 18 Γαλλικά μαχητικά δεν θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων, θα ξεκινήσουν όμως νέα κούρσα εξοπλισμών, την οποία θα χάσουμε λόγω της απελπιστικής οικονομικής μας κατάστασης.
Ο Μητσοτάκης το παίζει στρατάρχης. Μόνο που τα παιχνίδια του είναι πανάκριβα και πάρα πολύ επικίνδυνα.

Αντί να δώσει 2 δις στην Παιδεία, ώστε τα παιδιά να μην είναι στριμωγμένα για ώρες στα κλουβιά που λένε “σχολικές αίθουσες”, δίνει μίζες σε νέους “Τσοχατζόπουλους”. Επιπλέον θέλει να αυξήσει τη θητεία. Αυτά που λέει για δημόσιο διάλογο, είναι μπούρδες.

Όπως με τη διαχείριση της επιδημίας και κολλήσαμε και χρεοκοπήσαμε, έτσι και στην Άμυνα και θα μας χρεώσει περισσότερο, ενώ θα τα δώσει όλα στους ξένους. Έχει ήδη συμφωνήσει συνεκμετάλλευση. Αλλά θέλει να στρατιωτικοποιήσει περισσότερο τη χώρα, με σκοπό τον έλεγχο και την απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα..
Υποχρεωτική στράτευση στα 18 και μετά σταδιακή αύξηση της θητείας. Μειώνεται και η ανεργία με αυτό το κόλπο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπηρέτησε ως βύσμα σε μονάδα στην Αττική, όπου οι αξιωματικοί ήταν δεξιοί και φίλοι του μπαμπά του.
“Μάχιμος”, “βετεράνος”! Στη λούφα. Όμως οι περισσότεροι νέοι θα υπηρετήσουν μακριά από το σπίτι τους και θα χρεωθούν επιπλέον έξοδα.

Τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν σε κάθε καταστροφή και διαφημίζουν κάθε σκάνδαλο. Τα όπλα που θα πάρει η Ελλάδα θα την καταστρέψουν οικονομικά.
Το νέο Μνημόνιο που θα βαπτιστεί “επιδότηση”, “βοήθεια” ή κάτι τέτοιο, θα μας ρημάξει εντελώς.
Κι όλα αυτά γίνονται ενώ ήδη συμφώνησαν σε μοίρασμα της θάλασσας!

Ξεχάσαμε να πούμε πως πριν το Μνημόνιο τα RAFALE δεν ήταν πρώτη επιλογή της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα μιλιταριστικά περιοδικά διαφήμισαν το Eurofighter, ενώ ως δεύτερη επιλογή είχαν το αόρατο μαχητικό 5ης γενιάς F-35.
Μας λένε κάποιοι πως θα τα πάρουμε και αυτά στο μέλλον, να μην ανησυχούμε. Μην ξεμείνουμε από “παλτά”! Θα πάρουμε και πλοία.

Εκπαιδευτικούς; Τι να τους κάνουμε; Έχουν παγουρίνο οι μαθητές! 
Παππούδες και γιαγιάδες ανοίγουν τα σχολεία. Διαθήκη κάνατε;

12.000 καραβανάδες. Όχι γιατροί; Δεν χρειάζεται. Θα κόψουν τα τεστ και οι γέροι θα πηγαίνουν από πέσιμο ή από χέσιμο, όχι από κορονοϊό.
Άλλωστε θα έρθει το Αγγλικό εμβόλιο, που θα έχει κάμποσες παρενέργειες, γιατί βιάζονται να περάσουν τους Ρώσους! Αν γλυτώσει κάποια σύνταξη από τον ιό, να πάει από πείραμα!
Είμαι υπέρ των εμβολίων, όταν δεν είναι σε πειραματικό στάδιο.

Θα πάρουμε και πυραύλους! Εδώ διαμαρτύρομαι. Έκανα λάθος που είπα πως θα έχουμε πυρομαχικά μόνο για 15 μέρες σε περίπτωση πολέμου. Δεν υπολόγισα τα 2.251.618 βλήματα που ψήφισαν ΝΔ, τα 457.623 που ψήφισαν τσόντα ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, τα 209.290 που ψήφισαν επιστολές Ιησού κι αλοιφές δηλητήριο και βέβαια τα 165.620 βλήματα μαζικής καταστροφής της ναζιστικής συμμορίας. Και τα 41.631 τύπου “Τζήμερος” σε εφεδρεία.

Βλήματα υπάρχουν, δεν θέλουμε άλλα.

Αρχίζουν νέο πλιάτσικο εις βάρος της τσέπης μας. Αλλά ας είμαστε “εθνικά υπερήφανοι” γι' αυτή τη λεηλασία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger