Home » , » Κυβέρνηση Κολωνακίου

Κυβέρνηση Κολωνακίου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 | 8:08 μ.μ.

Γράφει οmitsos175 

“Το Καστελλόριζο ή, επισήμως, η Μεγίστη είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων. Απέχει μόλις 1,25 ν.μ. από τις νοτιοδυτικές Μικρασιατικές ακτές, όπου ήταν πολύ έντονη η παρουσία του ελληνικού στοιχείου μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1922, και 72 ν.μ. από τη Ρόδο. Από τον Πειραιά απέχει 328 ν.μ. και 150 ν.μ. από την Κύπρο. Έχει έκταση 9,1 χλμ2 και μήκος ακτών 19,5 χλμ”.

Κάποτε είχε 12000 – 14000 κατοίκους. Σήμερα έχει κάπου 500 (492). Γιατί αυτό; Για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί το Ελληνικό “Κράτος” ενδιαφέρθηκε πολύ, μα πάρα πολύ. Όπως σήμερα.
Σήμερα λοιπόν το νησί δεν έχει Φαρμακείο!

“Θέλετε Φαρμακείο” λέει η κυβέρνηση Κολωνακίου. “Πάρτε στρατό! Και πλοία!”
“Βρε φάρμακα θέλουμε”! Αυτό έχουν, αυτό δίνουν.
Χιλιάδες νέες προσλήψεις στο στρατό.
Δισεκατομμύρια, πολύ πάνω από 10, θα δοθούν για νέα όπλα. Και τις ανάλογες μίζες φυσικά.
Κι αν αρρωστήσει κάποιος κάτοικος, τι θα κάνει; Την προσευχή του!

Κι αν από 500 κατοίκους πάμε στους μηδέν, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Δεν ισχύει αυτό για τους Έλληνες που σίγα αλλά σταθερά γινόμαστε είδος προς εξαφάνιση. Τα εγγόνια του Σουλτάνου απλά θα πάρουν ό,τι απέμεινε από μια πρώην αποικία.
Χωρίς ανθρώπους, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία κοκ.

Μην ξεχάσουμε να πούμε στα καθίκια τους φιλελέρες πως οι στρατιωτικοί, οι μπάτσοι και οι παπάδες μετρώνται στους δημοσίους υπαλλήλους. Από αυτούς, αν και έχουμε περίσσευμα, παίρνουμε κι άλλους.
Να βολέψουμε μερικά βαφτιστήρια.

Λιγάκι άσχετο. Ένας γαλάζιος μπάτσος, που διορίστηκε πρόσφατα, συνελήφθη για εκβιασμό. Δεν έχασε χρόνο, αμέσως μπήκε στο νόημα, έμαθε τα κόλπα της δουλειάς.

Ο κάτοικος του Καστελόριζου τα έχει βρει σκούρα όπως όλοι οι Έλληνες. Συν το ότι είναι σε ένα μικρό νησί, σκιά του παλιού εαυτού του, χωρίς σχεδόν καμία υποδομή.
Ιστορικό, πανέμορφο και προσεχώς έρημο.

Κι ενώ δήθεν υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα πουλώντας τα πάντα τους ξένους τοκογλύφους, αφήνουμε τα νησιά σαν το Καστελόριζο, να ερημώσουν.

Μην ξεχνάμε πως το περίφημο Δίκαιο της Θάλασσας, που αναμασάμε κι εμείς και οι Τούρκοι έχει ένα ορισμό “φαρμάκι”:

“Εξαίρεση αποτελούν σύμφωνα με το άρθρο 121 της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 οι βράχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να διατηρήσουν ανθρώπινο πληθυσμό ή αυτόνομη οικονομική ζωή. Αυτοί οι βράχοι έχουν μεν αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα), δεν έχουν όμως δικαίωμα στην υφαλοκρηπίδα ή στην αποκλειστική οικονομική ζώνη”.
Θα πείτε πως το Καστελόριζο είναι νησί. Προς το παρόν. Φροντίζει η ΝΔ να το κάνει βράχο. Να το ρημάξει. Γιατί ο χαρακτηρισμός δίνεται βάσει του πληθυσμού. Μπορεί να συντηρήσει ανθρώπους; Είναι νησί. Δεν μπορεί; Δεν είναι!

Σε λίγο καιρό, αν αναγκάσουν τους κατοίκους να φύγουν, το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά υπέρ της Τουρκίας.
Η ΝΔ φροντίζει το Σουλτάνο.

Οπότε μήπως, λέω μήπως, αντί να δώσουμε 10 δις για μίζες, να δίναμε μερικά χρήματα για τους κατοίκους του Καστελόριζου, ώστε να μπορούν να ζήσουν; Να τους στείλουμε αυτά που θέλουν;
Κάθε χρόνο είμαστε 50.000 λιγότεροι. Κάθε χρόνο χάνουμε 100 νησιά σαν τη Μεγίστη!
Μήπως αντί για κανόνια να δίναμε στον κόσμο βούτυρο, ώστε να συνεχίσει να ζει;

Ο χειρότερος εχθρός είναι τα ντόπια λαμόγια.

Θα πάρουμε αεροπλάνα, αλλά δεν θα έχουμε κατοίκους να υπερασπίσουμε!

Τέλειο σχέδιο! Για τους Τούρκους και τους Γερμανούς φίλους τους.

Με τη γαλάζια συμμορία να μας λεηλατεί, βράσε όρυζα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger