Home » , » Η Ειρήνη είναι η πιο όμορφη λέξη κάθε γλώσσας. Το Αιγαίο να γίνει η θάλασσα της Ειρήνης

Η Ειρήνη είναι η πιο όμορφη λέξη κάθε γλώσσας. Το Αιγαίο να γίνει η θάλασσα της Ειρήνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:57 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν

Εμείς οι δημοκράτες, προοδευτικοί, σοσιαλιστές, κομμουνιστές και φιλειρηνιστές ανησυχούμε ιδιαίτερα με την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών.

Τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας, ΑΟΖ και φυσικών κοιτασμάτων μπορούν να λυθούν με ειρηνικό τρόπο. Όμως λόγω των κερδών των μονοπωλιακών εταιριών μετατρέπονται σε ζητήματα διαμάχης. Κανένας όμως πόρος και φυσικός πλούτος κάτω από την κυριαρχία των μονοπωλίων δεν προσφέρθηκε για την καλυτέρευση της επιβίωσής μας, ακριβώς το αντίθετο. Η άγρια εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου οδήγησε σε πανδημία, ξηρασία και αλλαγή κλίματος. Οι εξορύξεις ορυκτών καυσίμων από τα βάθη και των διεθνών θαλασσών θα επιταχύνει αυτή την πορεία

Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν κανένα συμφέρον από το μοίρασμα της Μεσογείου θαλάσσης. Στον κόσμο και στην περιοχή μας μπορεί να κυριαρχήσει η ειρήνη. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά και να αποφασίσουμε από κοινού, με πνεύμα συνεργασίας, για το ποιες πηγές φυσικού πλούτου και με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν χωρίς να καταστραφεί το περιβάλλον. Να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για την ευημερία των λαών και όχι  για πόλεμο

Θέλουμε οι ιμπεριαλιστές να τραβήξουν τα χέρια τους από τη Μεσόγειο θάλασσα, την Κύπρο και να φύγουν οι βάσεις και οι ένοπλες δυνάμεις τους.
Είμαστε ενάντια στις συγκρούσεις που προέρχονται από ντόπιες και ξένες μονοπωλιακές εταιρείες για το μοίρασμα του φυσικού αερίου και του υπόλοιπου πλούτου.
Πρέπει να τερματιστεί αμέσως ο εθνικισμός και  το κυνήγι των εξοπλισμών  λόγω του ανταγωνισμού για το φυσικό αέριο

Καλούμε τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να συμφωνήσουν σε μία ειρηνική λύση. Καλούμε τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για να σταματήσουν αυτή τη διαμάχη.

Η Μεσόγειος δεν ανήκει στις μονοπωλιακές αλλά στους λαούς της περιοχής και όλων των ζωντανών που ζουν μέσα.

Η ειρήνη είναι ο μοναδικός δρόμος για να ζήσουμε σαν άνθρωποι και να κάνουμε τη ζωή στη γη αξιοβίωτη για όλους.

μέιλ για υπογραφές
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger