Home » , » Με αφορμή ένα σκίτσο ....

Με αφορμή ένα σκίτσο ....

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 | 5:16 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175  

Κάποτε υπήρχε μια χώρα όπου οι κάτοικοί της ζούσαν αρμονικά ανεξάρτητα θρησκείας, χρώματος, φυλής. Η χώρα αυτή ήταν η ΕΣΣΔ. Εξασφάλιζε ίσα δικαιώματα σε όλους. Σπίτι, τροφή, παιδεία, υγεία, ό,τι χρειάζονταν για να ζήσει καλά κάποιος.

Η ΕΣΣΔ ήταν μια υπερδύναμη. Ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε άνθρωπο στο διάστημα, ήταν δυνατή κι εγγυούταν την Ειρήνη στους συμμάχους της. Βοηθούσε τις άλλες χώρες.

Όμως η ΕΣΣΔ συκοφαντήθηκε από τις κυβερνήσεις των χωρών εκείνων που επικρατούσε ανισότητα. Για να διατηρεί την ασφάλεια της αναγκαστικά έδινε τεράστια ποσά στις ένοπλες δυνάμεις και τις υποδομές για τον πόλεμο.

Έπρεπε να το κάνει καθώς οι ιμπεριαλιστές την είχαν βάλει στο μάτι. Χάρη στα πυρηνικά της όπλα δεν τολμούσαν να επιτεθούν άμεσα, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν το 1919 για να μην πάρουν οι Κομμουνιστές την εξουσία.

Τελικά χρειάστηκε ένα κάθαρμα σε καίρια θέση για να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Ο Γκορμπατσόφ που δεν ήταν ικανός ούτε πίτσες να διαφημίζει, έγινε ηγέτης της σπουδαιότερης χώρας. Και τα έκανε σαν τα μούτρα του. Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε.

Κι όλα χειροτέρεψαν.

Οι ιμπεριαλιστές ξεσάλωσαν. Τα μεγαλύτερα κράτη έκαναν κατακτητικούς πολέμους.

Παλιά ξεχασμένα μίση βγήκαν στην επιφάνεια. Άρχισαν πάλι οι άνθρωποι να σκοτώνονται για την πλάνη των θρησκειών.

Οι εργαζόμενοι παγκοσμίως χάνουν σταθερά το εισόδημά τους, ενώ όλα όσα απέκτησαν χάρη στους αγώνες και το φόβο μήπως πάρουν «οι κόκκινοι» την εξουσία χάθηκαν.

Είμαι υπέρ της Ελευθερίας Έκφρασης. Είναι όμως πραγματική Ελευθερία όταν εκφράζεται ένας; Μπορούν δηλαδή οι μειονότητες να βγάλουν γιγαντοαφίσες με κάτι που θεωρεί η πλειοψηφία προσβλητικό;

Είμαι εναντίον όλων των θρησκειών. Ακριβώς γι' αυτό δεν βρίζω ποτέ ιδρυτές θρησκειών, όσο σκληρή κριτική και να κάνω. Γιατί θέλω να κάνω τον πιστό να σκεφτεί, όχι να θυμώσει.

Ο έντιμος στρατηγός Φωκιών, που συνήθως διαφωνούσε με όλους, όταν κάποτε συμφώνησε μαζί του η πλειοψηφία είπε: Μήπως είπα κάτι κακό χωρίς να το καταλάβω; Αυτό ακριβώς πρέπει να αναρωτηθεί κάθε ένας σατυρικός καλλιτέχνης, αν δει πως χρησιμοποιούνται τα έργα του για κακούς σκοπούς.

Ο Μακρόν δεν έχει πρόθεση να υπερασπιστεί την Ελευθερία. Ο ίδιος καταπατά δικαιώματα, είναι μάλιστα εγκληματίας. Έχει σκοπό να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από τα μεγάλα προβλήματα της χώρα του με το να δημιουργήσει εχθρούς. Οι ισλαμοφασίστες τον βοήθησαν σε αυτό, κι αυτός ανταποδίδει. Το μίσος μεγαλώνει με μίσος και φέρνει βία κι αυτή περισσότερη βία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger