Οτι δηλαδή το βασικό στοιχείο που επέδρασσε ώστε η δικαστική έδρα που δίκαζε την υπόθεση των μελών της εγκληματικής συμμορίας να πάρει αυτή την απόφαση. ήταν η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.
"Το δικαστήριο κατέληξε σ αυτή την απόφαση λόγω της προφανούς λαϊκής κινητοποίησης", ακούσαμε να μας λέει σε τηλεοπτική του παρουσία ο Επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ Ακρίτας Καλαϊδατζής, κάτι που δημιούργησε πανικό στους περισσότερους παρισταμένους στο τηλεοπτικό πάνελ. "Δεν έχουμε λαϊκό δικαστήριο" ήταν η ένσταση του δημοσιογράφου Σουρμελίδη, "Δεν είναι πολιτική πράξη, είναι δικαστική πράξη", μας είπε ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος προσπαθώντας να υποβαθμίσει τα λεγόμενα του επιστήμονα.
Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος όμως δεν "μάσησε" και είπε επί λέξη "Ο κόσμος που κινητοποιήθηκε εν πολλοίς προκάλεσε αυτή την απόφαση από το δικαστήριο της κρατικής δικαστικής εξουσίας ... Αν δεν υπήρχε αυτή η κινητοποίηση αν δεν υπήρχε όλο αυτό το πάνδημο κάλεσμα δεν είναι καθόλου βέβαιο, κατά την εκτίμησή μου, ότι το δικαστήριο θα κατέληγε στην απόφαση στην οποία κατέληξε", είναι κάτι που σίγουρα είναι αξιοσημείωτο.
Είναι πολύ θετικό να ακούγονται από καθεστωτικά ΜΜΕ και τέτοιες απόψεις, που συνήθως μόνο σε κάποιες κινηματικές ιστοσελίδες μπορείς να συναντήσεις.
Δημοσίευση σχολίου