Home » , » "Θείο" μήνυμα

"Θείο" μήνυμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 | 6:40 μ.μ.


Κοίτα πώς τα φέρνει ο "θεοδιάολος" που θα 'γραφε και ο Ν. Καζαντζάκης ή για να το πούμε στην εκκλησιαστική γλώσσα κάποια "θεία μηνύματα" που έρχονται. 

Ενας παπάς και συγκεκριμένα ο δεσπότης Ιερισσού Θεόκλητος, ένας απ' τους ιερωμένους οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από κάποιους "καταξιωμένους επιστήμονες" επιπέδου της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας κ. Ελένης Γιαμαρέλλου, μας διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους ότι με την συμμετοχή στο "μεγάλο μυστήριο της θείας κοινωνίας" δεν κινδυνεύεις να νοσήσεις από τον κορονοϊό, τελικά βρέθηκε θετικός στην πανδημία.

"Ο Σεβασμιότατος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, παραμένει σε καραντίνα, ενώ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας διέταξε το κλείσιμο των γραφείων της Μητρόπολης για 14 ημέρες, προς αποφυγή της διασποράς του ιού", αναφέρει η είδηση.  

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Η ουσία είναι ότι οι παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά απίστευτο συχνωτισμό του θρησκευόμενου ποίμνιο στα παπαδίστικα μαγαζιά, εν δυνάμει δηλαδή κινούμενες υγειονομικές βόμβες και η κυβέρνηση δεν τολμάει να κάνει την παραμικρή παρέμβαση. 

Σχετικά πρόσφατα μάλιστα, υπήρξαν συγκεντρώσεις στις οποίες πρωτοστατούσαν παπάδες και στις οποίες οι συμμετέχοντες υποστήριζαν ότι  "η όλη πανδημία του κορωνοϊού είναι «στημένη»"

Ούτε τότε κανένας από την θρησκευτική ηγεσία αντέδρασε,

Στον δεσπότη Ιερισσού όπως και σε κάθε συνάνθρωπό μας που πάσχει απ' την θανατηφόρο πανδημία να ευχηθούμε περαστικά. 
Και το έχουμε δεδομένο ότι ο ρασοφόρος δεν θα επιδοθεί σε γονυκλισίες και προσευχές παρακαλώντας τον Υψιστο να τον θεραπεύσει, αλλά θα απευθυνθεί στους γιατρούς.

Ευκαιρία είναι όμως να ξαναθυμίσουμε στην ανώτατη πολιτική ηγεσία ότι είμαστε σε κοσμικό κράτος και όχι στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή η κατάσταση σε μια εποχή έξαρσης της πανδημίας -σήμερα ανακοινώθηκαν 1.678 νέα κρούσματα του κορονοϊού, καταγράφηκαν 9 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 140- με την συμπεριφορά του "ιερού" κλήρου, και κάποιων απ' το θρησκόληπτο ποίμνιο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν γίνεται, οι πολιτικοί ταγοί, να μην συνειδητοποιούν τι μηνύματα περνάνε με την συμπεριφορά τους.

Δεν είναι δυνατόν να ανέχονται -προφανώς για μικροκομματικούς λόγους- παπάδες και "ποίμνιο" να μην τηρούν κανένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Νοεμβρίου 2020 στις 12:52 μ.μ.

Κλειστε επιτελους τις εκκλησιες και μετα πειτε μας ποσα ειναι τα κρουσματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger