Home » , , » Πρωθυπουργός και Μαξίμου ανέλαβαν την υπεράσπιση του "άτυπου κυβερνητικού στελέχους" που λέγεται Τσιόδρας.

Πρωθυπουργός και Μαξίμου ανέλαβαν την υπεράσπιση του "άτυπου κυβερνητικού στελέχους" που λέγεται Τσιόδρας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 | 3:37 μ.μ.

"Ο Σ. Τσιόδρας έχει όλο το «πακέτο» για να κάνει αυτή τη δουλειά. Ποια δουλειά; Οχι του αρχιστράτηγου στον πόλεμο ενάντια σε μια επιδημία (γιατί τέτοιος δεν είναι), αλλά του «αποσμητικού στην τουαλέτα της κυβέρνησης» (για να θυμηθούμε τον ορισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου που έδωσε κάποτε ο μακαρίτης ΘανάσηςΚανελλόπουλος). Ο Τσιόδρας είναι αυτός που αναλαμβάνει να δικαιολογήσει την κυβερνητική πολιτική. Να την παρουσιάσει άψογη, από την αρχή μέχρι το τέλος", ανέφερε περασμένη ανάρτησή μας. 

Προφανώς εμείς δεν έχουμε την κατάρτιση για να κρίνουμε τις επαγγελματικές επιδόσεις κάποιων επιστημόνων. 

Μας στερεί όμως κανένας να έχουμε το δικαίωμα κριτικής στα μέλη της διαβόητης επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που υποτίθεται προτείνουν μέτρα στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Χρειάζεται, ας πούμε να είναι κανείς νομικός για να αντιληφθεί ότι σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος η στάση της καθηγήτρια λοιμωξιολογίας κ. Γιαμαρέλλου, θα ήταν ποινικά κολάσιμη όταν δήλωνε δημόσια ότι: «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους»;

Απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να αντιληφθείς ότι είναι εντελώς προβληματική η θέση του επιδημιολόγου Γκίκα Μαγιορκίνη όταν μας λέει ότι:  "Δεν έχω δει ένα μοντέλο που να λέει ότι τα 15 παιδιά σε μια τάξη είναι καλά και τα 25 είναι πολύ άσχημα. Αν μπει ο ιός σε μια τάξη θα εξαπλωθεί σε ορισμένα παιδιά. Δεν υπάρχει ασφαλής αριθμός σε πόσα παιδιά θα εξαπλωθεί";

Και ερχόμαστε στην σημερινή παρέμβαση του Μητσοτάκη που θεώρησε σκόπιμο να υπερασπιστεί δημόσια στον κ. Σωτήρη Τσιόδρα  τον οποίο σύμφωνα με τον ίδιο "στοχοποιούν" οι "πολιτικοί αντίπαλοι" του επειδή "καταθέτει" την "επιστημονική γνώμη του".

Στην ίδια κατεύθυνση και τα δημοσιεύματα όλων των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. (πως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα της "Αυγής" "το Μαξίμου όχι μόνο υπαγορεύει αλλά γράφει και στην κυριολεξία τα ρεπορτάζ στα φιλοκυβερνητικά μέσα", για να υπερασπιστεί τον "εθνικό" λοιμοξιολόγο).

Επίσης υπάρχει πληθώρα σχετικών δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών με την Ντόρα Μπακογιάννη να υπογραμμίζει "Ο κ. Τσιόδρας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Ο κόσμος θέλει να ακούσει τους επιστήμονες".

Οσο αφορά τις "αγιογραφίες" του Τσόδρα που διαβάζουμε σε ιστοσελίδες δεν έχει νόημα να τις σχολιάσουμε. Ας τον χαίρεται ο περίγυρος του αφού είναι "καλός οικογενειάρχης πατέρας επτά παιδιών". Ας τον καμαρώνουν οι εκκλησιαστικοί κύκλοι στους οποίους συχνάζει και το χριστεπώνυμο πλήρωμα που τον απολαμβάνει σαν "εξαίρετο ψάλτη". Στο χαρακτηρισμό σαν "κορυφαίο λοιμωξιολόγος", έχουμε κάποιες επιφυλάξεις.  

Κι αυτό δεν το ισχυριζόμαστε για τα σοβαρά υπονοούμενα που αφήνουν σε βάρος του άλλοι πολιτικοί ομοϊδεάτες του, που μάλλον είναι συνάδελφοι του, οι οποίοι διοχετεύουν στην δημοσιότητα κείμενα τα οποία αναφέρουν: "Πόσο ανεπηρέαστος μπορεί να παραμείνει ένας πανεπιστημιακός γιατρός που μετέχει σε μια επιτροπή η οποία χαράζει την εθνική πολιτική όσον αφορά τη χρήση ενός φαρμάκου στην περίπτωση πανδημίας, όταν έχει λάβει από συγκεκριμένες εταιρίες μεγάλα ποσά για την απαιτούμενη έρευνα;;".  

Το σημαντικό για μας είναι ότι "ο δεξιός ψάλτης έχει αναλάβει να δικαιολογήσει και να παρουσιάσει άψογη την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Επιδιώκει με την στάση του να αποφέρει μικροκομματικά οφέλη στην Νέα Δημοκρατία. Και αυτό δεν αποδίδει τιμή σε έναν επιστήμονα", όπως εκτιμούσαμε πριν κάποιο καιρό. Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι ο Τσιόδρας παρουσιάζεται τσαρλατάνος με απίστευτες ανακολουθίες ανευθυνότητες με μοναδική επιδίωξη να εξαλείψει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας.

Οταν αναφερόμαστε στο πρόσωπο αυτού του επιστήμονα είναι γιατί  "ο Τσιόδρας κάνει πολιτική. ΠΟ-ΛΙ-ΤΙ-ΚΗ. ΚΑΙ όταν μιλάει ΚΑΙ όταν ανακοινώνει τους πρόσφυγες χώρια από τους γηγενείς ΚΑΙ όταν πάει να ψάλει εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας ΚΑΙ όταν κάνει μια καλή δήλωση για τους Ρομά ΚΑΙ όταν σιωπά για τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας. Όλα αυτά είναι πολιτική, δεν είναι ιατρικά πρωτόκολλα", όπως έγραφε ο σ. δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης.

Κάνουμε αναφορά σ' αυτόν γιατί είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη γραμμή της περνάει στο φοβισμένο πλήθος.

Γιατί ο Σ. Τσιόδρας παρουσιάζεται να μιλάει σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως έκανε με την τελευταία δήλωση του: "Εχουμε τα Μέσα Μεταφοράς, είναι ασφυκτικές οι συνθήκες το κατανοώ. Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή να επενδύσουμε στα Μέσα Μεταφοράς".

Με αυτά τα δεδομένα είναι αναμενόμενο να βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να του δίνει κάλυψη, και το Μέγαρο Μαξίμου να δίνει εντολή στα καλοταϊσμένα με δημόσιο χρήμα ΜΜΕ να υπερασπιστούν τον "άτυπο κυβερνητικό μέλος" που λέγεται Τσιόδρας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger