Home » , , » Πολιτική εξόντωσης των ασθενέστερων.

Πολιτική εξόντωσης των ασθενέστερων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 | 9:16 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175 

“Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις σημερινές δραματικές εξελίξεις με την πανδημία και για το γεγονός ότι επί 9 μήνες αφήνει το λαό εκτεθειμένο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ αυτών και των τρωκτικών της ιδιωτικής Υγείας, έρχεται να επιβεβαιώσει η αποκάλυψη των προκλητικών παζαριών της κυβέρνησης με τους κλινικάρχες, που ακόμα και τώρα θησαυρίζουν και αρνούνται να διαθέσουν κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό”!

Πολύ καλά τα λέει ο Ριζοσπάστης, ενδιαφέρον το άρθρο, προτείνουμε να το διαβάσετε, να πούμε όμως δυο κουβεντούλες για το νέο θέατρο παραλόγου.

Το υπουργείο (κακής) υγείας έστειλε στα ΜΜΕ έγγραφο που «καλεί» τους κλινικάρχες να ορίσουν άμεσα 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό εντός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, “σε συνέχεια των έγγραφων και προφορικών προσκλήσεών μας και της αρνητικής μέχρι τώρα στάσης των μελών / κλινικών σας για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19”.

Η νοσηλεία των ασθενών με Covid «κοστίζει πολύ», απαντούν οι κλινικάρχες, φέρτε μας τους υπόλοιπους που η ΝΔ πέταξε έξω από τα Νοσοκομεία να τους “γδάρουν”, να τους πάρουν και τις κάλτσες. Ευκαιρία για κονόμα δηλαδή. Μετά λέμε για τις “τελετές Μπούκουρα” έτσι;

“Με λίγα λόγια, οι ...«αναξιοπαθούντες» κλινικάρχες - που εδώ και μήνες θησαυρίζουν από τα τεστ, τις ιατρικές πράξεις που πάγωσαν στο ΕΣΥ, το διπλασιασμό των αποζημιώσεων από τα γονατισμένα ασφαλιστικά ταμεία, την κατάργηση του clawback και του rebate - μέσα στη φωτιά της πανδημίας απαιτούν ακόμα μεγαλύτερες αποζημιώσεις, έξτρα δωράκια, αποκαλύπτοντας τον παρασιτικό χαρακτήρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας και το κριτήριό του, που όπως ομολογείται δεν είναι άλλο από την κερδοφορία”.

Άλλωστε παραδέχονται οι ίδιοι πως δεν έχουν έμπειρο προσωπικό, μηχανήματα κοκ. Το ξέρουμε. Αν τύχει πχ και παρουσιαστεί επιπλοκή σε γέννα σε ιδιωτική κλινική (κούφια η ώρα...) πάνε την ασθενή στο Δημόσιο!

Όμως “Ο ισχυρισμός περί απειρίας του προσωπικού επειδή «στην πρώτη φάση δεν συμμετείχαμε», την ώρα που οι ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν συγκεντρωμένο τμήμα έμπειρου ιατρονοσηλευτικού δυναμικού, πέρα από τον προσχηματικό χαρακτήρα του (όταν π.χ. στα δημόσια νοσοκομεία καλούνται σήμερα άσχετες ειδικότητες να μετακινηθούν και να στελεχώσουν τις κλινικές Covid), επιβεβαιώνει ότι μπροστά στην απόσπαση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους, αυτό το έμπειρο προσωπικό του ιδιωτικού τομέα υποχρεώθηκε να μείνει εκτός μάχης όλους αυτούς τους μήνες.

Όσο για το περί ακαταλληλότητας των κτιριακών υποδομών του ιδιωτικού τομέα, αποτελεί ομολογία ότι οι υπάρχουσες είναι περιορισμένης ευθύνης, καθώς η ανάπτυξή τους γίνεται με κριτήριο όχι τις ανάγκες αλλά το λιγότερο δυνατό κόστος. Είναι άλλη μια «πρόγευση» από τις ΣΔΙΤ (συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα), που η κυβέρνηση κάνει σημαία της, και τη βαθύτερη προσαρμογή των δημόσιων νοσοκομείων στους κανόνες της αγοράς”.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Συμπεραίνει σωστά ο Ριζοσπάστης.

Γιατί άφησαν το ΕΣΥ ανοχύρωτο; Μα γιατί κάποιοι φιλελέρες, κάτι δεξιοί ανθρωποφάγοι ήθελαν να ανατινάξουν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Γιατί αυτή είναι η πολιτική τους. Πολιτική εξόντωσης των ασθενέστερων.

Φαντάζεστε να αργούσε ο ιός να εμφανιστεί δυο - τρία χρόνια και να προλάβαιναν τα λαμόγια της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσουν την Υγεία; Για κάντε εικόνα. Αυτοί που λένε για το Μωυσή διάβασαν το πρόγραμμα της ΝΔ; Αν είναι άρρωστοι και δεν βρίσκουν κρεβάτι, ενώ ψήφισαν βρικόλακες, λυπάμαι πολύ, αλλά πήγαιναν γυρεύοντας. Αυτό ακριβώς επέλεξαν. Δυστυχώς...

ΥΓ Γι αυτό έπαιρναν παπάδες κι όχι γιατρούς. Να έχουν καβάτζα τώρα που κόλλησαν όλοι οι μεγάλοι. Θα φάνε το Ιερόν emo; Περιμένουν να “κάνει τη δουλειά” ο ιός! Τι να πεις για τους κανιβάλους; Και που θα βρουν παπά που δεν Κοινώνησε και δεν κόλλησε;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger