Home » , , » Ας θυμηθούμε ποιος ήταν ο "γεννήτορας" της οικονομικής "αυτοκρατορίας" Βαρδινογιάννη - Με αφορμή μια ενέργεια που έγινε σαν σήμερα από την Ε. Ο 17 Νοέμβρη

Ας θυμηθούμε ποιος ήταν ο "γεννήτορας" της οικονομικής "αυτοκρατορίας" Βαρδινογιάννη - Με αφορμή μια ενέργεια που έγινε σαν σήμερα από την Ε. Ο 17 Νοέμβρη

Από giorgis , Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 | 8:44 μ.μ.

 
Του Γ. Γ.

Σαν σήμερα 20/11/1990 αποτυγχάνει η προσπάθεια της 17 Νοέμβρη να εκτελέσει τον Βαρδή Βαρδινογιάννη στην πλατεία Διλβόη της Νέας Ερυθραία. Δεν θα αναφέρουμε λεπτομέρειες για το περιστατικό. Στην πολυσέλιδη προκήρυξη της η 17Ν εξηγεί γιατί επέλεξε αυτόν τον στόχο και σε ποιους παράγοντες οφείλεται ότι δεν τα κατάφερε.

Μια ιστορική αναφορά θα κάνουμε στο πιο εδραιώθηκε η δυναστεία του Βαρδινογιάννη από την εποχή της κατοχής της χώρας μας από τις στρατιωτικές δυνάμεις του άξονα, συνεχίστηκε επί αποχής Απριλιανής δικτατορίας και δεσπόζει μέχρι σήμερα.

Αυτός που έβαλε το "θεμέλια" της οικονομικής "αυτοκρατορίας"  Βαρδινογιάννη ήταν ο γιατρός Ιωσήφ Π. Βαρδινογιάννης, αδελφός του Ιωάννη Π. Βαρδινογιάννη, πατέρα του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ενα άτομο που υπήρξε απ' τους πιο αφοσιωμένους συνεργάτες των Γερμανών επί κατοχής 

Αναφερόμαστε στο ίδιο πρόσωπο που την ημέρα κατά την οποία οι ναζί κρέμασαν έξω από το εργοστάσιο του Παπαστράτου τον ηρωικό αγωνιστή Γιαουρτά, Πρόεδρο των εργατών, δήλωνε ενθουσιασμένος. «Πώς χαίρεται ή ψυχή μου όταν κρεμούν κομμουνιστάς».

Για το πιστό σκυλί των Γερμανώνμ Ιωσήφ (Σήφη) Βαρδινογιάννη, ο οποίος ήταν γνωστός και σαν «διαβολογιατρός».αντιγράφουμε από την  εφημερίδα «Κατηγορώ» που εξέδιδε η Κομμουνιστική Οργάνωση Αθήνας 

• «Καταγγέλνουμε το γιατρό Βαρδινογιάννη αρχηγό του ΕΔΕΣ Πειραιά γιατί ενεργεί σαν Γερμανός κι όχι σαν Έλληνας. Αποδοκιμάζοντας ανοιχτά την Εθνική ενότητα δίνει εντολές στις Ασφάλειες του Πειραιά και στις δολοφονικές του ομάδες να συνεχίσουν την εξόντωση και τις δολοφονίες των λαϊκών αγωνιστών.

• » Ο Βαρδινογιάννης διακηρύσσει ανοιχτά πως εχθροί δεν είναι οι Γερμανοί παρά οι Κομμουνιστές, και ετοιμάζει καινούργιες σφαγές. Ο Οργανωτής των σφαγών της Κοκκινιάς και των συνοικιών του Πειραιά πρέπει να ξέρει πως η ώρα της τιμωρίας των Εθνοπροδοτών πλησιάζει».

Τελικά αυτό το κάθαρμα το εκτέλεσε η ΟΠΛΑ (διαβάστε εδώ) είχε προλάβει όμως να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία και σαν μαυραγορίτης την κατοχή η οποία πέρασε στα χέρια των κληρονόμων του.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger