Home » , » Χριστεμπορία και Καισαροπαπισμός

Χριστεμπορία και Καισαροπαπισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 | 1:29 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

“Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και έκλεισε τους ναούς”

Ο Στάλιν έκανε ακόμα καλύτερα, άγια! Πήρε τα φράγκα από τους εμπόρους ψεύτικης ελπίδας και τα έδωσε στο λαό.

Υπάρχουν 2 ειδών δεξιοί παπάδες: Τα κομματόσκυλα της ΝΔ με ράσα, όπου ό,τι κάνει η γαλάζια συμμορία είναι γι' αυτούς “τέλειο”, και οι υπόλοιποι, που βάζουν πρώτα την επιχείρηση και μετά το κόμμα.

Αν δεν κυβερνούσε η ΝΔ, ήταν άλλο κόμμα, κι έκανε ακριβώς τα ίδια όσον αφορά τις Εκκλησίες θα τα έλεγε αυτά; Μάλλον όχι, θα έβγαζε φιρμάνι για Ιερό πόλεμο.

Εμείς λέμε σωστά κλείνουν οι εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού που είναι οι ναοί. Κάναμε αγώνα γι αυτό κι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να το κάνει μετά το κράξιμο που έφαγε από τον κόσμο, ο οποίος στην πλειοψηφία ξύπνησε.

Θα πω όμως μπράβο στον Αλεξανδρουπόλεως, ότι τα λέει αυτά όχι για να κολακέψει τον Κούλη, αν παραδεχτεί επιτέλους πως όλα τα δόγματα τους είναι παραμύθια. Αν το κάνει θα παραδεχτώ πως δεν είναι κομματόσκυλο και δεν υποκρίνεται.

Αυτά που μας λένε περί Θείας Κοινωνίας είναι φαντασία. Ούτε θεία υπάρχει, ούτε κοινωνία. Ψωμί και κρασί είναι (με λίγο νεράκι) που έχει μικρόβια, όποτε μακριά. Ας πει λοιπόν την αλήθεια, ας βγάλει τα ράσα, κι εγώ θα τον χειροκροτήσω στο μπαλκόνι φωνάζοντας ρυθμικά Άνθιμος – Άνθιμος.

Γιατί όταν παίρνεις στο λαιμό σου χιλιάδες όπως έκανε το παπαδαριό, δεν μου αρκεί τα όσα λέει περί λάθους, που αν μάλιστα τα προσέξετε, θα δείτε πονηριά.

Γιατί λέει “όλοι μας να εισέλθουμε κάποτε στο Ναό του Θεού”. Γιατί για να κολλήσουμε, όπως κόλλησε συγγενής μου και πέθανε; Τι εννοείς;

“Δεν εννοώ να ανοίξουν τα οικοδομήματα των ναών για να εισέλθουμε, που πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και τα έκλεισε, αφού ο λαός μας έδειξε και γενικά συνεχίζει να δείχνει (ίσως από κόπωση) ελλιπή ευθύνη πάνω στο θέμα”. Φταίει δηλαδή ο κόσμος;

“Ενώ ο ίδιος ο Θεός μας διδάσκει να υπακούμε ακόμα και στην κοσμική εξουσία (που στο κάτω-κάτω στις μέρες μας είναι από το λαό μας δημοκρατικά εκλεγμένη), πολλοί χριστιανοί μας κίνησαν επανάσταση ενάντια στην Εκκλησία τους, που δεν ξέρω αν φέρει ανάσταση, πάντως μέχρι τώρα σπέρνει θανάτους”.

Μάλιστα καταλάβαμε. Υποταγή των παπάδων στην κοσμική εξουσία με στόχο πάντα την καταπίεση από κοινού των λαϊκών στρωμάτων. Καισαροπαπισμός λέγεται, δεν είναι κάτι νέο. Τελευταία φορά που εφαρμόστηκε εδώ ήταν επί Παπαδόπουλου.

Μάλλον πάει για Ιερόν emo στη θέση του Ιερού emo.

Όσοι πέθαναν, φταίνε, όχι γιατί δεν πίστευαν τους παπάδες αλλά γιατί δεν πίστευαν πολύ!!!

“Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό”.

Είπε και στους ψεκασμένους δεξιούς να “ηρεμήσουν”. Γιατί δε λέει καθαρά “μάγκες, αν θέλετε να πλιατσικολογούμε το δημόσιο και να μην έρθει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, ή το ΚΚΕ, κάντε τουμπεκί”;

Πάντως τα ράσα είναι κατουρημένα από φόβο. Είπαμε Χριστιανισμός τέλος. Από το Πάσχα. Ας το χωνέψουν.

Εγώ ξέρω πως έχασα άνθρωπο γιατί τους πίστεψε. Πίστεψε και το Ιερατείο και το Μητσοτάκη. Και πίστευε πολύ, πάρα πολύ. “Στοιχημάτισε” τη ζωή του, κι έχασε.

Τα “σου 'πα - μου πες” είναι για να αποβάλλουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Γιατί τα είπε ΤΩΡΑ κι όχι πριν; Γιατί τώρα φάνηκαν τα αποτελέσματα, τώρα στριμώχθηκαν άγρια.

1.700 και πλέον συνάνθρωποι μας, θύματά τους, ζητάνε δικαίωση. Ορκιζόμαστε πως θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες.

Να αφήσουν λοιπόν τα σάπια οι σάπιοι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger