Home » , » Greek Statistics και για την πανδημία

Greek Statistics και για την πανδημία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 | 11:23 μ.μ.

Είναι απίστευτη η μεθοδευμένη από την κυβέρνηση παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με το πώς παρουσιάζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ την εξέλιξη της πανδημίας. 

Κοιτάξτε δυο ειδησούλες. Η πρώτη μας λέει ότι οι Financial Times παρουσιάζουν ειδικό γράφημα Σε δημοσίευμά τους αναφέρουν πως ο μέσος όρος θανάτων στη χώρα μας ξεπέρασε για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το γράφημα παρουσιάζει την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε νέους θανάτους λόγω κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, καθώς η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου πέρασε τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία στο μέσο όρο νέων θανάτων από κορονοϊό (η Ελλάδα κατέγραψε 0,78 νέους θανάτους, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 0,76, της Βρετανίας 0,66 και των ΗΠΑ 0,48).

Την δεύτερη είδηση την πληροφορούμαστε από τον χρήστη του διαδικτύου Γιώργο Τούλα. Και έχει σχέση με τα εξόφθαλμα ψέματα που μας σερβίρουν καθημερινά τα ΜΜΕ.

Σήμερα το πρωί κάποια ΜΜΕ πανηγύριζαν διότι οι εισαγωγές στην εφημερία του Ιπποκρατείου μειώθηκαν. 
Μια ερώτηση θα αρκούσε να μη μεταδίδονται ψευδείς ειδήσεις. Η χθεσινή εφημερία έκλεισε σήμερα το πρωί με 104 εισαγωγές και η προηγούμενη της Τρίτης 102 εισαγωγές. 

Από που ακριβώς προκύπτει η μείωση 15% που διατυμπανίζουν δεν καταλαβαίνω.
Αυτό με μαθηματικά πρώτης δημοτικού λέγεται αύξηση. Σε μια μέρα που έχει ξεσπάσει τέτοιος σάλος για κρούσματα που κρύβονται και μάλιστα από εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση ας είμαστε πιο προσεκτικοί όλοι στο τι λέμε.
Τα Greek Statistics δεν βοήθησαν ποτέ. Μόνο σε καταστροφές μας οδήγησαν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger