Home » , , » Πανδημία κερδών για τους πλουτοκράτες του κόσμου.

Πανδημία κερδών για τους πλουτοκράτες του κόσμου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 | 8:56 μ.μ.

Είναι ψευδεπίγραφός ο τίτλος που υπάρχει σε κάποια δημοσιεύματα ότι εξ αιτίας της πανδημίας προέκυψε "παγκόσμια οικονομική κρίση"

Αυτό που συνέβη πραγματικά είναι ότι σε όλο τον κόσμο μεγάλωσαν οι κοινωνικές ανισότητες. 

Σύμφωνα με την σημερινή ειδησεογραφία δέκα από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη αύξησαν τις ήδη τεράστιες περιουσίες τους με περισσότερα από 400 δισ. δολάρια από την έναρξη της πανδημίας, ενώ ο συνολικός πλούτος των 651 δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ, έχει αυξηθεί κατά 1,1 τρισ. δολάρια αυτή την περίοδο.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την δήλωση της  Άνα Άρενταρ, επικεφαλής της «Καμπάνιας για την ανισότητα της Oxfam»: «Η ακραία φτώχεια αυξάνεται για πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία και εκατοντάδες εκατομμύρια αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σε πολλές περιπτώσεις αυξάνονται τα χρέη τους, μειώνονται τα γεύματά τους και εξαναγκάζονται σε ένδεια. Οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να ενισχύουν τους πλουσιότερους. Ένας φόρος πλούτου δεν θα έκανε καμία διαφορά στις περιουσίες τους, όμως θα αποτελούσε σανίδα σωτηρίας για εκείνους που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία». 

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο Φρανκ Κλεμέντε, εκ μέρους της οργάνωσης «Αμερικανοί για Φορολογική Δικαιοσύνη», δηλώνει ότι «τα κέρδη τους από την πανδημία είναι τόσο τεράστια που οι δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής θα μπορούσαν να πληρώσουν για ένα τεράστιο πακέτο ανακούφισης από τον covid και να μην χάσουν καθόλου μερίδιο από τα προκορονοϊού πλούτη τους. Θα μπορούσαν μόνοι τους να προσφέρουν από 3.000 δολάρια βοήθημα σε κάθε Αμερικανό και πάλι η περιουσία τους θα ήταν μεγαλύτερη απ΄ ότι πριν από εννέα μήνες».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger