Home » , » Ετεροχρονισμένες διαπιστώσεις συνενόχων της κυβέρνησης, για την διασπορά της θανατηφόρας πανδημίας

Ετεροχρονισμένες διαπιστώσεις συνενόχων της κυβέρνησης, για την διασπορά της θανατηφόρας πανδημίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 | 6:35 μ.μ.

Είναι γνωστή η ρήση που λέει ότι "όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν πρώτα". Από αυτή την άποψη μπορεί να θεωρηθεί και υποκριτικό ότι τόσο αργά ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας- Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Σπύρος Ζακυνθινός, ανακάλυψε μετά τόσο καιρό ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν είναι παρά ένα πειθήνιο όργανο στις κυβερνητικές σκοπιμότητες και αποχώρησε απ' αυτή.

Κι αυτό γιατί όσοι/ες που εμπλέκονται στην διαχείριση της πανδημίας ήρθε η στιγμή που αντιλαμβανόμενοι τις τεράστιες ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη διασπορά και τα αποτελέσματα της φοβούνται ότι πιθανόν να καταλήξουν ακόμη και στη φυλακή. 
Γι' αυτό και ο ένας υποκλέπτει τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με τον άλλον ώστε "αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που τα έχουν καταγράψει, αν υπάρξει λόγος, είτε για ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση είτε ως αποδεικτικό στοιχείο στη Δικαιοσύνη", όπως αποκαλύφτηκε πρόσφατα.

 Δεν φαίνεται λίγο περίεργο σε μας τους άσχετους ένας επιστήμονας με το κύρος του κ Σ. Ζακυνθινού να χρειάστηκε τόσο χρόνο για να εντοπίσει ότι "θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει το 2ο lockdown" το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο "είναι μια πράξη απελπισίας, είναι μια πράξη που τραβάς τα μαλλιά σου";

Δεν ακούγεται κάπως προβληματικό τώρα που όλα πια δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στην διαχείριση της εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας ο διακεκριμένος επιστήμονας να διαπιστώνει ότι η περιβόητη επιτροπή στην οποία ανήκε δεν ήταν παρά ένα διακοσμητικό όργανο, υποταγμένο σε πολιτικές σκοπιμότητες;
Γιατί σε τι άλλο μπορείς να καταλήξεις όταν ακούς τον κ. Ζακυνθινό να λέει επί λέξη: "Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων είναι ένα συμβουλευτικό μεν όργανο προς την κυβέρνηση αλλά προσαρμόζει τις αποφάσεις της και τις συμβουλές της, γιατί είναι συμβουλευτικό όργανο βάσει των μέσων που η κυβέρνηση του προσφέρει. Κατά συνέπεια γίνεται συνένοχη στην όλη διαδικασία".

Οσο για τα υπόλοιπα που μας είπε ότι δηλαδή "Ο ιός κάπως μπήκε, κάποιοι τον φέρανε. Αυτοί λοιπόν που τον φέρανε ήταν κατά κύριο λόγο οι τουρίστες και οι εργάτες γης. Επρεπε να γίνονται επανειλημμένα σε όλους τεστ. Είναι λάθος όλων. Και της επιτροπής που δέχτηκε αυτό το πράγμα και της κυβέρνησης βέβαια που δεν φρόντισε να αποκτήσουμε εκατομμύρια τεστ", είναι αυτονόητα.   

Αυτί που είναι ενδιαφέρον, αλλά και δραματικό ταυτόχρονα είναι η τελευταία αποστροφή που απευθύνει ο κ. Ζακυνθινός προς την κυβέρνηση: "Πιστεύω ότι όλα αυτά που λένε με την αναμονή του εμβολίου είναι παρηγοριές. Προσπαθούν να σωθούν από το εμβόλιο Αυτό που ζούμε τώρα θα συνεχιστεί τουλάχιστον για ακόμα 3 μήνες".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger