Home » , » Στα βήματα του πολιτικού του μέντορα Κωνσταντίνου Πλεύρη και ο Αδωνις Γεωργιάδης

Στα βήματα του πολιτικού του μέντορα Κωνσταντίνου Πλεύρη και ο Αδωνις Γεωργιάδης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 | 2:35 π.μ.

Για να σχηματίσει κανείς μια εικόνα για το παρελθόν του πρώην τηλέμπορα και σημερινού αντιπροέδρου του κυβερνητικού κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη, θα του προτείναμε να κάνει ένα σεργιάνι στα δημοσιεύματα που έχει κάνει η δημοσιογραφική ομάδα του "Ιού" στην "Ελευθεροτυπία". 

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αγαπημένη του οθόνη, όπου παρουσιαζόταν με την τσιριχτή φωνή του να απαγγέλλει τροπάρια με χαρακτηριστικό την αρχαιοπληξία, αρχαιοκαπηλία, και τον μεγαλοϊδεατισμό, για να πουλάει στους ανόητους την σαβουροπραμάτεια του, όταν τον Νοέμβρη του 2017 προκλήθηκε σάλος όταν απέδιδε υποτιθέμενες θεραπευτικές ιδιότητες. στα "νανογιλέκα" που πουλούσε.

Και εκεί τις δικαστικές περιπέτειες μπόρεσε να τις ξεφύγει, όπως έγινε και με την εμπλοκή του στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, όπου ανάμεσα στα άλλα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος υπάρχει και η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη (2 Φλεβάρη 2018) στην οποία διαβάζουμε: «Ο υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από τη Novartis εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω τηλεπωλήσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάλυση της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Με το δεδομένο ωστόσο ότι η επένδυση της τηλεπώλησης των βιβλίων ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησής του, συμπεραίνω ότι τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες είναι προφανώς εικονικά και συνδέονται με το ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».

 Δεν απέφυγε όμως την καταδίκη του, ο Αδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντία και εξύβριση σε βάρος του Πάνου Καμμένου, καθώς υπήρξε και καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για αντιγραφή και παραποίηση πνευματικού έργου, ενώ είναι αρκετές οι παρόμοιες καταγγελίες που του αποδίδονται. (Δείτε εδώ κι εδώ).

Κάναμε την μεγάλη αυτή εισαγωγή γιατί ο τύπος που έχει καταδικαστεί σαν συκοφάντης, υβριστής, και για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων έχει το απύθμενο θράσος να επικαλείται ότι θα προσφύγει σε ποινικές διώξεις για να φιμώσει χρήστες του twitter. 

Να προσπεράσουμε το ότι βρίσκει άπειρο χρόνο να παρακολουθεί όσα γράφονται στο διαδίκτυο γιατί πιθανόν να διαθέτει ένα έμμισθο μηχανισμό. Που εντοπίζει όμως το μεμπτό για να κάνει καταγγελία στα τουιταρίσματα που παραθέτει;  Απ' τα twits, που αναπαράγει κανένα δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά κολάσιμο. 

Ακόμα και αυτό που αναφέρει "Γεωργιάδη! Αν υπήρχε η 17Ν δεν θα πέταγες τη μια μαλακία πίσω από την άλλη! Το πιθανότερο είναι να μην "υπήρχες" καν! Βουλωστο και στοχάσου, κρετίνε!", είναι μια πολιτική εκτίμηση, προκλητική μεν, δεν εμπίπτει όμως σε καμιά διάταξη του Π.Κ που επιφέρει ποινικές κυρώσεις.  

Το βασικό όμως είναι άλλο. Είναι δυνατόν ένας πρωτοκλασάτος υπουργός να παρακολουθεί τις απόψεις των χρηστών του διαδικτύου και να προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους εκφράζουν μη αρεστές στον ίδιο απόψεις; 

Εντάξει έχουμε εισέλθει σε εποχές νεοδημοκρατικής "κανονικότητας", αλλά όπως πάει σε λίγο ο Αδωνις θα ζητήσει να επανασυσταθεί η "Υπηρεσία Λογοκρισίας", όπως υπήρχε στην Απριλιανή χούντα και πολύ θα το επιθυμούσε ο πολιτικός του μέντορας Κωνσταντίνος Πλεύρης, ένα άτομο που υπήρξε, εκτός των άλλων, σύμβουλος του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger