Home » , » Θρησκευτικά τροπάρια χωρίς αποδέκτη

Θρησκευτικά τροπάρια χωρίς αποδέκτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 | 8:35 μ.μ.

Υπάρχουν πολίτες που κάνουν, -θεωρητικά τουλάχιστον-, πιο ασκητική διαβίωση από τους καλόγερους του "Αγίου" όρους;

Πέρα απ' το να μπεγκλεριάζουν το κομποσκοίνι τους, τι άλλη "απόλαυση" μπορεί να έχουν; Μπαρότσαρκες δεν κάνουν, αδιανόητο είναι να συχνάζουν σε πλατείες ή να παίρνουν μέρος σε κινηματικές καταστάσεις.
Πέρα απ' αυτό είναι και αξιοσημείωτο ότι το "κύριες ελέησον" που απευθύνουν καθημερινά στον δημιουργό τους, δεν βρίσκει αποδέκτη.

Η παραπάνω εισαγωγή γίνεται για να σας παρουσιάσουμε την είδηση που συναντάμε στο διαδίκτυο και η οποία μας πληροφορεί ότι σήμερα πέθανε ένας καλόγερος από κορονοϊο στον "Αγιο όρος", όπου η πανδημία σαρώνει με έξι μοναστήρια να βρίσκονται αυτή την στιγμή σε καραντίνα''.

Η είδηση δεν μας γνωστοποιεί αν οι ηγούμενοι των μοναστηριών έχουν δικαιοδοσία, παρόμοια με αυτή που κατέχει η διευθύντρια του νοσοκομείου "Αγιου Σάββα". Να διατάξουν δηλαδή έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες των καλογέρων, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό της θανατηφόρας πανδημίας. 

Υ.Γ: Το ότι απ' τον Μεγαλοδύναμο δεν εισακούστηκε το "κυρ ελέησον" που του απευθύνουν οι καλόγεροι, δεν μας κάνει εντύπωση. Ούτε η δικιά μας παράκληση που απευθύναμε στον Υψιστο και την οποία ακούμε στο παρακάτω βιντεάκι, είχε ανταπόκριση:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger