Home » , » Η κυβέρνηση επιτίθεται κατά μέτωπο σε γιατρούς και νοσηλευτές

Η κυβέρνηση επιτίθεται κατά μέτωπο σε γιατρούς και νοσηλευτές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 | 7:48 μ.μ.

Ερώτημα παραμένει αν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν θα έδειχναν τόση αλαζονεία και προκλητικότητα όπως αυτή που επιδεικνύουν τα στελέχη της Ν.Δ που ανέλαβαν να επαναφέρουν την χώρα μας σε πορεία "νεοδημοκρατικής κανονικότητας". 

Παρακολουθείς την συνέντευξη που έδωσε ο συνδικαλιστής γιατρός Κώστας Καταραχιάς, σε ραδιοφωνικό σταθμό, και δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς, από που αντλούν τέτοιο θράσος κάποια άτομα διορισμένα, σε καίρια πόστα από την κυβέρνηση των "αρίστων", και επιδεικνύουν δημόσια τέτοια Λουδοβίκειο νοοτροπία.

Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην σύζυγο του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου ΠαπαχρήστουΌλγα Μπαλαούρα, νηπιαγωγό στο επάγγελμα, την οποία ο Κικίλιας διόρισε διοικητή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». 

(Δεν γνωρίζουμε τα προσόντα της συγκεκριμένης κυρίας και δεν είμαστε κακεντρεχείς για να ισχυριστούμε ότι η επαγγελματική της ανάδειξη οφείλεται στην παρουσία του συζύγου της, σαν "έγκυρου" δημοσιολογου, εργαζόμενου σε "μεγάλα" ΜΜΕ, αφού η κ. Μπαλαούρα  παλαιότερα είχε διοριστεί από τον Α.  Λοβέρδο διοικήτρια στο νοσοκομείο "Αγ Όλγα"). 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτά που ακούμε να μας λέει ο αγωνιστής γιατρός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», ένα πρόσωπο δηλαδή που βρίσκεται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, λογικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητα.

Και εδώ δεν πρόκειται για απλή κυβερνητική αναλγησία και επίδειξη ψευτοτσαμπουκά.
Εχουμε μια συνειδητή εγκληματική κυβερνητική επιλογή.
Την στιγμή που το υγειονομικό προσωπικό, που μέχρι χτες το χαρακτήριζες "ηρωικό" και ζητούσες από τον κόσμο να το χειροκροτήσει, είναι αχαρακτήριστο σήμερα να το στοχοποιείς, να κάνεις ΕΔΕ σε βάρος γιατρών και νοσοκόμων, επειδή στον αγώνα τους έτυχε να προσβληθούν από την πανδημία, και να προβαίνεις σε εκδικητικές μεταθέσεις συνδικαλιστών, που διεκδικούν τα αυτονόητα.

"Είμαστε σε μια πολύ σκληρή και θα έλεγε έκρυθμη κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα του νοσοκομείου είναι κλειστό, ή υπολειτουργεί, γιατί τα κρούσματα σε προσωπικό και ασθενής είναι πάρα πολλά. Είναι πάνω από 100 εργαζόμενοι σε καραντίνα", ακούμε τον κ. Καταραχιά να να μας περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο που διευθύνει  η κ. Μπαλαούρα

Και συμπληρώνει ο ίδιος: "Εδώ και ενάμιση μήνα το σωματείο διεκδικεί και βγάζει κραυγή αγωνίας για τον τρόπο που λειτουργούμε, ειδικά σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο που οι ασθενείς μας είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι.. Είμαστε χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές, και 100 γιατροί. Λείπει παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Το 40% των οργανικών θέσεων δεν είναι καλυμμένο". 

Αυτά τα στοιχεία που επικαλείται ο ακτινολόγος γιατρός είναι αναμφισβήτητα. Και μπροστά σ' αυτή την τραγική πραγματικότητα τι κάνει η κυβέρνηση; Μας το αναφέρει ο συνδικαλιστής γιατρός. "Σήμερα το πρωί καλέσανε ειδικευόμενοι γιατρό και δυο νοσηλεύτριες που νοσήσανε. από κορωνοϊό Μπήκαν σε μια περιπέτεια με κίνδυνο της ζωής τους και αντί να τους πούνε ευχαριστώ που δουλεύουνε σ αυτές τις άθλιες συνθήκες που μας έχουν επιβάλει οι διοικήσεις και το υπουργείο, πάνε να τις κατηγορήσουνε ότι φταίνε το ότι κολλήσανε κορονοϊό"!

"Εχουμε εκτροπή δημοκρατίας μέσα στα νοσοκομεία", υπογραμμίζει ο κ Καταραχιάς. Εχουν τεράστια εγκληματική ευθύνη για τον τρόπο που έχουν καταντήσει αυτή την στιγμή τα νοσοκομεία, τονίζει 

Και μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση, η διοίκηση του νοσοκομείου και η κυβέρνηση γενικότερα, αυτό που θέλουνε είναι να κάνουν ΕΔΕ να στοχοποιούνε τον συνδικαλισμό και να προσπαθούν  να επιβάλλουν σιωπή στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία με τρομοκρατία, προσθέτει, αναφέροντας τις εκδικητικές μεταθέσεις οχτώ συνδικαλιστών -ανάμεσα στις οποίες και του ίδιου, από τα νοσοκομεία όπου εργαζόταν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η κυβέρνηση επιτίθεται κατά μέτωπο αυτή την στιγμή σε γιατρούς και νοσηλευτές αντί να μας βοηθήσει αυτή είναι η πραγματικότητα, είναι η κατακλείδα της ραδιοφωνικής συνέντευξης του συνδικαλιστή γιατρού.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger