Home » » Μπάτσοι μεθόδευσαν την απαγωγή του φυλακισμένου αναρχικού Errol και τον παρέδωσαν στη γαλλική αστυνομία!

Μπάτσοι μεθόδευσαν την απαγωγή του φυλακισμένου αναρχικού Errol και τον παρέδωσαν στη γαλλική αστυνομία!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 | 11:57 μ.μ.

 Μία από τις 135 συλλήψεις που έγιναν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στην Αθήνα, για την επέτειο δολοφονίας του αναρχικού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους Κορκονέα και Σαραλιώτη και της κοινωνικής εξέγερσης που ακολούθησε, ήταν και ο σύντροφος Errol

Ενώ, περίμενε ότι μετά από κάποιες ώρες θα αποφυλακιστεί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες/συλληφθείσες, του ανακοινώθηκε η παραμονή του στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη αφού είχε βγει απόφαση για άμεση απέλαση του και μη δυνατότητα εισόδου του στην χώρα για τα επόμενα 7 χρόνια. 
Στην προκειμένη, πέρα από την απόφαση του διοικητή της Πέτρου Ράλλη για εκδικητική απέλαση του σύντροφου, υπάρχει και μια παράλληλη μεθόδευση από την κρατική ασφάλεια που θεωρείται απόρρητη, στην οποία ούτε ο δικηγόρος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν, γιατί όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι μπάτσοι έρχεται από ανωτέρους. (Πηγή).

Οπως διαβάζουμε τώρα στο indymedia ο  Errol με μεθόδευση εκδόθηκε στην Γαλλία, όπου εκκρεμούν κατηγορίες για την αναρχική δράση του. 

Ο σύντροφος Errol απήχθη από την ελληνική αστυνομία σήμερα, Σάββατο 19/12/20, νωρίς το πρωί από το κελί της απομόνωσης του στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Τον έβαλαν σε μεταγωγικό φορώντας του χειροπέδες λέγοντας του ψέματα πως θα τον πήγαιναν στο νοσοκομείο να κάνει τεστ κόβιντ, προκειμένου να λήξει η κράτηση του σε απομόνωση.

Αντ' αυτού τον πήγαν απευθείας στο αεροδρόμιο όπου τον συνόδεψε ειδική ομάδα καταστολής με αυτόματα και καλυμμένα πλήρως πρόσωπα και χαρακτηριστικά οι οποίοι με τη βία τον έβαλαν στο αεροπλάνο δένοντας του επιπροσθέτως με χειροπέδες και τα πόδια. Καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης ήταν δεμένος χειροπόδαρα και δεν σταμάτησε να φωνάζει και να αντιστέκεται.

Τόσο ο δικηγόρος όσο και κανένας συγγενής του δεν είχε ενημερωθεί για την "έκτακτη απέλαση"-απαγωγή.

Ομάδα μπάτσων με πολιτικά τον συνόδεψαν σε επιβατική πτήση της Aegean και τον παρέδωσαν στη γαλλική αστυνομία στο αεροδρόμιο του Παρισιού. Εκείνοι τον ανέκριναν ενώ ο σύντροφος παρέμεινε σιωπηλός καθώς και του είπαν πως δεν έχουν ξαναδεί παρόμοια διαδικασία -χωρίς ενημέρωση σε δικηγόρους και συγγενείς- ακόμη και για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο σύντροφος προέβαλε αντίσταση σε όλη τη διάρκεια της απαγωγής του καταδεικνύοντας την κρατική βία.

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από τον ίδιο και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του στην αυριανή συνέλευση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger