Home » , » Ενδιαφέρουσα δικαστική εμπλοκή: "Αναζήτηση ευθυνών λοιμωξιολόγων"

Ενδιαφέρουσα δικαστική εμπλοκή: "Αναζήτηση ευθυνών λοιμωξιολόγων"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 | 9:25 μ.μ.

Την άποψη μας για τον ποιόν των ατόμων που συγκροτούν την περιβόητη επιτροπή που έχει συγκροτήσει το υπουργείο Υγείας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας την επαναλάβαμε σχετικά πρόσφατα. 

Μια εξέλιξη που δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστη είναι η δικαστική εμπλοκή που υπάρχει στην υπόθεση.  

(Τον ότι κάποια μέλη της επιτροπής όπως ο Τσιόδρας, -ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα εμφανίζεται "οργισμένος" και "πικραμένος"- απειλούν με παραίτηση επικαλούμενα ότι η κυβέρνηση υποβιβάζει τον ρόλο τους, είναι δευτερεύον, αν και όχι χωρίς σημασία).

Επειδή η εξουσιαστική δικαστική κάστα δεν μας έχει συνηθίσει σε παρεμβάσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος  διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα για την "αναζήτηση ευθυνών λοιμωξιολόγων", βάζοντας στο κάδρο την επιτροπή των ειδικών που δεν εισηγήθηκε μέτρα για την πόλη της Θεσσαλονίκης την ώρα που συνάδελφοι τους επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. 

Το κείμενο που υπάρχει στην εφημερίδα Documento συμπληρώνει ότι στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη οι επιστημονικές προειδοποιήσεις για το σφοδρό δεύτερο κύμα, όπως η έρευνα του ΑΠΘ και του διευθυντή τομέα Τεχνολογιών και Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών Δημήτρη Σαρηγιάννη, που επαληθεύτηκαν με την αύξηση των κρουσμάτων ήδη από τον Αύγουστο. 

Πάντα κατά την ίδια πηγή ο αριθμός των νεκρών εκτός ΜΕΘ θα προκαλέσει κοινωνικό σοκ όταν τα στοιχεία έρθουν στην δημοσιότητα, κάτι που δεν θα αρχίζει να συμβεί.

Κατά την άποψη μας, αυτή η δικαστική εμπλοκή θα αποβεί ατελέσφορη και δεν πρόκειται να καταλήξει σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. 

Είναι γεγονός όμως ότι δημιούργησε αναστάτωση στα μέλη της επιτροπής λοιμοξιολόγων, αν κρίνουμε από την αντίδραση του μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκη Παναγιωτόπουλου, που ουσιαστικά παρουσιάζει ανεύθυνη την επιτροπή και παραδέχεται ότι έχει ένα διακοσμητικό ρόλο. «Έχουμε δώσει μία υπερβολική έμφαση στις εισηγήσεις της επιτροπής πολλές φορές με πολύ διασταλτικό τρόπο. Η κυβέρνηση δικαιούται απολύτως να λαμβάνει αποφάσεις, έχει την πιο πλήρη εικόνα των πραγμάτων διότι δεν είναι μόνο τα ιατρικά και επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε ο Επιστημονικός υπεύθυνος του, Τμήματος επιδημιολογικής επιτήρησης και μέλος της επιτροπής.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger