Home » , , » Εμείς, το αστικό κράτος και η ένστολη αλητεία προστασίας του συστήματος

Εμείς, το αστικό κράτος και η ένστολη αλητεία προστασίας του συστήματος

Από giorgis , Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 | 7:58 μ.μ.


Του Γ.Γ

«Το Κράτος με τους μηχανισμούς του (Σώματα Ασφαλείας, Αστυνομία πόλεων, κλπ.) είναι ένα όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης, που σκοπός του είναι να καταπολεμήσει την αντίσταση αυτών που είναι αντίθετοι σε αυτήν την τάξη».

Ι.Β.Στάλιν

Το αστικό κράτος έχει συνέχεια, το ίδιο και η αντιμετώπιση, ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο, του υπηρετικού προσωπικού της άρχουσας τάξης, απέναντι σ' αυτούς του μηχανισμούς στήριξης και εδραίωσης του εκμεταλλευτικού συστήματος. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τόσα χρόνια δεν έχει λιώσει η καραμέλα που πιπιλάν ορισμένοι, ακόμα και από τον προοδευτικό χώρο για "πάλη εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας"

Εχουν την αυταπάτη ότι το πολιτικό σύστημα θα κάνει ενέργειες αποδυνάμωσης του;

Βλέποντας τον σημερινό τρόπο απεύθυνσης του Χρυσοχουντίδη προς τους ένστολους υφιστάμενους του, προστασίας του συστήματος, βρήκαμε ελάχιστες διαφορές στην διατύπωσή του, απ' αυτή που είχε κάνει στις 23 Ιούλη 1990 ο Κώστας Μητσοτάκης δηλώνοντας: «Εμπιστεύομαι την Eλληνική Aστυνομία. Eσείς είστε το κράτος». (Ηταν τότε που οι μπάτσοι αιματοκύλησαν τον λαό των Χανίων).

Θα είναι πλεονασμός να επαναλάβω αυτά που έχουμε γράψει δεκάδες φορές στον ιστότοπο μας για τον ρόλο των δυνάμεων καταστολής.
Με θλίβει πάντως το γεγονός ότι κάπου έχουμε αποδεχθεί τον ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα. Την κρατική βία δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, να την αντιμετωπίζουμε με δικηγόρους, μηνύσεις και καταγγελίες, πάντα ατελέσφορα και μόνιμα στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας.
(Οχι ότι κάποιες φορές δεν χρειάζονται κι αυτές οι κινήσεις). 

Το σιδερόφραχτο αστικό κράτος δεν αντιμετωπίζεται με θεσμοθετημένα όργανα, τύπου "επιτροπή Αλιβιζάτου" και από την αστική δικαιοσύνη που είναι πυλώνας του ίδιου του κράτους.
Οταν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσουμε και πάρουμε το ρίσκο γι' αυτό, ότι μόνο με την οργανωμένη λαϊκή αντιβία μπορεί να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτό το καθεστώς αστυνομοκρατίας, τότε "θα 'ρθει ανάποδα το ντουνιάς".  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Ιανουαρίου 2021 στις 9:46 μ.μ.

Σύντροφε Γ.Γ. Καλή Χρονιά με υγεία! Πολύ καλό το άρθρο σου! 'Οντως με οργανωμένη λαϊκή αντιβία μπορεί να αντιμετωπιστεί η αστυνομοκρατία. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αυταπάτες για το ποιά πραγματικά είναι η ελληνική αστυνομία...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger