Home » , » Εριξαν εντελώς τις μάσκες και μας λένε ξεκάθαρα ότι ζούμε σε εποχές Οργουελ - Ενα υποθετικό σενάριο με φόντο μια κρατική δολοφονία, συνοδευόμενο από μια ιστορική αναφορά

Εριξαν εντελώς τις μάσκες και μας λένε ξεκάθαρα ότι ζούμε σε εποχές Οργουελ - Ενα υποθετικό σενάριο με φόντο μια κρατική δολοφονία, συνοδευόμενο από μια ιστορική αναφορά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 | 8:43 π.μ.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει μια εκτίμηση που βρίσκει πλατιά ανταπόκριση και ισχυρίζεται ότι όχι απλώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σκοτώσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά επιθυμεί ο θάνατος του απεργού πείνας να επέλθει όσο πιο σύντομα γίνεται. Και όταν συμβεί αυτό θα έχει πετύχει δυο στόχους. Και την εντολή της Αμερικανικής Πρεσβείας θα έχει υλοποιήσει και το πιο βασικό, θα αλλάξει την πολιτική ατζέντα. 

Σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη αναλογιζόμενη τι αποκαλύψεις μπορεί να προκύψουν με το θέμα του πρωθυπουργικού φίλου και παιδοβιαστή Λιγνάδη. 

Ενας δολοφονημένος Κουφοντίνας αυτόματα θα μεταφέρει την επικαιρότητα στο "γήπεδό" της κυβέρνησης. Αυτό που ονομάζει "τάξη και ασφάλεια". Εχει την άποψη η Μητσοτακέικη κλίκα, ότι με τα μιλιούνια μπάτσων της θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση που θα προκύψει με την ύπαρξη πρώτου νεκρού απεργού πείνας στην χώρα μας και ταυτόχρονα η υπόθεση του "εκλεκτού" της θεατράνθρωπου που της έχει κοστίσει ακριβά πολιτικά, θα βρεθεί στα αζήτητα.

Φυσικά ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο δεν μπορεί να τεκμηριωθεί. Ενας υπερβολικά "ψιλιασμένος" όμως, δεν μπορεί να θεωρήσει τυχαίο το σημερινό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας του Μαρινάκη. 

Προσέξτε, Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου, στην τρίτη σε βάρος του Λιγνάδη και μάλιστα αυτή την φορά πρόκειται βιασμό 14χρονου τότε μαθητή της Β’ γυμνασίου, έγκλημα που διώκεται βαθμό κακουργήματος και δεν έχει παραγραφεί, καθώς φέρεται να τελέστηκε το 2010. 

Αντίθετα, στο πρωτοσέλιδο των "Νέων" προβάλλονται οι δηλώσεις Μενδώνη του τύπου "απεταξάμην σατανά". Οπου σατανάς διάβαζε Λιγνάδης.

(Το πιο πιθανό, είναι οι παρόμοιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών να είναι υποκριτικές και να υπάρχει κάποια παρασκηνιακή συμφωνία με το "μαύρο πρόβατο" που εμφανίζουν σήμερα. Ποιος δεν θυμάται τι είχε δηλώσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, παιδεραστής Νίκος Γεωργιάδης ότι πήρε εντολή από τον Μητσοτάκη να μείνει "πίσω" για δυο, τρεις μήνες, μέχρι "να σκάσει και να καθίσει¨ το θέμα;). 

Και που κολλάνε όλα τα παραπάνω με το πρωτοσέλιδο των "Νέων"; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη να το εντοπίσεις. Αρχικά το υπογράψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Είναι γνωστός ο ρόλος του γραφιά αυτού και συμπεριλαμβάνεται στην συγχορδία των δημοσιολόγων που χαρακτηρίζονται "ενσωματωμένοι".

Είχε κάποιο λόγο, ειδικά σ' αυτή την συγκυρία που ακόμα οι πληγές από την πρόσφατη κακοκαιρία είναι ανοιχτές σε χιλιάδες κόσμου, να διαρρέει η κυβέρνηση ότι θα δαπανήσει πακτωλό χρημάτων για την εδραίωση του "Μεγάλου Αδελφού" και της αστυνομοκρατίας;
Οταν τους κράζουν ακόμα και ακραίοι νεοφιλελεύθεροι, σαν την Στέφανο Μάνο, για το μπάχαλο του κρατικού μηχανισμού, όταν χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς δουλειά, λόγω και της υγειονομικής κρίσης ενώ η κρατική μέριμνα είναι μηδαμινή ως ανύπαρκτη τί αισθήματα προκαλεί στον λαό η είδηση ότι θα πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να προμηθευτεί το κράτος ηλεκτρονικούς χαφιέδες; 

Η απάντηση είναι απλή και αυτονόητη. Σε όλους οργή και σε κάποιους την αίσθηση ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι παντοδύναμοι. Και στο δεύτερο στοχεύει η κυβέρνηση μέσω του άρθρου του Λαμπρόπουλου. Οτι αν συμβεί η κρατική δολοφονία, με θύμα το μέλος της 17Ν, κάθε οργανωμένη αντίδραση που θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί με όχημα το διαδίκτυο ή με τηλεφωνικές επαφές κατευθείαν οι ασφαλίτες θα την εντοπίζουν με ότι σημαίνει αυτό γι' αυτούς που θα το επιχειρήσουν. 

 Αν και είναι εντυπωσιακό ότι έριξαν εντελώς τις μάσκες και μας λένε ξεκάθαρα ότι ζούμε σε εποχές Οργουελ, -σημάδι κρίσης της δικτατορίας των αστών- θέλουμε να ελπίζουμε ότι το υποθετικό σενάριο που αναφέραμε δεν ισχύει. Ευχόμαστε και αγωνιζόμαστε γι' αυτό, έστω και την ύστατη αυτή ώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να υποχωρήσει και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας. 

Και κάτι τελευταίο. Είναι βαθιά γελασμένοι και εντελώς ανιστόρητοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες τρομοκρατικές μεθοδεύσεις θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους. Να τους θυμίσουμε μόνο ένα ιστορικό γεγονός. Μετά την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας και τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ το αστικό κράτος είχε εξαπολύσει ένα αμείλικτο διωγμό στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Αυτό ανάγκασε κάποιους πρώην ΕΛΑΣίτες να ξαναπάρουν τα όπλα και να ξαναβγούν στα βουνά σαν Ομάδες Ενοπλων Καταδιωκόμενων (ΟΕΚ), την άνοιξη και κυρίως το καλοκαίρι του 1945. Δεν ήταν παρά λίγες εκατοντάδες αγωνιστές. Το κατασταλτικό πογκρόμ όμως του αστικού κράτους έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά που επιθυμούσε. Τέλη Οκτώβρη 1946 δημιουργείται ο ΔΣΕ, πλαισιώνεται από δεκάδες χιλιάδες μαχητές και γράφει την τρίχρονη εποποιία του.  

Τώρα θα πείτε αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση του Χρυσοχουντίδη ... και θα έχεται δίκιο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Φεβρουαρίου 2021 στις 4:35 μ.μ.

Βρωμεροί παραλληλισμοί!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger