Home » , , » Αμεση απελευθέρωση του Β. Σταθόπουλου, πριν η σιωπή γίνει νόμος και ο φόβος πανδημία.

Αμεση απελευθέρωση του Β. Σταθόπουλου, πριν η σιωπή γίνει νόμος και ο φόβος πανδημία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 | 7:46 μ.μ.

Τον τελευταίο χρόνο, σύντροφοι του Βαγγέλη Σταθόπουλου, κοντινοί φίλοι και αλληλέγγυοι δημιούργησαν την συνέλευση αυτή,  θέλοντας να καταδείξουν την αξία της αλληλεγγύης, σε μια περίοδο που το κράτος επιτίθεται καθολικά ενάντια στη κοινωνία. Αξία, την οποία ο ίδιος υπερασπίζεται από την πρώτη στιγμή. Για την στάση του αυτή αλλά και τη συμμετοχή του στους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες, οι διωκτικές αρχές μαινόμενες, κινούνται καταφανώς εκδικητικά απέναντί του.

Γνωστοποιούμε ευρύτερα αυτό το κείμενο, το οποίο γράφτηκε εν μέσω πανδημίας και ενώ ο σύντροφός μας βρέθηκε θετικός στον ιό, που αποτελεί μία συνολικότερη τοποθέτηση για την πραγματικότητα της κατάστασης στις φυλακές, μέσα στις οποίες ο ίδιος συνεχίζει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται.

Μια ανάλυση, που μιλά ευρύτερα για την κοινωνική κατάσταση καθώς και την εγκληματική διαχείριση του ιού από το κράτος. Καταλήγοντας στην δική του υπόθεση, περνά σε ένα εξεγερτικό πρόταγμα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, την βιομηχανία του φόβου και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων.

Αυτές τις ημέρες κοινοποιήθηκε η εισαγγελική πρόταση, για την παραπομπή του Β. Σταθόπουλου σε δίκη. Μια πρόταση βασισμένη σε πιθανολογικά σενάρια της αστυνομίας, που αγνοεί επιδεικτικά μάρτυρες, στοιχεία και κατασκευάζει ψευδή κατηγορητήρια, συνήθης τακτική του κράτους, καταπατώντας ακόμα και τους ίδιους τους νόμους του, για να κρατά σε ομηρία ανθρώπους που αντιστέκονται. Τακτική που κάνει σαφές το μένος των διωκτικών αρχών τόσο απέναντι στο πρόσωπο του Β. Σταθόπουλου αλλά και σε όσους-ες αγωνίζονται.   

“Ο αυταρχισμός είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος μιας επίπλαστης ελευθέριας! Οι αστυνομίες όλου του κόσμου κινούνται πια με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Από την Αμερική και τη Γαλλία μέχρι την γειτονική Αλβανία, μας κλέβουν τις ανάσες, το ανθρώπινο πυροβολείται πισώπλατα και αργοπεθαίνει σε έρημους δρόμους. Οι εξεγέρσεις έδειξαν τον τρόπο. Να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας ανήκει, αυτή είναι η μόνη λύση στο σύγχρονο απονεκρωμένο αστικό τοπίο.”   

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ-ΟΣΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

***

 Ανακοίνωση συνηγόρων υπεράσπισης του Β. Σταθόπουλου

Όταν η πραγματικότητα των στοιχείων της δικογραφίας δεν επαληθεύει το σενάριο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα (πάλι), φαίνεται πως σκέφτηκε ο Εισαγγελέας Εφετών που προτείνει την παραπομπή του Βαγγέλη Σταθόπουλου για σωρεία κακουργημάτων, βασιζόμενος σε επιβαρυντικά δήθεν στοιχεία που ο ίδιος (ο εισαγγελέας) για πρώτη φορά κατασκεύασε!

Ο Εισαγγελέας «διαπιστώνει» ότι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος έκρυβε τον οπλισμό στο σπίτι του πατέρα του!!! Τόσο απλά, η απλή συνωνυμία μεταξύ του κατηγορουμένου και του ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην Κυψέλη όπου φυλάσσονταν όπλα, “αναβαθμίζεται» ανερυθρίαστα σε δήθεν συγγένεια και μάλιστα πρώτου βαθμού!!! Ο απλά συνώνυμος Γεώργιος Σταθόπουλος, του οποίου η μη αμφισβητούμενη ένορκη κατάθεση βρίσκεται εντός της δικογραφίας, ονοματίζεται ξαφνικά «Πατέρας» του Βαγγέλη Σταθόπουλου, του οποίου ο  πραγματικός πατέρας ονομάζεται Κωνσταντίνος και καμία σχέση δεν έχει, ο ίδιος ή ο γιός του με διαμέρισμα στην Κυψέλη!!! 

Ούτε λόγος δε για την αξιολόγηση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, τρεις εκ των οποίων αυτόπτες, άσχετοι με τον κατηγορούμενο, που επιβεβαιώνουν πως την ώρα των αδικημάτων βρισκόταν στην άλλη άκρη της Αθήνας!  

Ούτε λόγος για τα ευρήματα της αστυνομίας που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Σταθόπουλου!  Ούτε λόγος για την απουσία dna του στα όπλα, στο διαμέρισμα που φυλάσσονταν αυτά, στις συσκευασίες τους… Ούτε σχόλιο για την εμπεριστατωμένη Τεχνική Έκθεση δύο βιολόγων, η οποία διαπιστώνει ότι το μίγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε ένα μόνο σημείο της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν οι δράστες, δεν εμπεριέχει dna του Σταθόπουλου.  

Εμείς επαναλαμβάνουμε πως η επί 14μηνο προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Σταθόπουλου συνιστά πλέον παράνομη κατακράτηση και ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ,  ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΕΓΑΚΗ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger