Home » , » Ο σεξισμός σας βλάπτει μητέρα και παιδί_ ΠΟΤΕ συνεπιμέλεια υποχρεωτική

Ο σεξισμός σας βλάπτει μητέρα και παιδί_ ΠΟΤΕ συνεπιμέλεια υποχρεωτική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 | 6:33 μ.μ.

Σχετικά με την προωθούμενη μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου και την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου», λάβαμε δυο σχετικά κείμενα.

Το πρώτο το υπογράφει ο σύντροφος δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης και φέρει τον τίτλο .Νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις σχετικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων: Από την “υποχρεωτική συνεπιμέλεια” στην … δυνητική γονικής μέριμνα. Πρόκειται για μια νομική προσέγγιση του θέματος.

Η δεύτερη τοποθέτηση έχει πηγή την Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων. Αναφέρεται στην εισαγωγή του:

 Ο σεξισμός σας βλάπτει μητέρα και παιδί_ ΠΟΤΕ συνεπιμέλεια υποχρεωτική 

Μετά από αρκετούς μήνες διαρροών, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ δημοσιοποίησε στις 24/02 το νομοσχέδιο σχετικά με την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου και ξεκίνησε τη σύντομη και “κατεπείγουσα” διαβούλευση στο διαδίκτυο (με χρονικό ορίζοντα την 01/04) για τα άρθρα που αφορούν τη ρύθμιση των σχέσεων, της επιμέλειας, μέριμνας και επικοινωνίας των γονέων και των ανήλικων τέκνων τους, εισάγοντας την υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο. Διαβάστε περισσότερα

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger