Home » , » Διεκδικούμε ασφαλή και ανθρώπινη αστική συγκοινωνία και μέσα στην πανδημία!

Διεκδικούμε ασφαλή και ανθρώπινη αστική συγκοινωνία και μέσα στην πανδημία!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 | 6:47 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών, Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Συλλόγων, Φορέων και Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, η οποία καλεί στην συγκέντρωση-διαδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο. Καλεί κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης που βιώνει καθημερινά το αίσχος της μετακίνησης με την αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ να λάβει μέρος στην διαμαρτυρία, απαιτώντας ασφαλείς, ανθρώπινες και φθηνές συγκοινωνίες στην πόλη μας. 

Η τραγική κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, πήρε πιο επικίνδυνες διαστάσεις με την έλευση της πανδημίας. Παρά την άρνηση της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΑΣΘ αποδείχτηκε περίτρανα πως οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν χώρο μεγάλης μετάδοσης του Κορωνοϊού. Γεγονός που αναγκάστηκε να το παραδεχτεί καθυστερημένα και το Υπουργείο Μεταφορών το οποίο μιλά τώρα, ύστερα από ένα χρόνο (!) για την ανάγκη να προμηθευτούν τα οχήματα των συγκοινωνιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με συσκευές απολύμανσης. 

Ενώ όμως η κυβέρνηση υπόσχεται αόριστα και γενικά ασφαλείς και συχνές συγκοινωνίες η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις υπήρξαν 2 νέοι θάνατοι εργαζόμενων του ΟΑΣΘ μέσα σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι μετακινούνται από γραμμή σε γραμμή για να καλύψουν κενά και σε πολλές γραμμές ο συνωστισμός των επιβατών σε στάσεις και μέσα στα λεωφορεία τις ώρες αιχμής είναι απίστευτος. Τόσο πριν την πανδημία όσο και στην διάρκεια της οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ συνεχίζουν να εμπαίζουν και να ταλαιπωρούν τους Θεσσαλονικείς και να αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. 

Για αυτό πρέπει να ενώσουμε την αγανάχτηση μας! Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε! Όλοι στην συγκέντρωση –διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 27 Μαρτίου στον Λευκό Πύργο στις 12 το μεσημέρι, να απαιτήσουμε: 

Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ να αγοράσουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία - ΟΧΙ στον επικίνδυνο συνωστισμό σε οχήματα και στάσεις

Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές των λεωφορείων 

Μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. 

Δωρεάν και πλήρη μέσα προστασίας για όλους τους επιβάτες και τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ μέσα στα λεωφορεία 

Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ

Συγκέντρωση-διαδήλωση διαμαρτυρίας  Σάββατο 27 Μαρτίου 2021,  12:00 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο

Θεσσαλονίκη 26/3/2021

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger