Home » , » Ξυλοδαρμούς στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ καταγγέλλουν συλληφθέντες της Ν. Σμύρνης

Ξυλοδαρμούς στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ καταγγέλλουν συλληφθέντες της Ν. Σμύρνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 | 4:30 μ.μ.

 Πηγή: "ΕφΣυν"

Σοβαρές μαρτυρίες για την εκδικητική στάση της αστυνομίας μετά τη Ν. Σμύρνη. Όλα τα άτομα που έχουν συλληφθεί φέρουν σοβαρά χτυπήματα. Στον ανακριτή σήμερα οι εννέα συλληφθέντες από το βράδυ της Τρίτης.

Η σοβαρή καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονης από αστυνομικούς, μερικές μέρες μετά τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, επιβεβαιώθηκε και από τη δικηγόρο της.

Η κοπέλα κρατείται από την Τρίτη 9 Μαρτίου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, έχοντας ξυλοκοπηθεί επανειλημμένα, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, τόσο κατά τη σύλληψή της, όσο και στη συνέχεια της κράτησής της. Έχει δεχτεί πολλές απειλές σεξουαλικού περιεχομένου, ακόμη και παρενόχληση από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ δεν της έχει δοθεί καμία ιατρική βοήθεια.

Αντίστοιχες βίαιες συμπεριφορές έχουν βιώσει και άλλα άτομα που συνελήφθησαν είτε στις 9 Μαρτίου είτε τις επόμενες ημέρες και κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια και την επίθεση κατά του τραυματία αστυνομικού. Άνθρωποι που, όπως κατέγραψαν τα πολλά βίντεο από εκείνο το βράδυ έχουν συλληφθεί στο σωρό, άλλοι εξαιτίας μιας απλής τηλεφωνικής συνομιλίας, ενώ ήδη η ΕΛ.ΑΣ. μετράει ήδη ένα φιάσκο με τη σύλληψη 22χρονου για μια ανάρτηση στο Facebook, ο οποίος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όμως, όπως καταγγέλλεται, η εκδικητική διάθεση είναι διάχυτη, καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο για φωνές από ξυλοδαρμούς που έρχονται από τα κελιά όπου παραμένουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ οι απειλές είναι συνεχείς.

Όλα τα άτομα που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια φέρουν σοβαρά χτυπήματα, με τις μαρτυρίες να αναφέρουν πως οι ξυλοδαρμοί δεν σημειώθηκαν μόνο κατά τη σύλληψή τους στη Νέα Σμύρνη, αλλά και στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, από άντρες της αντιτρομοκρατικής και ειδικούς φρουρούς. Όπως αναφέρθηκε και από δικηγόρο της υπόθεσης, «η βία της αστυνομίας είναι πλέον αντιδραστική, εκδικητική και σαδιστική».

Η επικοινωνία που τους επιτρέπεται με τους δικούς τους ανθρώπους είναι ελάχιστη και διακόπτεται με το «έτσι θέλω» κάποιου αστυνομικού οργάνου. Στις κοπέλες δεν επιτρέπεται σχεδόν καθόλου να βγουν στο διάδρομο, με τη δικαιολογία πως θα τις βιάσουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ παράλληλα οι ίδιοι οι αστυνομικοί τις απειλούν και τις εξευτελίζουν.

Η 18χρονη, ακόμη, αναφέρει ότι το φαγητό που τους παρέχεται είναι ελάχιστο και πως, ενώ έχει ζητήσει επανειλημμένα τη μεταφορά της σε νοσοκομείο ή να τη δει κάποιος γιατρός, δεν της το έχουν επιτρέψει εδώ και τέσσερις μέρες. Σημειώνεται πως φέρει τραύματα και σε εμφανή σημεία, με πρησμένο και μελανιασμένο το πρόσωπο της αλλά και χτυπήματα στα πόδια, ενώ η ψυχολογία της είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν μετά τη λήξη των επεισοδίων αναμένεται να περάσουν από ανακριτή σήμερα στις 10 το πρωί, ενώ οι επτά ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, με τον περιοριστικό όρο της παρακολούθησής τους από κοινωνικό λειτουργό.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger