Home » , » Κυβέρνηση και Αμερικάνοι διέταξαν την δολοφονία του Κουφοντίνα.

Κυβέρνηση και Αμερικάνοι διέταξαν την δολοφονία του Κουφοντίνα.

Από giorgis , Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 | 9:48 μ.μ.

Του Γ.Γ

Οταν ένας αστός προβεβλημένος δικηγόρος, όπως ο Θέμης Σοφός έλεγε δημόσια ότι όταν όλα τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τοποθετούνται για την απεργία πείνας - δίψας του Δ. Κουφοντίνα αυτό μπορεί "να θεωρηθεί ευθέως ως άσκηση αθέμητης επιρροής", -με απλά λόγια υπάρχει  εντολή της κυβέρνησης προς τους δικαστές- μπορούσες να προεξοφλήσει την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών. 

Ευχόμαστε όμως να κάνουμε λάθος στην εκτίμησή μας, και διατηρούσαμε μια αμυδρή ελπίδα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα προχωρήσει σε μια εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία, Ελπίζαμε ότι ίσως υπάρξουν δικαστές που δεν θα έβαζαν την σφραγίδα τους σ' αυτό το έγκλημα. Γι' αυτό γράφαμε: χτες "Το αν οι δικαστές θα τολμήσουν να πάνε αντίθετα στις επιλογές της κυβέρνησης μένει να το δούμε". 

Οπως ανέφερε όμως και προηγουμένως η συντρόφισσα Π. Μ. ζούμε δίχως αμφιβολία τις πιο αυταρχικές στιγμές των ευρωπαϊκών κρατών και των κοινωνιών τους από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η Ελλάδα είναι ανάμεσα στα χειρότερα παραδείγματα ως προς αυτό, και οι βασικές . ψευδαισθήσεις έχουν εξαντληθεί. 

Σ' αυτό το σημείο μια μικρή παρεμβολή. Στα πέτρινα μετεμφυλιακά χρόνια όταν το κράτος της σκληρής-τραμπούκικης δεξιάς οργίαζε σε βάρος αριστερών αγωνιστών, όταν ο Νίκος Μπελογιαννης οδηγώντας σε στρατοδικείο σκοπιμότητας και ήταν φανερό ότι θα κατέληγε στο εκτελεστικό απόσπασμα η τότε κυβέρνηση του Πλαστήρα είχε κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες τηλεγραφήματα (υπολογίζονται σε 250.000) που προσπαθούν να σώσουν από το θάνατο τον Ν. Μπελογιάννη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρέμβαση υπέρ του Μπελογιάννη που έκανε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Σπυρίδων δηλώνοντας δημόσια: «Έχω συγκλονιστεί από το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο και από των πρώτων χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή».

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος της επικρατούσας θρησκείας Ιερώνυμος, στέλνει παπά στον Κουφοντίνα για να ζητήσει από τον μελλοθάνατο να εξομολογηθεί και να μεταλάβει. Χωρίς σχόλια. 

(Για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση να επισημάνουμε ότι το μόνο κοινό που υπάρχει μεταξύ του μέλους της 17Ν και του Ν. Μπελογιάννη είναι ότι και οι δυο έχουν τον τίτλο του πολιτικού κρατούμενου).

Δεν θα σταθούμε στις εξελίξεις με τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του Θ. Σοφού είναι κατατοπιστικό.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Στις 16 Δεκέμβρη μετέφερα μια πληροφορία που κυκλοφορούσε σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία και ανέφερε: "Η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη, αλλά η εντολή που έχει πάρει απ' την Αμερικανική Πρεσβεία είναι να μην κάνει την παραμικρή υποχώρηση από την άτεγκτη στάση που κρατάει μέχρι σήμερα".

Ζούμε σε μια μπανανία. Το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό δεν είναι απλώς οι θελαπαίνιδες των ντόπιων πλουτοκρατών, αλλά και υπηρέτες των προσταγών της ηγεσίας που υπάρχει στην μητρόπολη του καπιταλισμού το είδαμε σήμερα και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Προσέξτε μια είδηση που δύσκολα θα συναντήσετε στα ΜΜΕ. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν κανένα λόγο να χρησιμοποιούν χρυσόχαρτο για να σερβίρουν τις επιθυμίες-διαταγές τους. Μιλούν εντελώς κυνικά και απροκάλυπτα. 

Λίγες μόνο ώρες πριν συνεδριάσουν οι "ανεξάρτητοι" υποτίθεται δικαστές για να εκδώσουν απόφαση στα αιτήματα του πολιτικού κρατουμένου, η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει απροκάλυπτα -για όσους διαβάζουν μέσα από τις γραμμές- τις εντολές της. 

Αναθέτει στον πρώην πρέσβης, στην Αθήνα, των ΗΠΑ, να στείλει το "ραβασάκι"-εντολή στον Μητσοτάκη: .«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δίκαιο να αρνείται να κάνει το χατίρι στον καταδικασθέντα Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτός και η τρομοκρατική ομάδα του 17 Νοέμβρη δολοφόνησαν πέντε μέλη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας μεταξύ 1975 - 1991 καθώς και πολλούς Έλληνες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», γράφει σε τουιτάρισμα του ο διπλωμάτης Νίκολας Μπερνς, πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα των ΗΠΑ.   

Ξεκάθαρα πράγματα. Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει για την τύχη του Δ. Κουφοντίνα και οι δικαστές έχουν διακοσμητικό ρόλο. Ποιο κυνικά δεν θα μπορούσε να ειπωθεί.

Υ.Γ: Και μια κα κάναμε προηγουμένως αναφορά στην δολοφονία Μπελογιάννη,  Οσοι/ες έχουν στοιχειώδη γνώση της πρόσφατης ιστορίας μας γνωρίζουν τί συνέβαινε κατά την εποχή στην οποία ο Αμερικανός πρέσβης στην χώρα μας, Πιουριφόι, "γαμούσε και έδερνε" στην κυριολεξία. Μπροστά του όλοι οι αστοί δεξιοί πολιτικοί καθόταν σούζα. (Διαφορετικά έτρωγαν στην κυριολεξία χαστούκια. Γνωστό είναι το ιστορικό γεγονός όταν χαστούκισε υπουργό της κυβέρνησης Πλαστήρα). Παράμοιες εποχές αναβιώνουν και σήμερα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Μαρτίου 2021 στις 11:13 π.μ.

Για την περίπτωση Μπελογιάννη είναι όπως τα λέτε.Για την περίπτωση κουφοντίνα μάλλον εγχώριο σχεδιασμό βλέπω.Αν ήτα,ν αμερικάνικος πιστευω οτι ο συριζα που ειναι εξαρτημα της πρεσβείας,δεν θα έβγαινε φορα παρτιδα υπερ του απεργου πείνας.Θα τους είχαν πει οι πατρώνες τους να μαζευτούν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger