Home » , » Σοφία Νικολάου: Γυναίκα δηλητήριο

Σοφία Νικολάου: Γυναίκα δηλητήριο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 | 6:33 μ.μ.

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

Kανένας γραμματέας οποιασδήποτε πολιτικής δεν έχει γνωρίσει τη δημοσιόιητα της γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Τη Σοφία Νικολάου την ξέρουν ακόμη και οι κοτρόνες στη χώρα που γέννησε τον Κολοκοτρώνη αλλά κι εκείνους που έριξαν τον Κολοκοτρώνη στη χάψη του Παλαμηδίου. 

Βαδίζει με άνεση εδώ και καιρό στη λεωφόρο της δόξας, απασχολεί καθημερινά φίλια και εχθρικά μέσα ενημέρωσης, δίνει συνεντεύξεις, ποζάρει ακτινοβολώντας δυναμισμό και Μητσοτάκη, έχει καταφέρει το πρόσωπό της με το κατεψυγμένο χαμόγελο να θερμαίνει την καρδιά κάθε νοικοκύρη και να στοιχειώνει τον ύπνο κάθε ύποπτου και ταραχοποιού στοιχείου.

Γιατί; Οχι γιατί έχει προσφέρει κάποιο έργο. Μπα. Ή γιατί έχει προσφέρει κάτι στην πολιτική σκέψη ρίχνοντας λίγο φως στα σκοτάδια της Δεξιάς του Κυριάκου. Απαπα. Αλλά γιατί παράγει δηλητήριο. Πολιτικό, ιδεολογικό και ανθρώπινο. Διακινεί δηλητήριο. Και διατρέφεται πολιτικά με δηλητήριο. Ετσι που χωρίς μεροληψία να μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς γυναίκα-δηλητήριο. Που, για να είμαστε δίκαιοι, προειδοποιεί, όπως εκείνα τα πολύχρωμα βατράχια του Αμαζόνιου, με χρώματα και κοάσματα για τις επικίνδυνες τοξίνες της. Πολύ επίφοβες, αφού διαθέτει χειροπέδες, μεταγωγές, Δομοκό, αντεγκληματική πολιτική. Και τον Χρυσοχοϊδη!

Οι τοξίνες των απευθείας αναθέσεων είναι η μια πλευρά της εικόνας της. Δεν ορρωδεί προ ουδενός - της πάει γάντι η έκφραση. Δεν έχει πρόβλημα να μας φαρμακώνει με αμορτισέρ, μανάβικα, εταιρείες ειδικής χρήσης για να γλυκάνει κάθε «γαλάζιο» φουκαρά που μυρίζεται παρά και τρέχει να αναλάβει την υγειονομική μας σωτηρία υπό την αιγίδα της. Η μεταχείριση των αθλίων στις ελληνικές φυλακές είναι η δεύτερη πλευρά. Το Γεντί Κουλέ στενάζει. Η... αβρότητα προς τον τρομοκράτη Κουφοντίνα είναι η τρίτη, που έχει απογειώσει τη δόξα της. Και τα κοάσματά της, όσα τοξικά και ψευδή λέει με άνεση Ηλιόπουλου στην ταινία «Ζητείται ψεύτης», είναι η τέταρτη.

Λέγεται προς υπεράσπισή της ότι δεν φταίει αυτή αλλά ο ηθικός αυτουργός πάσης τοξικότητας που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου. Οτι αυτή η κακομοίρα την τοξική σοφία εκείνου μεταφράζει σε τοξική πράξη. Οti ακόμη και οι δουλειές που απευθείας αναθέτει εξίσου απευθείας της ανατίθενται από μετακλητούς και ανίψια. Οτι τα νήματα στην υπόθεση Κουφοντίνα εκείνος τα κινεί κι αυτή είναι το νευρόσπαστό του. Οτι με λίγα λόγια η κυρία δεν είναι και τόσο κυρία, είναι απλώς φυσική αυτουργός, θεραπαινίδα του Μητσοτάκη, φιλόδοξο φιαλίδιο σε σχήμα γυναίκας και επιγραφή: «Προσοχή, δηλητήριο». Που όταν αδειάσει μπορεί και να το πετάξει.

Αν όλα αυτά τα κάνουμε δεκτά -και γιατί όχι;-, τότε ένα μπορούμε να της καταλογίσουμε. Ο Κυριάκος τη χρησιμοποιεί σαν τέτοια επειδή είναι τέτοια. Δεν αναθέτεις φόνους στον Ιερώνυμο ούτε ευχέλαια στη Νικολάου. Ο καθείς κατά τα πιστεύω και τις δεξιότητές του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger