Home » , » Τι συμβαίνει με το f/b;

Τι συμβαίνει με το f/b;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 | 6:32 μ.μ.


Στην χώρα μας η λογοκρισία έχει μακρινό παρελθόν. Θεσμοθετήθηκε επί δικτατορίας Μεταξά με τον νόμο .1092/1938, έζησε στιγμές "δόξας" επί διακυβέρνησης ΕΡΕ την δεκαετία του '60, "μεγαλούργησε" με το υφυπουργείο Τύπου και Πληροφοριών, της Απριλιανής χούντας.

Αναβίωσε στις μέρες μας από τους υπεύθυνους του Facebook όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας. Πάντως οι χιλιάδες διαμαρτυρίες που πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας για την αντιδημοκρατική, φασιστικής έμπνευσης συμπεριφορά των διαχειριστών της πλατφόρμας που καρατομούσαν κάθε σχόλιο που τασσόταν υπέρ του δικαίου αιτήματος του απεργού πείνας και έσβηναν κάθε εικόνα που αναφερόταν σε δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του Δ. Κουφοντίνα, πιθανόν να είχε αποτέλεσμα. Οπως βλέπουμε κάποιες φωτογραφίες που είχε εξαφανίσει το f/b επανήλθαν. Ισως να έπαιξε ρόλο και η επίσημη καταγγελία που έκανε η.Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Συνέβη όμως το εξής "περίεργο". .Ενώ επανέρχονται κάποιες φωτογραφίες επώνυμων φωτορεπόρτερ, την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες απλών χρηστών του f.b και του instagram ότι σφαγιάζονται οι αναρτήσεις τους οι οποίες  κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για το ότι έχει επιλέξει να δολοφονήσει έναν πολιτικό της αντίπαλο.

Πώς άραγε να εξηγήσεις αυτή την συμπεριφορά των υπευθύνων της πλατφόρμας. Κι εδώ να σημειώσουμε ότι σίγουρα υπήρχε κυβερνητική παρέμβαση για να υπάρξει αυτή η μεθοδευμένη λογοκρισία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ν.Δ δεν έχει πει το παραμικρό (Τώρα θα πείτε δεν έριξε τρικάκια ο Ρουβίκωνας για να εκδώσει καταδικαστική απόφαση ... σωστό κι αυτό) 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger