Home » , » Δικαιώματα εξ αντανακλάσεως

Δικαιώματα εξ αντανακλάσεως

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 | 3:26 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης - f/b

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χτες το άνοιγμα της εστίασης, των σχολείων και του τουρισμού, όλα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου. Ερώτηση: Γιατί δεν ακολουθήθηκε το γνωστό μοτίβο της ανακοίνωσης αργότερα, «ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης», όπως γινόταν μέχρι τώρα; Γιατί να διακινδυνεύσει ο ΠΘ μια εξαγγελία που μπορεί να ακυρωθεί από την καμπύλη της πανδημίας;

Απάντηση: Γιατί πρέπει να έρθουν οι τουρίστες στα μέσα Μάη. Και η αύξηση του τουριστικού τζίρου γίνεται με δόλωμα την ανακοίνωση του ανοίγματος. Για τον πρωθυπουργό, το δικαίωμα κυκλοφορίας, διασκέδασης, αναψυχής των ντόπιων είναι μια αντανάκλαση του δικαιώματος κατανάλωσης των τουριστών. Και επειδή ακριβώς δεν είναι πολιτικά βιώσιμο ένα καθεστώς κυκλοφορίας των τουριστών και μαντρώματος των ντόπιων (όχι ότι δεν θα το θέλανε), η έλευση των τουριστών ορίζει και την αναγκαστική επιστροφή των δικαιωμάτων των ιθαγενών στην κανονικότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας το λέει αυτό ο Πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του πέρσι τον Απρίλιο στην Καθημερινή, εν μέσω θριαμβολογιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο ΕΣΥ ως asset για την προσέλκυση Βορειοευρωπαίων πολιτών στο ελληνικό real estate: η «δεύτερη κατοικία συνταξιούχων από την Ευρώπη» ήταν το κίνητρο και το παραλειπόμενο της ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Η ελληνική κυβέρνηση πρωτοτυπεί διεθνώς: απελευθερώνει τις μετακινήσεις και τις υπηρεσίες στην κορύφωση του τρίτου κύματος, με κατειλημμένες το 90% των ΜΕΘ, αφού επέβαλε έξι μήνες lock-down, διαλύοντας κάθε διάθεση των πολιτών να πειθαρχήσουν και σπέρνοντας κυνισμό ακόμα και για τις αυτονόητες προφυλάξεις. Και οι προβλέψεις του περασμένου Δεκεμβρίου ότι οι νεκροί στην Ελλάδα μπορεί να φτάσουν τις 11 χιλιάδες αν δεν γίνει νέο lock-down επιβεβαιώθηκαν. Είχαμε δηλαδή the worst of two worlds, για να μιλήσουμε τη γλώσσα του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για μια παταγώδη αποτυχία, παρά τις τεράστιες θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι πολίτες. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger