Home » , » Αφιέρωμα: Σαν σήμερα το 1963 δολοφονείται από παρακρατικούς ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Αφιέρωμα: Σαν σήμερα το 1963 δολοφονείται από παρακρατικούς ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Μαΐου 2021 | 10:06 μ.μ.

Σαν σήμερα το 1963 δολοφονείται από παρακρατικούς ο αγωνιστής της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης.

Πριν προχωρήσουμε στο σχετικό αφιέρωμα θα θέλαμε να παραθέσουμε τον ορισμό του παρακράτους όπως τον έδωσε ο αείμνηστος εισαγγελέας Παύλος Δελαπόρτας, κατά την αγόρευσή του στη δίκη των δολοφόνων του Λαμπράκη, το Δεκέμβρη του 1966.

Ο λόγος είναι γιατί ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν και σήμερα οι νεοναζιστικοί μηχανισμοί που αποτελούνται από χιτλερικά αποβράσματα, άσχετα με τον μανδύα με τον οποίο παρουσιάζονται.

(Και επειδή ορισμένοι θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε μ' αυτά τα κοινωνικά καθιζήματα μετά το εκλογικό στραπάτσο και την ουσιαστική διάλυση της Χ.Α. καλό είναι να έχουν σε γνώση τους την ρήση του Μ. Μπρεχτ: "Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό").

Ας δούμε ένα απόσπασμα από την αγόρευση του Π. Δελαπόρτα, στην δίκη των δολοφόνων του Γ. Λαμπράκη:

«Οι μηχανισμοί που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη, αποτελούνται από κατάλοιπα υποπροϊόντων του Χίτλερ, από γιγαντοκύτταρα δοσιλογικής λευχαιμίας... από κακοποιούς διαφόρων βαθμών και ειδών, από ιδεολογικούς σκηνίτες και από άλλους φτωχούς διαβόλους... Από τέτοια κοινωνικά βυθοκορήματα αναμενόταν βοήθεια και σ’ αυτά θα ανατιθόταν σε ώρα κρίσης, η ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας και η μεγάλη και άγια υπόθεση "της υπερασπίσεως της Πατρίδος και του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού παντού, πάντοτε και δι’ όλων των μέσων", κατά τους σκοπούς της οργάνωσης του Γιοσμά που αναγράφονται πίσω από την ταυτότητα του Γκοτζαμάνη... 
Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών, εμφανίζεται (προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς) ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης. Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ’ αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κακοήθη νεοπλασία της κοινωνίας;».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

23 Μαΐου 2021 στις 1:57 π.μ.

Οπορτουνιστή και με διάθεση αυτοπροβολής χαρακτηρίζει τον Γ. Λαμπράκη το ΚΚΕ;

23 Μαΐου 2021 στις 6:58 μ.μ.

Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς λες αλλά ας είναι.

23 Μαΐου 2021 στις 8:03 μ.μ.

Οι πρόγονοι σου Ματερη τωρα που σε κοιτάζω,,, σίγουρα προέρχονται απο τους χιμπαντζήδες

24 Μαΐου 2021 στις 7:46 π.μ.

Η "συζήτηση" της κυρίας αυτής και του αμέσως προηγούμενου αναγνώστη, που υποτίθεται ότι απαντάει στις λόξες της, ξεφεύγει πλέον ολότελα από τα όρια κάθε μορφής πολιτικής κόντρας. Την ευθύνη σε έναν βαθμό για την εξέλιξη αυτή τη φέρει η Σύνταξη του site, που ανέχτηκε -εν ονόματι του δικαιώματος της άποψης- να δημοσιεύσει μεν, αλλά ασχολίαστο, το αρχικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα της κυρίας, την εξοργιστική και ανιστόρητη αυτή διαστρέβλωση των γεγονότων για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη,αντί να τη βάλει εξαρχής στη θέση της και να της συστήσει, στο εξής, τέτοιες ανοησίες να πάει να της πουλήσει στα sites του Φαήλου ή του Τζήμερου! Η κυρία αυτή παρολίγον να μας πει ότι ο Λαμπράκης, ο δολοφονημένος αγωνιστής της ειρήνης και της δημοκρατίας με ...εντολή του ΚΚΕ πήγε μόνος του και επιτέθηκε στο ... τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη και στο ρόπαλο του Εμμανουηλίδη, για να εκθέσει στην κοινή γνώμη σύμπασας τη δεξιά και την αμερικανοκρατία, από το Παλάτι μέχρι τον Μήτσου και τα τσουτσέκια του Φον Γιοσμά!!! Το παραλήρημα της κυρίας δεν μπορεί να έχει θέση στο Β.Κ., ούτε καν ως ανεκτό σχόλιο πολιτικού αντιπάλου, γιατί φτύνει την ιστορική αλήθεια και το αίμα του μάρτυρα αγωνιστή. Από κει και πέρα δεν είναι απάντηση τα περί "χιμπατζήδων" και τα παρόμοια. Το Βαθύ Κόκκινο είναι σοβαρό πολιτικό site.Δεν πρέπει να αφήνει να επικρατούν εδώ τέτοιες καταστάσεις. Χρειάζεται ο σωστός έλεγχος στα σχόλια. Μέτρον άριστον.

25 Μαΐου 2021 στις 8:32 π.μ.

Άλλο ειρωνευομαι το Κκε και άλλο αντικουμουνισμος ...Τέτοιοι χαρακτηρισμοί θα διαταρασαν την οικογενειακή μου γαλήνη μιας και προέρχομαι από κουμουνιστικη οικογένεια. Εχω εξηγήσει που οφείλεται η αξαφνη βίαιη συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό μου .. βεβαίως στην απλή κρίση μου ... και στα ευγενή συναισθήματα μου . αντικουμουνισμο; Τον πατάξατε;

25 Μαΐου 2021 στις 10:39 μ.μ.

Νικο απο τον Βολο ,σε κακο μεταχειρίστηκε  η κυρια Ματερη.

ψαλίδι ✂ 

26 Μαΐου 2021 στις 4:22 μ.μ.

Δεν καταλαβαίνει κανείς τι λέει. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Όταν δεν μπορείς να εκφράσεις με απλά λόγια αυτό που θέλεις να πεις τότε τι το λες; Μάγοι θα γινόμαστε κάθε φορά ή θα ρίχνουμε τα χαρτιά για να καταλάβουμε ;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger