Home » , , » Μιλώντας για την εγκληματική "εφοπλιστική οικογένεια", με αφορμή της δηλώσεις του καπιταλιστή Π. Λασκαρίδη.

Μιλώντας για την εγκληματική "εφοπλιστική οικογένεια", με αφορμή της δηλώσεις του καπιταλιστή Π. Λασκαρίδη.

Από giorgis , Σάββατο 22 Μαΐου 2021 | 8:48 μ.μ.


Του Γιώργη Γιαννακέλλη

«Η "εφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο βρομερό και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Οι εφοπλιστές, είναι χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο».

_____

 «Στην Ελλάδα που οι νόμοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, υπάρχει ένας και μοναδικός νόμος που εδώ και τέσσερις δεκαετίες αποτελεί το «ιερό ευαγγέλιο» όλων των «γαλαζοπράσινων» κυβερνήσεων.

Πρόκειται για το νόμο 27/1975 "Περί φορολογίας πλοίων κλπ.", που στα 30 άρθρα του περιλαμβάνει κοντά ...60 φοροαπαλλαγές (!) για τους εφοπλιστές (κάθε άρθρο και δυο φοροαπαλλαγές, δηλαδή!)»

Αποσπάσματα από περασμένες αναρτήσεις μας 

 «Ονομάζουμε ΛΜΑΤ την τάξη των μεγάλων καπιταλιστών που απέτυχαν σαν άτομα επιχειρηματίες, αφού οι επιχειρήσεις τους χρεοκόπησαν και είναι υπερχρεωμένες. Απέτυχαν σαν σύνολο σαν καπιταλιστική τάξη ν' αναπτύξουν αυτοδύναμα, ισόρροπα, με μια σχετική αυτονομία τη χώρα. Που υπερπλούτισαν με απάτες και κομπίνες, κλέβοντας και λεηλατώντας τη χώρα και τους εργαζόμενους και έβγαλαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό. Που είδαν τη χώρα σαν απλή αποικία με ευκαιρίες για εύκολο, γρήγορο και παρασιτικό πλουτισμό τους σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, δένοντας την τύχη τους με το ξένο κεφάλαιο και υποτάσσοντας τα συμφέροντά τους στα δικά του».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από προκήρυξη της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη η οποία συνόδεψε την δολοφονία του βιομήχανου Δημήτρη Αγγελόπουλου, τον Απρίλη του 1986. Αν αποδεχθούμε αυτόν τον νεολογισμό, ένας απ' τους πιο χαρακτηριστικούς ντόπιους εκπροσώπους της Λούμπεν Μεγαλοαστικής Τάξης (ΛΜΑΤ) είναι ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης. 
Απ' αυτή την άποψη δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει η αλήτικη φρασεολογία που απεύθυνε στο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των αστών και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το ότι στην συνέχεια και μετά το κράξιμο που έφαγε, -ακόμα και με άρθρο "γραμμής" από ιστοσελίδα του Β. Μαρινάκη (Λέτε ο εφοπλιστής-ιδιοκτήτης ΜΜΕ και ΠΑΕ Ολυμπιακού, και να θεώρησε ότι οι "απρεπείς και προσβλητικές" δηλώσεις "προς τον πρωθυπουργό", απευθυνόταν στον ίδιο;)- ο Π. Λασκαρίδης προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεγόμενα του, δεν σημαίνει τίποτα.

Εμείς θα σταθούμε επί της ουσίας. Ο Λασκαρίδης λέει φυσικά παπαριές όταν αναφέρετε ότι ο ίδιος, το εφοπλιστικό κεφάλαιο γενικότερα δεν έχει ανάγκη το αστικό ελληνικό κράτος. Αν δεν είχε την ολόπλευρη στήριξη του δεν θα μπορούσε να επιτελεστεί το λεγόμενο "ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα". (Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό κείμενο του προέδρου της ΠΕΜΕΝ). 

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε γ' αυτό αναλυτικά, ούτε να επικαλεστούμε μαρξιστικές αναφορές ότι πάντα η οικονομία διαμορφώνει την πολιτική και ποτέ το αντίθετο, ή διαφορετικά η οικονομική βάση διαμορφώνει το πολιτικό εποικοδόμημα. 
Αρκεί μια
"μπακαλίστικη" λογική. Αυτοί οι πλουτοκράτες βρίσκονται σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο με τους ξένους συναδέλφους τους. Μόνο το αστικό κράτος σαν συλλογικός καπιταλιστής και με τις δομές που έχει μπορεί να τους βοηθήσει. και αυτό γίνεται διαχρονικά. 

Για την ψυχή της μάνας του το εφοπλιστικό λόμπι από την εποχή της Απριλιανής δικτατορίας ακόμα - Ωνάσης, Νιάρχος, Λάτσης, Ανδρεάδης…στήριζε την χούντα των συνταγματαρχών (Με τον Ωνάση μάλιστα να παραχωρεί την βίλα του στο Λαγονήσι στον δικτάτορα Παπαδόπουλο);

Για να "συγχωρεθούν τα πεθαμένα του", ο εφοπλιστής Αριστείδης Αλαφούζος -ο μόνος καπιταλιστής που το έκανε δημόσια- παραδέχτηκε ότι παρείχε πακτωλό εκατομμυρίων στην Ν.Δ και προσωπικά στον Κωσταντίνο Μητσοτάκη;
(Οχι ότι ο κληρονόμος του εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ομίλου ΜΜΕ Σκάι Γιάννης Αλαφούζος, είναι πιο "πεντακαθαρίδης". Δείτε εδώ ένα απολαυστικό βίντεο με τον μακαρίτη Γ. Κουρή -άλλη λουμπίνα κι αυτός- να του κάνει το βιογραφικό του).

Ο ίδιος ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης, που είναι τώρα στην δημοσιότητα είναι ο "ευεργέτης" της πρωθυπουργικής οικογένειας αφού χρηματοδότησε την εταιρεία της πρωθυπουργικής συζύγου  Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, Zeus+Dione μέσω παναμέζικης οffshore δίνοντας περίπου 800 χιλιάδες ευρώ. και μάλιστα στην ζούλα.
Αυτός που αφοδεύει τον πρωθυπουργό λατρεύει την υπέρκομψη συμβία του και εκδηλώνει το θαυμασμό του προσφέροντας αυτό το ιλιγγιώδες -για μας- ποσό;
Αυτό ούτε η "Ομάδα Αλήθειας" της Ν.Δ δεν θα τολμούσε να το ισχυριστεί.

Οπότε θα είναι λάθος να στεκόμαστε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου καπιταλιστή. Το πρόβλημα βρίσκεται συλλογικά στην εγκληματική εφοπλιστική οικογένεια, ένα διαχρονικό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger