Home » , , » Νότης Μηταράκης: Ενας γελοίος ζάμπλουτος εξουσιαστής

Νότης Μηταράκης: Ενας γελοίος ζάμπλουτος εξουσιαστής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 | 6:25 μ.μ.


Το μόνο ουσιαστικό έργο -πέρα απ' τις βάρβαρες ταξικά προσανατολισμένες αντιλαϊκές αποφάσεις τους- που έχουν να επιδείξουν τα στελέχη του νεοδημοκρατικού "επιτελικού κράτους" είναι οι διατριβές τους .. στην γελοιότητα.

Η σημερινή έχει την υπογραφή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Αναφερόμαστε σε ένα ζάμπλουτο εξουσιαστή η διπλανή εικόνα μπορεί να θεωρηθεί συμπυκνωμένο το βιογραφικό του.

Είναι απίστευτη η ανασφάλεια του, η μικρότητά του, η παντελή έλλειψη χιούμορ.

Οπως μας πληροφορεί ιστοσελίδα της Χίου, πανικοβλήθηκε και αντέδρασε γελοία και σπασμωδικά γιατί "πρωταγωνίστησε" σε ένα τοπικό Πασχαλιάτικο έθιμο που υπάρχει στην εκλογική του περιφέρεια.

Αντιγράφουμε

 Άνω κάτω έχει κάνει πασχαλιάτικα ένα ολόκληρο χωριό, το Θολοποτάμι Χίου και όχι μόνον ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και τοπικός βουλευτής κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή το σατιρικό δρώμενο του χωριού με το κάψιμο του Ιούδα, που εφέτος λόγω επικαιρότητας έφερε την μορφή του.

Το έθιμο, γιατί περί εθίμου πρόκειται και το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στο χωριό το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το παρακολουθούν όλοι οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, εφέτος προκάλεσε μεγάλη ταραχή στο… στρατόπεδο Μηταράκη.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε ευρέως γνωστό ότι εφέτος είχε την… τιμητική του, έτρεχαν λυτοί δεμένοι, παρατρεχάμενοι και ορντινάντσες κι από κοντά τα τρολ και τα καρακόλια του, για να βάλουν στην θέση τους όλους αυτούς τους… αντιφρονούντες και να αποκαταστήσουν την… τρωθείσα τιμή και υπόληψη του κ. υπουργού.

Ανάγκασαν μέχρι και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας να υπογράψει… δήλωση μετανοίας και να την δημοσιεύσει τοπική ιστοσελίδα, φίλα προσκείμενη στον κ. Μηταράκη, καθώς και ο ίδιος στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο ίδιος τον πήρε τηλέφωνο και του τα… έψαλλε κανονικά!

Φαίνεται, όμως, ότι το πράγμα δεν έμεινε εκεί, καθώς οι σημερινές (Τετάρτη 5 Μαΐου 2021) πληροφορίες μας – και γι΄ αυτό επανερχόμεθα στο θέμα – αναφέρουν ότι κινήθηκε διαδικασία έρευνας από την αστυνομία, ενώ βροχή πέφτουν τα τηλεφωνήματα σε… ευεργετηθέντες από τον υπουργό, οι οποίοι ως νέοι και… άμυαλοι συμπεριφέρθηκαν με αγένεια κατά του… ευεργέτη τους!

Μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε ως εγκληματίες, λέει χαρακτηριστικά και με παράπονο κάτοικος του χωριού, ο οποίος ως νέος συμμετείχε στο έθιμο, συνεχίζοντας την παράδοση του πατέρα του και με την σειρά τους το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά του.

Πέρυσι, προσθέτει, λόγω της πανδημίας δεν έγινε το έθιμο, το 2019 στην θέση του κ. Μηταράκη ήταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας, παλαιότερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ακόμα και ο Ερντογάν. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει ο τελευταίος; Να μας χτυπήσει με πυραύλους;

Ουδέποτε, καταλήγει με περίσκεψη, δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Γιατί εφέτος, διερωτάται, αν και φάνηκε από τον τρόπο της επικοινωνίας μας ότι γνωρίζει πολύ καλά την αιτία του φετινού κακού.

Γιατί, πολύ απλά, ο κ. Μηταράκης που έχει περιέλθει σε πανικό εδώ και καιρό, δεν αντέχει ούτε την σάτιρα, έχει χάσει – αν ποτέ είχε – το χιούμορ του και κάνει τα πάντα για να διασύρει και να τιμωρήσει ένα ολόκληρο χωριό, που τόλμησε να τον σατιρίσει. Κάτι μας θυμίζει αυτή η απέχθεια στην σάτιρα…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger