Home » , » Τα ρούβλια της Σβετλάνας

Τα ρούβλια της Σβετλάνας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 | 1:47 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης - newsletter, Documento

Ας καλωσορίσουμε, λοιπόν, το δολάριο, το ζουμπουρλούδικο. Καλώς το και ας άργησε. Θα έρθει, όμως, ή θα ανακυκλώσουμε μοναχοί μας τα σέντσια που μας μοίρασε ο Κυριακούλης από τον κρατικό κορβανά, για να μας εξευμενίσει για τις αναστολές εργασίας και για την ολοκληρωτική αναστολή της δημοκρατικής λειτουργίας;

Φοβάμαι ότι φέτος δεν θα έρθει στην Ελλάδα αλλοδαπός τουρίστας ούτε για δείγμα χωριάτικης σαλάτας, με εξαίρεση τις ξενόφερτες μεταλλάξεις του κορονοϊού από τα βόρεια σύνορα και από τα αδέσποτα κρουαζιερόπλοια.

Διαβάζω στο Reuters, ότι το 2019 καλωσορίσαμε 33 εκατομμύρια αλλοδαπούς επισκέπτες, πέρυσι  προσέλευση έπεσε στα 7 εκατομμύρια με ανάλογη κατακρήμνιση του τζίρου (4 δις. από 18), αλλά φέτος ελπίζουμε να πιάσουμε το 40% του προπέρσινου ρεκόρ, δηλαδή τα 13 εκατομμύρια.

Να τα ακούς και να μη ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Πριν ανάψετε τον φούρνο για να ψήσετε το γκρηκ μουζάκα, σημειώστε ότι:

·         Η Βρετανία εξαίρεσε τη χώρα μας από την πράσινη λίστα παρά τις αστείες διαβεβαιώσεις του Θεοχάρρυ στο BBC και στέλνει τους τουρίστες της στην Πορτογαλία, αντί για τα κόκκινα νησάκια μας.

·         Οι μυγιάγγιχτες ΗΠΑ συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν τον περασμένο μήνα. «Μη ταξιδεύετε σε αυτές τις χώρες», συμβουλεύουν τους πολίτες τους.

·         Η Γερμανία εξακολουθεί να απαιτεί εγκλεισμό για τους τουρίστες που προέρχονται από ταξίδι στην Ελλάδα, απαντώντας στις εκκλήσεις με αόριστες υποσχέσεις για μέσα Ιουνίου.

·         Η Δανία άναψε χθες πράσινο (ή μάλλον κίτρινο φως) για ταξίδι στα θέρετρα της Ισπανίας και άλλων χωρών, χωρίς να απαιτεί καραντίνα για όποιον επιστρέφει από αυτά. Την Ελλάδα, όμως, την κράτησε στο κόκκινο.

·         Χώρες όπως η Σουηδία, η Ολλανδία και σε άλλη κλίμακα η Ρωσία έχουν υιοθετήσει την τακτική της ανοσίας της αγέλης, που σημαίνει ότι κάθε επαφή μαζί τους είναι επίφοβη.

·         Τα σύνορα με την Τουρκία -που θα ήταν μια κάποια λύσις είτε μας αρέσει  είναι κλειστά και δεν υπάρχουν ούτε πτήσεις ούτε κρουαζιέρες ούτε τίποτε.

·         Στους Βαλκάνιους στρώνουμε το χαλί χωρίς αντιρρήσεις, παρ’ όλο που οι πατρίδες τους είναι πλέον οι μοναδικές ευρωπαϊκές χώρες που συναγωνίζονται την Ελλάδα σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Τέλος, για τους Ισραηλινούς τα σύνορα είναι ανοιχτά, αφού άλλωστε οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί κάλλιστα να τους υποδεχθεί η Νίκη Τζαβέλλα για να ανταλλάξουν απόψεις περί της ελευθερίας του Τύπου και περί της ανάγκης να βομβαρδίζεται το κτίριο όποιου καναλιού ενοχλεί την καθεστηκυία τάξη…

Αυτή είναι η ερώτηση που σας απευθύνουμε σήμερα. Αν ήσασταν Γερμανός ή Νορβηγός θα προτιμούσατε μία εβδομάδα Ελλάδα και μία εβδομάδα καραντίνας στο σπίτι σας στο Μανχάιμ και στη Μπέργκεν; Ή δύο εβδομάδες στη Μαγιόρκα και στην Κόστα Μπράβα, άνευ εγκλεισμού στην επιστροφή;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger