Home » , » Συνένοχοι στο έγκλημα στη Γάζα

Συνένοχοι στο έγκλημα στη Γάζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 | 12:59 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

Στην Ελλάδα σε πολυήμερες κοινές ασκήσεις με την ελληνική πολεμική αεροπορία εκπαιδεύτηκαν πλήθος πιλότων αεροσκαφών του Ισραήλ, μερικοί από τους οποίους μπορεί να σκορπίζουν τον θάνατο από αέρος στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας. Αυτή η «άβολη αλήθεια» δείχνει ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι ακόμα πιο ενεργητικός από αυτόν ενός Πόντιου Πιλάτου που «νίπτει τας χείρας του» για το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή.

Βαμμένα με αίμα είναι τα χέρια όλων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, όπως αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, που κόντρα σε όλες τις «προγραμματικές αρχές» του, στο όνομα της «στρατηγικής συνεργασίας» με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, πέταξε στα σκουπίδια μισό αιώνα Ελληνοαραβικής φιλίας και συμμαχιών. Αρχή αυτής της προσέγγισης το κυνικό δόγμα το «ο εχθρός του εχθρού μου…» και βέβαια η διαμόρφωση συμμαχικών αξόνων για τους υδρογονάνθρακες και τις ΑΟΖ.

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, μάλιστα, αναβαθμίζει σε άλλο επίπεδο τη συνεργασία και με άλλα απολυταρχικά καθεστώτα-μαριονέτες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία ευθύνονται για το λουτρό αίματος στην Υεμένη. «Προβληματισμένος και βαθιά απογοητευμένος», δηλώνει ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, από τις απαράδεκτες δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων, στις οποίες η Αθήνα τάσσεται με το άδικο και με το δικαίωμα του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα», ενώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν ξεπεράσει τους εκατό. Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας είναι συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής τους με άλλα μέσα, ενώ έννοιες όπως «διεθνές δίκαιο» είναι για τους αδίστακτους κυβερνώντες απλά σημαία ευκαιρίας.

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη σημαίνει, για το κίνημα στην Ελλάδα, αγώνας για να σπάσει ο επιθετικός άξονας με το Ισραήλ, για ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger