Home » , , » Απ' τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, στον απίστευτο αυτοεξευτελισμός του Τ. Θεοδωρικάκου

Απ' τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, στον απίστευτο αυτοεξευτελισμός του Τ. Θεοδωρικάκου

Από giorgis , Τρίτη 25 Μαΐου 2021 | 6:51 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Μόνο αξιόπιστο πρόσωπο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον καπιταλιστή Χ. Καλογρίτσα. (Για να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη γ' αυτόν τον καπιταλιστή, και την συμμετοχή του στο πολιτικό γίγνεσθαι θα σας προτείναμε να διαβάσετε ένα κείμενο που έχει γραφτεί σε ανύποπτο χρόνο, τον Οκτώβρη του 2016). 

Είναι επίσης γνωστό, ότι ο συγκεκριμένος πλουτοκράτης είχε στο παρελθόν πολύ καλές σχέσεις με το ΚΚΕ ενώ ήταν προσωπικός φίλος του Χαρίλαου Φλωράκη. Υπήρξε το πρόσωπο το οποίο  χρηματοδότησε την ίδρυση της εφημερίδας "Πρώτη" τον Απρίλη του 1986, ενός αποτυχημένου εκδοτικού εγχειρήματος του ΚΚΕ.

Την τελευταία φορά -πέρα απ' αυτά που παρακολουθούμε σήμερα- που δέσποσε στην επικαιρότητα ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016  τότε που ως επίδοξος νέος καναλάρχης, ο Καλογρίτσας, –ένας από τους 4  υπερθεματιστές στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών-,  έβαλε σαν εγγύηση ένα σχεδόν μηδενικής αξίας και αδιευκρίνιστης ιδιοκτησίας βοσκοτόπι στην Ιθάκη για να πάρει το δάνειο με το οποίο θα εξοφλούσε την τηλεοπτική άδεια που είχε εξασφαλίσει.

Το τρολάρισμα που είχε δεχθεί από τους χρήστες του διαδικτύου πήγε σύννεφο, ενώ οι χρήστες του twiter, όμως αναμενόταν δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν αυτή την γελοιότητα, κάτι που αποτέλεσε θέμα και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Εκανα αυτή την εισαγωγή γιατί διάβασα μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της "Αυγής": "Τις στενές σχέσεις με τον πάλαι ποτέ στενό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τέως υπουργό της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου, επιβεβαίωσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή. 

«Εγώ έκανα γραμματέα της ΚΝΕ τον Τάκη Θεοδωρικάκο» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος ο οποίος χθες αποκάλυψε ότι έδωσε προίκα την GPO στον Κυριάκο Μητσοτάκη", αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ που υπάρχει εκεί.

Τυχαίνει όλα αυτά που συνέβησαν στο εσωτερικό του ΚΚΕ το χρονικό διάστημα που αναφέρει ο Χ. Καλογρίτσας να τα έχω βιώσει πολύ έντονα. Ηταν λίγο διάστημα πριν γράψω μια επιστολή που έστειλα στην Κ.Ε του ΚΚΕ και παραθέτοντας και το κομματικό μου βιβλιάριο, δήλωνα την παραίτησή μου απ' το κόμμα, το οποίο είχα υπηρετήσει δεκαετίες. 

Προφανώς και δεν μπορώ να δεχθώ τον ατεκμηρίωτο ισχυρισμό του Καλογρίτσα ότι "φύτεψε"  τον Τ. Θεοδωρικάκο, γραμματέα στο Κ.Σ. της ΚΝΕ. 

Ανακάλεσα όμως στην μνήμη μου τι έγραψα στο παρελθόν σε ένα κείμενο που το τιτλοφορούσα: "Ο απίστευτος αυτοεξευτελισμός του Τ. Θεοδωρικάκου". 

Παραθέτω ένα απόσπασμα απ' αυτό.

Ηταν Σεπτέμβρης του 1989 όταν σχεδόν το σύνολο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του, Γιώργο Γράψα, διαφωνεί στην απόφαση του ΚΚΕ (που συμμετείχε τότε στον Συνασπισμό) για συγκυβέρνηση με την δεξιά. 

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, η διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ ήταν γεγονός με την συντριπτική πλειοψηφία της να ακολουθεί την απόφαση του εκλεγμένου Κ.Σ.

Την εποχή εκείνη την καθοδήγηση της ΚΝΕ είχε αναλάβει το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, ο θεωρούμενος "σκληροπυρηνικός" Δημήτρης Γόντικας.

Μπροστά στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί το ΚΚΕ οργανώνει ένα συνέδριο - παρωδία της ΚΝΕ. Ο Γόντικας επιβάλλει σαν γραμματέα του Κ.Σ τον προσωπικό του φίλο τότε Τ. Θεοδωρικάκο. Εναν αδιάφορο νεαρό.

Το μόνο "προσόν" που επικαλέστηκε το μέλος του Π.Γ. για να τοποθετήσει επικεφαλής της ΚΝΕ τον Τ. Θεοδωρικάκο, ήταν οι αγωνιστικές ηρωικές οικογενειακές του καταβολές. Και αυτό είναι αλήθεια.

Οι γονείς του έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στο πάνθεο των ηρώων της εργατικής τάξης και έμειναν πιστοί μέχρι τέλους στα ιδανικά τους.   

Ο πατέρας του Δημήτρης Θεοδωρικάκος οργανώθηκε από παιδάκι στην ΟΚΝΕ, έδρασε σαν ΕΠΟΝίτης, υπήρξε αντάρτης του ΕΛΑΣ, και του ΔΣΕ, ενώ γνώρισε φυλακές και εξορίες από τα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια, μέχρι και την Απριλιανή χούντα των συνταγματαρχών.

Το ίδιο και μητέρα του, Αλεξάνδρα Βλάσση-Θεοδωρικάκου. 

Μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, 17χρονο κοριτσάκι, πολεμούσε τον μονορχοφασιστικό στρατό ενταγμένη στο τάγμα του Κρόνου.

Ακολούθησε κι αυτή την τύχη που είχαν οι περισσότεροι/ες μαχητές/ιες του ΔΣΕ.

Συνελήφθηκε, οδηγήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ, πέρασε στρατοδικεία, εξορίες μέχρι το 1961...

Σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που φτύνει στους τάφους των γονιών του, χαρακτηρίζοντας "κομμουνιστοσυμμορίτες", αγωνιστές που "δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία του αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη", όπως γράφει η μητέρα του στο συγκλονιστικό της βιβλίο "Οι μνήμες μένουν ζωντανές (Οι αναμνήσεις μιας 17χρονης Ανταρτοπούλας του Δ.Σ.Ε.)" 

Υ.Γ: Ασχοληθήκαμε με ένα άτομο που ούτε φτύσιμο δεν του αξίζει, αναλογιζόμενοι τί είναι αυτό που μπορεί να σε οδηγήσει σε τέτοιο απίστευτο βαθμό αυτοεξευτελισμού. 


Διαβάστε επίσης: 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger