Home » , » Ντενίζ Ποϊραζ: Στο πάνθεο των ηρώων της τάξης μας

Ντενίζ Ποϊραζ: Στο πάνθεο των ηρώων της τάξης μας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 | 5:48 μ.μ.

Πηγή: Παναγιώτης Σωτήρης - f/b

Όταν η Φεχιμέ Ποϊράζ βρέθηκε χτες 17 Ιουνίου έξω από τα τοπικά γραφεία του αριστερού και φιλοκουρδικού κόμματος HDP στη Σμύρνη, μέσα στα οποία ένας τούρκος εθνικιστής είχε πριν από λίγο δολοφονήσει εν ψυχρώ την κόρη της Ντενίζ, ένα από τα πράγμα που είπε απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν ήταν ότι την ονόμασαν Ντενίζ, από τον Ντενίζ Γκεσμίς.

Ο Ντενίζ Γκεσμίς υπήρξε μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του «Τουρκικού 1968», θα είναι από τους ιδρυτές του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Τουρκίας, μιας ένοπλης αριστερής οργάνωσης, θα συλληφθεί μετά από μια απόπειρα απαγωγής αμερικανών στρατιωτών και θα εκτελεστεί στις 6 Μαΐου του 1972. 

Στα μάτια πάρα πολλών ανθρώπων στην Τουρκία, ο Γκεσμίς, στη χαρακτηριστική φωτογραφία με το πράσινο τζάκετ από τη σύλληψή του, θα είναι πάντα ένα σύμβολο ηρωισμού. 

Και τώρα στους παράξενους κύκλους που κάνει η ιστορία ένας φασίστας. που εμπνέεται από αυτούς που στη δεκαετία του 1970 δολοφονούσαν τους συντρόφους του Γκεσμίς, θα δολοφονήσει τη Ντενίζ, μέσα σε ένα κλίμα αντικουρδικού παροξυσμού που έχει ενορχηστρώσει ο Ερντογάν με τους εθνικιστές συμμάχους του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger