Home » , , » Το πρόβλημα με την ΕΛΑΣ δεν είναι «μεμονωμένο», αλλά συστημικό.

Το πρόβλημα με την ΕΛΑΣ δεν είναι «μεμονωμένο», αλλά συστημικό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 | 3:56 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννη; - f/b

Η συστηματική κουλτούρα ατιμωρησίας και η διαρκής παραβατικότητα στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ έχουν δημιουργήσει ένα βαθύ έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία. 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης βαυκαλίζεται ότι η κριτική προς την ΕΛΑΣ έχει κομματικό πρόσημο. Πρόκειται για ενσυνείδητο ψέμα, που δικαιολογημένα προκαλεί το κοινώς λεγόμενο «τρολάρισμα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πώς να θεωρηθεί «μεμονωμένο περιστατικό» και «σάπιο φρούτο» ο αστυνομικός (με τη μπλούζα της εταιρείας παραγωγής ταινιών πορνό...) που φέρεται να εξέδιδε 19χρονη, όταν είναι ακόμα ανοιχτή η δικογραφία με ύποπτους υψηλά ιστάμενους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που κατηγορούνται για κύκλωμα προστασίας της νύχτας;
Μπήκαν βέβαια, λέει, οι υψηλά ιστάμενοι σε «θέσεις ψυγείο»...
Οι ιθύνοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ανακατεύουν μια σούπα με σάπια κρέατα και, στη συνέχεια, μας ζητάνε να διαχωρίσουμε το υγιές από το δηλητηριασμένο πιάτο...

Με αυτά σαν δεδομένα, δεν απορεί κανείς για την αντιμετώπιση των δικηγόρων από την αστυνομία ως «ανεπιθύμητων», ως φορέων «μόλυνσης» και «διαφθοράς» της ποινικής διαδικασίας.
Αντί η Αστυνομία να αντιληφθεί το ηθικό της μειονέκτημα και να επιδιώκει την παρουσία συνηγόρων στη ΓΑΔΑ, τόσο στη διαδικασία των προσαγωγών, των συλλήψεων, των καταθέσεων,; κοκ, ώστε να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες της και να θωρακιστεί από τυχόν καταγγελίες, ακολουθεί τακτική περιορισμού που εισπράττεται από μια δικαιολογημένα επιφυλακτική κοινωνία ως τακτική συγκάλυψης. 

Το πρόβλημα με την ΕΛΑΣ δεν είναι «μεμονωμένο», αλλά συστημικό. Ο Χρυσοχοϊδης θα έπρεπε να έχει φύγει χτες, αλλά και αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία. Πάντως, το κύρος της ΕΛΑΣ μετά και τις χτεσινές αποκαλύψεις για τον αστυνομικό στην Ηλιούπολη έχει πιάσει πάτο. 

[Η φωτογραφία τα λέει όλα.]

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger